NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame investeringen in onze locaties wereldwijd

Duurzame investeringen in onze locaties wereldwijd

Anderzijds om ons steentje te blijven bijdragen aan een duurzame en optimale ontginning, productie en distributie. Een blik op de innovaties en investeringen in Polen, Italië, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Optimalisatie in Polen

Innoveren, investeren en optimaliseren zit diep verweven in het DNA van Brachot en haar Family Members. Het is wat we doen om onze natuursteen en samengestelde materialen elke dag opnieuw hun meerwaarde te laten uitstralen. Een van die investeringen vindt plaats in ons distributiecentrum in het Poolse Gdansk. Op deze strategische locatie wordt op een terrein van 7 hectare een nieuw magazijn met showroom en kantoren gebouwd. Hierbij ligt de nadruk op duurzaamheid. Een visie die we bij Brachot niet enkel uiten in onze materialen, maar ook in onze manier van produceren. Onze sites worden voortdurend geoptimaliseerd met een lage ecologische voetafdruk als doel. Zo tillen we onze baseline Crafting Value for Future Generations naar een hoger niveau.
 
In Gdansk uit zich dat in zonnepanelen op het depot, die volledig instaan voor het elektriciteitsverbruik. We vangen ook water op om te hergebruiken. Om het distributieproces te optimaliseren plaatsen we er een 35-ton-portaalkraan en twee rolbruggen van zestien ton. Dit om ons aanbod actief te beheren en de distributie van onze materialen wereldwijd op een vlotte en flexibele manier te laten verlopen. De werken voor de opslagplaats buiten zijn momenteel volop aan de gang. De buitenportiek wordt eind februari geïnstalleerd, in maart verwachten we de eerste stock ter plaatse en begin april is het distributiecentrum operationeel. Het magazijn, de showroom en kantoren worden geopend aan het einde van 2021.

Het nieuwe distributiecentrum in Gdansk is begin april operationeel. 

All-in in Italië en Frankrijk

Vorig jaar kondigden we trots de uitbreiding van ons distributienetwerk aan met de opening van een site in Italië, de bakermat van de natuursteensector. Deze plannen vertalen zich in nieuwe, moderne gebouwen die tegen de zomer van 2021 klaar zullen zijn in de regio rond Verona. In de nieuwbouw is aandacht voor duurzaamheid met zonnepanelen om energie volledig zelf op te wekken en met een wateropvangsysteem ondergrond. Het nieuwe gebouw zet zowel onze materialen als onze positie als internationale speler kracht bij. Tijdens Marmomac 2021 verwelkomen we jullie op de feestelijke opening van de nieuwe showroom, warehouse en blokkenplein. De eyecatcher wordt ongetwijfeld de Stone Gallery van meer dan 3.000 vierkante meter: een moderne, cleane setting waarin ons groot aanbod platen natuursteen en samengestelde materialen volledig tot hun recht komen. We laten voldoende ruimte tussen de platen zodat ze in volle glorie te bewonderen zijn en we stellen verschillende toepassingen en afwerkingen van de materialen tentoon. Daarnaast krijgt de nieuwbouw ook een indrukwekkende glasgevel van 890 vierkante meter om ook vanaf de straatzijde onze materialen extra in de kijker te zetten.

Onze Stone Gallery in Verona wordt een echte blikvanger. 

Ook in Frankrijk investeren we in onze locaties. In Parijs worden de bedrijfsgebouwen vernieuwd en uitgebreid met een showroom. De opening is voorzien dit voorjaar. Bij nieuwkomer en Family Member Granitarn investeren we dan weer in het volledige proces. Van groeve tot klant. Zo wordt Brachot Sud ondergebracht op de site in Burlats en vernieuwen we het machinepark om het productieproces en de distributie van de graniet Tarn en andere Franse natuursteen te optimaliseren. Op de site voorzien we eveneens zonnepanelen om onze volledige elektriciteitsconsumptie op te wekken en zo klimaatneutraal mogelijk te produceren. Naast een wateropvangsysteem, wordt het water van de productie ook gezuiverd en hergebruikt. Er worden meerdere bassins aangelegd, goed voor 6.000 kubieke meter, zodat er extern geen water meer hoeft te worden afgenomen.

In de gloednieuwe fabriekshal van 5.000 vierkante meter worden onder meer twee nieuwe Multiwires, zes Monowires op rail, twee rolbruggen, afwerkingsmachines om te polieren en te vlammen, een waterzuiveringsinstallatie, brugzagen, een tegel- en kasseienproductielijn, een zandstraalmachine, enzovoort geplaatst. Zo kan Granitarn zich volledig toeleggen op de productie van Tarn en andere Franse natuursteen voor enerzijds tegels en kasseien, meubilair en afwerkingen voor de bestratingssector en anderzijds blokken, platen en tegels voor binnen- en buitentoepassingen. Er komen ook een platenhal van 1.500 vierkante meter, nieuwe kantoren en een opslagplaats buiten van 5.000 vierkante meter. In het najaar van 2021 moet de hele vestiging operationeel zijn.

Extra productie in Zuid-Afrika

Onze laatste stop brengt ons naar Zuid-Afrika, bij Family Member Cameleon. Daar breiden we onze opslag- en productieruimte uit. Dat biedt meteen extra productiemogelijkheden. Momenteel worden daar blokken in platen verzaagd en beschikken ze over meerdere afwerkingslijnen voor binnen en buiten. Daar komt nu een productielijn bij voor het verzagen van platen in maattegels. Dit in het eigen materiaal Nari Black en in andere (Afrikaanse) natuursteen.

Daarnaast blijft Brachot ook investeren in digitalisering. Zoals met nieuwe websites die inspireren, informeren en adviseren over ons volledige aanbod natuursteen en samengestelde materialen in blokken, platen, tegels en afwerking-projects. Maar ook met een B2B online aankoopplatform voor de materialen van de volledige groep, wereldwijd. Die vind je terug bij Family Member Stoneasy.com.
 
In 2021 zal in totaal 20.000.000 euro geïnvesteerd worden door Brachot en haar Family Members in de optimalisatie, ontwikkeling, automatisatie en digitalisering van de verschillende locaties. Dit zet onze toekomstvisie waarin we steeds streven naar waardevolle, duurzame materialen die meerwaarde creëren extra kracht bij. We gaan voluit voor de beste kwaliteit: in natuursteen en samengestelde materialen, in landschaps- en bekledingsmaterialen en in onze dienstverlening. Van ontginning en productie tot distributie en dienst-na-verkoop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details