NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een kwestie van vertrouwen… op en naast de grasmat
Philippe Debougnoux brengt professionals regelmatig letterlijk ‘op het veld’ samen. Zoals hier bij de Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur.

Een kwestie van vertrouwen… op en naast de grasmat

Kennisuitwisseling en teamwork als essentiële basis

Klein in omvang, groots bereik. Zo kan je Fert In Time Europe het best typeren. Het Brusselse bedrijf is een internationale producent, distributeur en ontwikkelaar van de volgende generatie producten voor bodembeheer en plantenvoeding. Die scoren beter qua efficiëntie dan de ‘klassieke’ oplossingen, dankzij formules gebaseerd op exclusieve gepatenteerde moleculen. Het succes van Fert In Time Europe is een combinatie van niet-aflatende onderzoeksinspanningen, nauwe relaties met partners, en de betrokkenheid van alle belanghebbenden doorheen de hele keten.

Fert In Time Europe biedt een totaaloplossing dankzij de ondersteuning van deskundige partners en medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven met één enkel doel voor ogen: resultaten bereiken die overtuigen op korte én lange termijn.

Vanuit de vaststelling dat de landbouwmeststoffen die gebruikt werden op sportvelden niet echt geschikt waren door de snelle afgifte van de voedingsstoffen in de bodem, heeft het bedrijf van medeoprichter en huidige CEO Philippe Debougnoux de krachten gebundeld met verschillende toonaangevende Europese bedrijven om toestemming te krijgen om hun innovatieve ‘premiumproducten’ exclusief op de markt te brengen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Polen. “Ik weet precies wat mijn eindklanten nodig hebben. Ze willen geen praatjes, maar oplossingen die écht een effect hebben. De moleculen van Fert In Time bestaan niet alleen nergens elders, ze zijn ook minstens vier keer doeltreffender dan deze van de traditionele meststoffen van de grote internationale spelers”, licht Philippe Debougnoux toe. Het productgamma is onderverdeeld in vijf afzonderlijke maar complementaire groepen: korrelmeststoffen, vloeibare meststoffen, biostimulanten, bodemverbeteraars en wetting agents. 

Elk jaar investeert Fert In Time Europe een mooi bedrag in onderzoek en ontwikkeling. De laatste jaren ging de aandacht vooral naar zeewier.

Totaaloplossing dankzij uitwisseling van kennis en ervaring 

Fert In Time Europe is geen multinational met een gigantisch productieapparaat, maar een klein, gespecialiseerd bedrijf op mensenmaat. Het bedrijf hoeft zich echter niet te schamen voor deze veel te simplistische vergelijking. Philippe Debougnoux: “Ik mag dan wel aan het hoofd staan van een klein bedrijf, ik bied wel ‘service’. Ik probeer van mijn klanten trouwe klanten te maken door mijn kennis met hen te delen en ideeën met ze uit te wisselen. Ik kom elke dag op het terrein en leg tienduizenden kilometers per jaar af, zonder dat ik me zorgen maak over de vele uren die ik onderweg ben. Ik ben er namelijk van overtuigd dat producten – hoe goed ze ook zijn – maar voor een deel het resultaat bepalen. In werkelijkheid is de begeleiding bij de uitvoering van de werkzaamheden even essentieel. Concreet stel ik een totaaloplossing voor, die bestaat uit het analyseren van de situatie, het opstellen van het juiste onderhoudsplan, het aanbevelen van de meest doeltreffende producten en de beste werkwijze. Daar komt nog dat beetje extra bij dat het verschil maakt: onze unieke gepatenteerde moleculen met een bewezen werking.”  

Investeren in onderzoek en sterke banden onderhouden met alle belanghebbenden

Elk jaar investeert Fert In Time Europe een mooi bedrag in onderzoek en ontwikkeling. “De producenten waarmee we samenwerken voeren tal van tests uit met nieuwe moleculen. Vanuit economisch oogpunt zijn die natuurlijk niet altijd meteen winstgevend, en soms staan verschillende projecten on hold tot de omstandigheden om ze op de markt te brengen gunstiger zijn. Soms moet je wachten op het juiste moment om een lagere prijs te kunnen genieten voor het volume dat je verwacht. En je moet ook een langetermijnverbintenis aangaan. Daarom heb ik aandelen in de bedrijven die aan mij leveren. We zijn dus echt partners voor de lange termijn”, vertelt Philippe Debougnoux.  

Kennisuitwisseling is essentieel. Hier deelt de groundsman van voetbalclub KV Westerlo zijn ervaring met een geïnteresseerd publiek.

“De voorbije jaren heb ik gefocust op zeewier, omdat ik geloof in de heilzame eigenschappen ervan, als aanvulling op vloeibare meststoffen. Maar natuurlijk blijf ik de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van internationaal onderzoek op de voet volgen. Ik moet wel toegeven dat ik nergens zou staan, dat Fert In Time nergens zou staan, zonder de betrokkenheid en de toewijding van al mijn collega’s die mij hun vertrouwen schenken. Uiteindelijk draait het allemaal om vertrouwen. Op het niveau van de klant, van de leveranciers en van de medewerkers. Allemaal samen werken we aan een betere grasmat, aan gezondere planten en aan een betere immuniteit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details