NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzaam bouwen aan groene dromen
Welkom in een groene oase van rust.

Duurzaam bouwen aan groene dromen

Toen Giovanni De Vent in 2016 als zelfstandig tuinaannemer uit de startblokken schoot, had hij een duidelijk plan voor ogen: op een zo ecologisch mogelijke manier klanten bijstaan in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van hun groene dromen. Zes jaar later is het orderboekje van GO GREEN meer dan goed gevuld, met trouwe klanten in Knokke-Heist die regelmatig een beroep doen op de groene vingers van het achtkoppig GO GREEN-team.

Dat team heeft alle expertise en ervaring in huis om een kwalitatieve en persoonlijke service in tuinaanleg en -onderhoud aan te bieden. “Mijn echtgenote Shana ontfermt zich over het administratieve werk in onze zaak, terwijl ikzelf de strategische lijnen uitzet, contacten met onderaannemers onderhoud en offertes bekijk”, zegt ‘chief of gardening’ Giovanni. “Daarnaast doen we regelmatig een beroep op een tuinarchitect die klantenideeën op papier zet of via een 3D-render tot leven doet komen. En wat zouden we zijn zonder onze zes jonge leeuwen, die vol passie en een vleugje rock-‘n-roll tuinen omtoveren tot groene oases van rust en ontspanning?”

De eigen tuin, een heerlijke plek om in te ontspannen.

Tuinontwerp in 3D

Het realiseren van groene dromen van een klant start met een persoonlijke aanpak op maat, met oog voor originaliteit en een eigen ‘smoel’. 

“Bij GO GREEN hebben we een hekel aan alledaagsheid”, geeft Giovanni aan. “We willen voor onze klanten tuinen ontwerpen die leven én uitnodigen om in te leven, met onverwachte accenten voor elk seizoen. Bij elke opdracht nemen we de tijd voor een verkennend gesprek, zodat we alle wensen en noden van onze klant letterlijk in kaart kunnen brengen. Dankzij 3D-visualisaties laten we een tuinontwerp virtueel tot leven komen. Zo krijgt de klant een helder beeld van de ruimteverhoudingen en de beleving van zijn of haar toekomstige tuin. De tuinarchitect met wie we vaak nauw samenwerken, is een echte krak in het renderen van ontwerpen.”

GO GREEN is trots lid van de Go Forest-campagne.

Oog voor kwaliteit

“Eenmaal een klant groen licht geeft, schiet ons team – en indien nodig samen met een legertje onderaannemers – in actie om de perfecte tuin te creëren”, zegt Giovanni. “We kiezen steevast voor de beste materialen, met beplanting die goed gedijt aan onze kust. Steeds meer houden we ook rekening met de weersomstandigheden, die onder invloed van de klimaatopwarming extremer worden. Ik denk bijvoorbeeld aan de installatie van wadi’s of waterdoorlatende grondbedekking. Tijdens de voorbije zomer zagen we immers wat een lange droogteperiode met een gazon en beplanting kan doen…” 

Tuinen in topvorm

Bij professioneel tuinaannemerschap hoort uiteraard ook tuinonderhoud. En ook hierin blinkt het GO GREEN-team uit. 

“Tuinonderhoud is veel meer dan wat hagen snoeien en een gazon maaien”, bevestigt Giovanni. “Onze klanten investeren vaak heel wat geld in een grote en unieke tuin. Ze stellen dan ook hoge eisen aan een piekfijn uitgevoerd tuinonderhoud. Dit legt de lat hoog voor ons. We sparen echter kosten noch moeite om elke tuin in topvorm te houden. Een prachtige vormsnoei, laserrecht geschoren hagen, een kwalitatief bemest en onderhouden gazon… Enkel de beste service telt voor ons. Onze klanten appreciëren onze jarenlange ervaring en expertise.”

Enkele GO GREEN-teamleden, met zaakvoerder Giovanni De Vent als tweede van links.

Ecologische aanpak

De passie voor groen combineert het team van GO GREEN met een zo ecologisch mogelijke werkwijze. Giovanni somt trots enkele duurzame maatregelen op waarmee zijn bedrijf het verschil maakt: “Ons machinepark wordt aangedreven door 26 zonnepanelen, en ’s avonds brandt onze bedrijfsverlichting op onze thuisbatterij. Het volledige machinepark is trouwens elektrisch aangedreven, met uitzondering van onze grasmaaiers. Tegelijk is ons bedrijf een van de achttien gecertificeerde tuinaannemers in Knokke-Heist die tuinen gifvrij onderhouden. En last but not least steunen we voluit de campagne Go Forest, waarbij telkens een boom wordt aangeplant per goedgekeurde offerte of opgemaakte factuur.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details