NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een groene grasmat, het hele jaar door
Al meer dan dertig jaar optimaliseert DLF, door middel van veredeling en productontwikkeling, grasrassen voor lokale klimaat- en milieuomstandigheden.

Een groene grasmat, het hele jaar door

DLF is een internationaal zadenbedrijf met meer dan 2.200 werknemers in 22 landen en faciliteiten in zes continenten. Het bedrijf uit Kapelle (NL) is wereldmarktleider in de voeder- en sport- en recreatiesector en levert zaad aan meer dan 100 landen. 

Thomas van Tetering, Product & Marketing Manager Benelux: ‘De afgelopen jaren heeft DLF een flinke groei doorgemaakt. Ook qua duurzaamheid scoren we hoge ogen. Daarvoor kregen we dit jaar de speciale prijs voor ‘Long Term Value Creation’, uitgereikt door Ernst&Young en Dansk Erhverv (de Deense Kamer van Koophandel). Al vele decennia optimaliseren we, door middel van veredeling en productontwikkeling, onze grasrassen voor lokale klimaat- en milieuomstandigheden. De constante verbeteringen van gras-, klaver- en luzernerassen zorgen ervoor dat onze klanten hun opbrengsten en speeluren verhogen, hun input verlagen, en het beheer van hun groene ruimtes kunnen vereenvoudigen. Dat zijn pas écht duurzame oplossingen. Ook onze superresistente 4turf® past perfect in dat plaatje.’

4turf® is ontwikkeld voor een snellere vestiging, sterkere en diepere beworteling en een hogere stresstolerantie.

Diploïde of tetraploïde grassen?

In vergelijking met diploïde Engels raaigras heeft tetraploïde Engels raaigras over het algemeen een snellere begingroei, is minder gevoelig voor ziektes, scoort beter op droogteresistentie en heeft een uitstekende wintervastheid. Om deze redenen wordt tetraploïde Engels raaigras al decennia gebruikt als onderdeel van de ruwvoerproductie voor de veehouderij. En wordt het nu sinds 10 jaar ook vol toegepast in de sport en gazonmengsels.

Beter bestand tegen uitdagende omstandigheden

Daarom bracht het Nederlandse DLF een nieuwe generatie tetraploïde Engels raaigras op de markt: 4turf®. Het is veel beter bestand tegen uitdagende omstandigheden, zoals droogte, kou, ziekte en betreding. Thomas van Tetering: ‘De laatste jaren worden de tetraploïde Engels raaigrasrassen steeds meer gebruikt voor sportvelden, golfbanen, (speel)gazons en parken. Door de uitzonderlijke diepe wortelstructuur slaat 4turf® namelijk op een natuurlijke manier water op. Want we hebben te maken met toenemende droogte in het voorjaar en de zomer. Maar omdat we zuinig moeten zijn met water, kan/mag er niet altijd beregend worden. 4turf® zorgt er dan voor dat onze tuinen en openbare ruimte toch groen blijven. De hoge mate van ziektetolerantie past ook binnen het streven naar chemievrij en dus duurzaam beheer van sportvelden en golfbanen.’

4turf® heeft een diepgroene glimmende kleur, gevoelig groener dan traditionele grassoorten.

Zaden met meer energiereserves

‘De zaden zijn groter dan de bekende diploïde zaden omdat ze meer energiereserves bevatten. Die zorgen voor een snellere vestiging en een gezondere plantontwikkeling. Daarnaast kiemt 4turf® al bij 4oC, dit zorgt voor een hoger kiempercentage in het vroege voorjaar en late najaar in vergelijking met diploïde grassen. 4turf® heeft het veld hierdoor al vroeg gesloten, waardoor onkruiden weinig kans krijgen zich te ontwikkelen. De extra energiereserves zorgen voor een betere en sneller kieming bij lage temperatuur. Concreet wil dat zeggen dat de tuinaannemer vroeger in het voorjaar kan beginnen én in het najaar langer kan doorgaan. Ook esthetisch scoren we hoge ogen met 4turf®. Het tetraploïde raaigras heeft namelijk een diepgroene glimmende kleur, aanmerkelijk groener dan traditionele grassoorten’, besluit Thomas.

Door de uitzonderlijke diepe wortelstructuur slaat 4turf® op een natuurlijke manier water op.

RecreaMaster – 25% 4turf®

RecreaMaster is een mengsel, speciaal ontwikkeld voor de Belgische en Nederlandse tuinaannemer. Het is ideaal voor plantsoenen en parken maar ook voor trapveldjes, sport- en speelgazons en niet te vergeten campings. Met dit mengsel ontstaat in korte tijd een mooie dichte mat met weinig onderhoud. Bovendien bevat dit mengsel rassen van de Internationale GrasGids, waaronder 25% Engels raaigras tetraploïd (4turf®). Dit wil zeggen dat de rassen in dit mengsel extra robuust en bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details