NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een icoon van vooruitstrevende bouwkunst
Verspreid over gelijkvloers en de twee verdiepingen wordt in totaal 1.152 vierkante meter kantoorruimte aangeboden.

Een icoon van vooruitstrevende bouwkunst

Langs de E429 tussen Brussel en Nijvel heeft Hakron een indrukwekkend nieuw bedrijfspand gebouwd. Dit opmerkelijke, hybride gebouw scoort hoog op het vlak van duurzaamheid en straalt moderniteit uit. Hakron, bouwpartner in toebehoren voor betonbouw, bekistingen en prefab, laat in deze realisatie beton en staal harmonieus samenkomen. Wij gingen een kijkje nemen.

Het succes van dit ambitieuze project vloeit voort uit een hechte samenwerking tussen diverse partijen.

Het opvallende pand strekt zich uit over een indrukwekkende totale oppervlakte van 5.688 vierkante meter. Verspreid over gelijkvloers en de twee verdiepingen wordt in totaal 1.152 vierkante meter kantoorruimte aangeboden. De overige 4.536 vierkante meter wordt optimaal benut als opslagruimte. Op een site van 11.000 vierkante meter investeerde Hakron in geavanceerde groene technologie. Een imposante installatie van 560 zonnepanelen met een capaciteit van 450 Wp, zestien oplaadpalen voor elektrische voertuigen en geavanceerde warmtepompsystemen. Investeringen die de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. 

Uiterst vlotte samenwerking

Het succes van dit ambitieuze project vloeit voort uit een hechte samenwerking tussen diverse partijen. Projectontwikkelaar BVI.EU stond in voor het vinden van de geschikte locatie én de begeleiding van het hele traject. De bouw van het nieuwe pand werd toevertrouwd aan Alheembouw, dat voor de voorbereidende grondwerken een beroep deed op Wylagro. Dit West-Vlaamse bedrijf is gespecialiseerd in grond- en afbraakwerken en consulteerde Deschacht voor een grondige voorstudie en levering van het nodige werfmateriaal. 

“Eind maart 2023 zijn we gestart met de grond- en rioleringswerken, met extra aandacht voor een gescheiden afvoer van regen- en vuilwater’, blikt Wylagro-werfleider Dieter Depoorter terug. “Na het klaarmaken van de ondergrond kon het team van Alheembouw bewapening leggen en starten met de ruwbouw.”

Een cruciaal aspect voor het succesvolle verloop van het project was het intensieve studietraject dat werd uitgevoerd in samenwerking met Deschacht. Dirk Stuyven, hoofd studiedienst en Engineering Vlaanderen, benadrukt de essentiële rol die Deschacht speelde in het voorbereiden en plannen van het project: “Het eerste voorstudietraject startte medio januari 2023. We onderzochten hoe de waterafvoer van zowel regen- als afvalwater het vlotst kon verlopen op het bouwterrein. Waar doken mogelijke obstakels op? Hoe konden we anticiperen op mogelijke problemen? … We maakten een zo waterdicht mogelijk ontwerp van de site. Zo waren we zeker dat Dieter en zijn collega’s van Wylagro geen onderdelen tekort zouden komen tijdens de voorbereidende grondwerken. Tijdens dit studietraject onderhielden we uiteraard ook nauw contact met het team van Alheembouw en op die manier ook indirect met de onderaannemers.” 

De bouw van het nieuwe pand werd toevertrouwd aan Alheembouw, dat voor de voorbereidende grondwerken een beroep deed op Wylagro.

Duurzaam waterbeheer met innovatieve oplossingen

Een van de meest opvallende aspecten van het project is de nadruk op duurzaam waterbeheer. Dit werd vooral mogelijk gemaakt door de innovatieve oplossingen die Deschacht aanreikte. Een voorbeeld hiervan zijn de Tubao buffer- en stockagetanks die dienen om regenwater op te vangen en te bufferen. Deze tanks zijn vervaardigd uit gegalvaniseerd gegolfd staal. Ze koppelen efficiëntie aan duurzaamheid, waardoor ze perfect passen in het streven naar milieuvriendelijke bouwpraktijken. 

Dieter Depoorter voegt daar nog aan toe: “Omdat we via Deschacht snel de nodige tanks en bijbehorende afvoerbuizen, in verschillende maten, verkregen, konden we een optimale uitvoering garanderen. De oplossingen van Tubao passen perfect in ons uitgebreid en innovatief assortiment rioleringsmaterialen. Met ons eigen studiebureau staan we elke klant bij in het optimaliseren van een project. Uiteraard altijd vergezeld van een technische fiche en een gedetailleerd plan.”

Op een site van 11.000 vierkante meter investeerde Hakron in geavanceerde groene technologie..

De expertise van Deschacht

Nog opvallend is het gebruik van Drainix®. “Dit product is een unieke gepatenteerde oplossing die Deschacht zelf ontwikkelde”, geeft Dirk Stuyven aan. “Met Drainix® bieden we Wylagro en andere klanten een waterdoorlatende verharding aan waarbij hemelwater doorheen de volledige structuur kan infiltreren … dus ook doorheen de fundering en onderfundering. Bovendien is Drainix® ook goed berijdbaar voor zwaar verkeer.”

Hakrons indrukwekkende nieuwe bedrijfspand in Tubeke geldt als een icoon van vooruitstrevende bouwkunst. Het pand staat mee symbool voor de toekomst van de bouwsector die focust op duurzame en ecologisch georiënteerde innovatie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details