Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Nieuws

Dubbel duurzame onkruidbestrijding

IMG-20200825-WA0002 kopiëren
De Weedmaster eM is een compacte, elektrische twee-in-eenmachine die perfect geschikt is voor onkruidbestrijding in steden en gemeenten.

4 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dankzij elektrische heetwatermachine

Die geldt niet enkel voor het eigen machinepark, maar wordt ook steeds vaker in aanbestedingsprocedures opgetekend. Dankzij recente investeringen in een gloednieuwe elektrische heetwatermachine profileert Weed Free Service zich ook in deze omstandigheden als partner voor onkruidbestrijding.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld Weed Free Service

Het Nederlandse Weed Free Service is gespecialiseerd in de milieuvriendelijke bestrijding van onkruid en in het bijzonder invasieve exoten zoals berenklauw en Japanse duizendknoop. Daarvoor maakt het bedrijf, dat ook in ons land actief is, gebruik van heet water. Door het onkruid gericht met kokend water te bespuiten, wordt de plantencel immers op een efficiënte manier afgebroken, zonder dat daar chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas moeten komen.

100% elektrisch

Voor een bedrijf dat een milieuvriendelijke onkruidbestrijding vooropstelt, is de stap naar elektrische oplossingen bijna vanzelfsprekend. “Wat duurzaamheid betreft, willen we voorop blijven lopen”, stelt medezaakvoerder Joël de Haan de ambities scherp. Sinds kort heeft Weed Free Service dan ook een Waterkracht Weedmaster eM in zijn arsenaal, een elektrische twee-in-eenmachine voor onkruidbestrijding en het reinigen van straatmeubilair, met een werkdruk tot 50 bar en een wateropbrengst van 8 liter per minuut bij een constante temperatuur van 99°C.

Maar daar blijft het niet bij. Het Nederlandse bedrijf monteerde zijn nieuwe machine namelijk op een eveneens elektrische Goupil G4 bedrijfswagen. Zo wordt er voor de onkruidbestrijding helemaal geen fossiele brandstof meer verbruikt.

Ideaal voor stadskern

De nieuwe machine wordt sinds kort ingezet en zal haar meerwaarde vooral in een stedelijke context kunnen bewijzen. Het compact heetwatersysteem is namelijk uiterst geschikt voor de behandeling van nauwe doorgangen, binnenhofjes en smalle fietspaden, én het werkt dankzij de elektrische aandrijving geruisloos en emissievrij.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details