NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
één adres voor tuinieren het hele jaar door
De BB650-kantensnijder in actie.

één adres voor tuinieren het hele jaar door

De Belgische fabrikant Jo Beau Products heeft onlangs een nieuw gamma tuinmachines voor de lente, de zomer en de herfst gelanceerd: de Landscaper-line™.  Voortaan positioneert Jo Beau products zich als de referentie en totaalpartner voor tuinaannemers, stedelijke en gemeentelijke groendiensten en verhuurbedrijven. Een kort overzicht van dit complete aanbod.

Het nieuwe Landscaper-line™-gamma is een perfecte aanvulling op het bestaande gamma tuinmachines, eerder bedoeld voor gebruik in de winter, zoals boomstronkfrezen of hakselaars… Het biedt verticuteermachines, kantensnijders en kabeltrekkers, beluchters, een zaaimachine, een graszodensnijder, een bladblazer, een ruwterreinmaaier en een houtkliever die van de lente tot de herfst kunnen worden gebruikt.  Naar de lenteperiode toe bekijken we hier nader enkele tuinmachines die u  de volgende weken en maanden zeker niet zal kunnen missen.

De BB650 is ultra compact dankzij het stuur dat volledig inklapbaar is.

 Kantensnijders

Er zijn twee modellen beschikbaar: de BB650 en de BB650+.  De BB650+ komt met een sleuvenmes en spoeldrager om in één beweging een kabel in de grond te leggen en te fungeren als kabellegger voor bijvoorbeeld de perimeterdraad/afbakening van een maairobot. De DC-draad wordt via een buisje doorheen het mes gevoerd en op een diepte van ongeveer 5 centimeter in de bodem gelegd. Dit is een veilige diepte, wat voorkomt dat bij latere gazonverzorging (denk aan beluchten of doorzaaien) deze draad kan beschadigd worden. 

De kantensnijder creëert naadloos gevormde randen voor proper afgelijnde boorden rond het huis, zwembad of bomen in een fractie van de tijd die dat met de hand zou kosten. Het apparaat beweegt achterwaarts, niet voorwaarts, om een duidelijk zicht op het werk te houden. De in hoogte verstelbare wielen kunnen worden geblokkeerd om in een rechte lijn te rijden. Maar als het om een grilliger pad gaat, kunnen ze worden ontgrendeld en gedraaid (zwenkbare achterwielen) om de rand te volgen. 

De messen worden bediend vanaf het stuur, dat ook in hoogte kan worden versteld. “Een interessant detail is dat het stuur volledig kan worden neergeklapt, waardoor een aanhangwagen niet nodig is voor het transport”, voegt Christophe Beauprez, managing director van Jo Beau Products, eraan toe. 

De H530 beluchter is eenvoudig te bedienen met de hendel aan het stuur, dat ook volledig kan worden ingeklapt.

Beluchters

Er zijn vier modellen beschikbaar. De modellen H424 en H530 zijn zelfrijdend, terwijl de modellen TA10 en TA12 getrokken versies zijn.  De holle pennen zorgen voor een uitstekende beluchting, een betere lucht- en wateropname, en dus een groen gazon. 

“De bediening is heel eenvoudig via de hendel op het stuur en ook hier kan het stuur helemaal worden neergeklapt. Het bijzondere aan de getrokken modellen zijn de grotere werkbreedte en de optionele toevoeging van gewichtscontainers om een optimale indringing in de bodem te garanderen,” zegt Christophe Beauprez.

De SC550-graszodensnijder heeft ook vierwielaandrijving voor betere tractie en stabiliteit.

De SC550 graszodensnijder

Met een werkbreedte van 457 mm is de Jo Beau® graszodensnijder ontworpen om de moeilijkste klussen snel en gemakkelijk te klaren. De SC550 is uitgerust met een versnellingsbak met vijf versnellingen, waarvan twee snijsnelheden en twee transportsnelheden, plus de achteruitversnelling. De graszodensnijder biedt ook vierwielaandrijving, voor betere tractie en stabiliteit.

De plaatsing van de handgreep in zeer ergonomische vorm verhoogt het comfort voor de bestuurder, terwijl de eenvoudige bediening de inspanning die nodig is om het mesblad in de grond te laten zakken aanzienlijk vermindert. Het eenvoudige ontwerp maakt ook service en onderhoud eenvoudiger, met minder onderdelen. “Om trillingen tot een minimum te beperken, is het stuur op twee trillingsdempers gemonteerd. De diepte-instelling gebeurt per 6 mm, met een maximum van 63,5 mm”, voegt Beauprez eraan toe. 

Andere hoogtepunten van de Jo Beau-machines zijn de Honda-motoren die op alle modellen zijn gemonteerd en de garantie van drie jaar. 

“We maken een enorme groei van de export door. De komst van de Landscaper-line™ illustreert onze voortdurende drang naar innovatie. Wij streven ernaar iets aan te bieden wat nog niet op de markt bestaat. Kortom, wij innoveren waar anderen stoppen”, besluit Christophe Beauprez.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details