NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een groene oase van kennis en creativiteit
De Opentuindag op 4 juni was een groot succes.

Een groene oase van kennis en creativiteit

Passie voor levende wetenschappen

In Merchtem bevindt zich een buitengewone instelling die bekend staat om haar toewijding aan tuinbouwonderwijs en groene expertise: de Tuinbouwschool. Als een gerenommeerd opleidingsinstituut heeft deze school een lange traditie van het cultiveren van groene vingers en het bevorderen van innovatie in de tuinbouwsector. Met een inspirerende omgeving en een breed scala aan educatieve programma’s biedt de Tuinbouwschool in Merchtem studenten de kans om hun passie voor tuinieren en tuinbouw te ontwikkelen en te laten bloeien.

Willem Van Schuerbeeck, directeur: “Hier cultiveren we de passie voor levende wetenschappen, het is een plek waar groenonderwijs letterlijk tot leven komt. We gaan prat op een bruisend centrum waar studenten worden ondergedompeld in de wereld van planten, bloemen, tuinontwerp, tuinbouwtechnieken en meer. In combinatie met een bredere opleiding, uiteraard. Met goed uitgeruste klaslokalen, laboratoria en praktijkgerichte faciliteiten biedt de school een dynamische leeromgeving die studenten in staat stelt om theoretische kennis om te zetten in praktische vaardigheden. Van het leren van zaaien en snoeien tot het ontwerpen van landschappen en het beheren van tuinbouwbedrijven: hier leggen we de basis voor een succesvolle carrière in de groene sector.”

Heel wat ouders en belanghebbende instanties konden zien wat de school in haar mars heeft.

Leren in plaats van presteren

Een van de sterke punten van de Tuinbouwschool in Merchtem is het docententeam, dat bestaat uit gepassioneerde professionals met uitgebreide ervaring in de tuinbouw. Deze docenten delen niet alleen hun kennis en expertise, maar ook hun liefde voor het vak. Ze begeleiden en stimuleren studenten om hun creativiteit te uiten, nieuwe ideeën te verkennen en hun eigen stempel te drukken op de groene wereld. De nauwe interactie tussen docenten en studenten creëert een inspirerende en ondersteunende leeromgeving waarin elke student kan gedijen. Alles gebeurt op een wetenschappelijk gebaseerde manier. In deze school leren de cursisten veel bij, in plaats van enkel presteren.

Agro-ecologie

Willem Van Schuerbeeck: “We begrijpen het belang van praktijkgericht leren in de tuinbouwsector. Daarom biedt de school tal van activiteiten en stages aan. Op die manier doen studenten waardevolle ervaring op in echte tuinbouwomgevingen. Ze krijgen de kans om hun kennis toe te passen en hun vaardigheden te verfijnen onder begeleiding van professionals in de sector. We zetten ook heel hard in op agro-ecologie, dat is het duurzaam gebruik van en omgaan met materialen. Daaraan zijn voor- en nadelen verbonden. We zorgen ervoor dat onze studenten dit honderd procent onder de knie hebben.”

De Tuinbouwschool ziet het aantal leerlingen elk jaar stijgen.

Ideale basis voor een succesvolle carrière

Willem Van Schuerbeeck: “De Tuinbouwschool is een groene oase van kennis en creativiteit waar studenten de kans krijgen om hun passie voor tuinbouw te verkennen en te ontwikkelen. Met een stimulerende leeromgeving, gepassioneerde docenten, praktijkgericht leren en een focus op innovatie en samenwerking, biedt deze school de ideale basis voor een succesvolle carrière in de groene sector. Of je nu droomt van het runnen van een eigen tuinbouwbedrijf, het ontwerpen van prachtige tuinen, of het ontwikkelen van innovatieve tuinbouwtechnieken: we openen de deur naar een wereld van groene mogelijkheden.”

Het belang van praktijkgericht leren in de tuinbouwsector.

Opentuindag

“Ook de Opentuindag die we hielden op 4 juni was een groot succes. We konden oaan ouders en heel wat belanghebbende instanties tonen wat we in onze mars hebben. Op die manier verzorg je natuurlijk ook een beetje de PR van de school, want een school zonder leerlingen heeft weinig bestaansrecht. Maar daarmee hoeven we niet in te zitten, integendeel, we zien het aantal leerlingen elk jaar stijgen. De toekomst van de groene sector zit stevig geworteld,” besluit Willem Van Schuerbeeck.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details