NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Drie hulpmiddelen voor een duurzaam terras
Het Structusol draagsysteem zorgt voor een gegarandeerd rechte plaatsing over de volledige breedte of lengte van het terras.

Drie hulpmiddelen voor een duurzaam terras

Duurzaamheid is een veelzijdig gegeven. Het gaat zowel om ecologie als om een lange levensduur, om lokale productie, en om herbruikbare en recycleerbare producten. Voor het West-Vlaamse Solidor, marktleider in de productie van terrasdragers, gaan al die zaken hand in hand. Zo ook bij de ontwikkeling van drie nieuwe accessoires, gericht op de aanleg van de meest stabiele zwevende terrassen.

Wie kiest voor een zwevend terras, kiest in wezen al voor een duurzame oplossing. In tegenstelling tot de klassieke opbouw, laat een zwevende constructie immers perfect toe om het geheel te demonteren en zowel tegels als terrasdragers elders te hergebruiken. Loopt een enkele tegel per ongeluk schade op, dan kan ze bovendien probleemloos vervangen worden, zonder impact op de rest van het terras. 

Dat alles heeft evenwel pas zin wanneer het terras ook recht, stabiel en stevig ligt. Naast de constante optimalisatie van zijn intussen beproefde en traploos regelbare terrasdragers – een 100% Belgisch product, nota bene – ontwikkelt Solidor daartoe ook diverse hulpmiddelen en accessoires. Zij maken het nog eenvoudiger om een kwalitatief, stabiel en waterpas terras aan te leggen. Voor alle afwerkingen, en ongeacht de ondergrond. 

De Sticksol bovenplaat verzekert een uiterst stevige verbinding tussen tegel en drager.

Automatische hellingcorrector

Geen enkele ondergrond is volledig recht. Naast de voorziene helling voor een vlotte waterafvoer, kampen betonnen vloerplaten ook met de regelmaat van de klok met kleine oneffenheden. Als aanvulling op of alternatief voor de reeds bestaande HS2 hellingcorrector, met een vaste inclinatie van 2%, lanceerde Solidor daarom de nieuwe HA5: een automatische hellingcorrector voor inclinaties van
0 tot 5%. 

De HA5 bestaat uit twee onderdelen. Het onderste deel neemt de vorm aan van een kuipje en kan rechtstreeks op elke terrasdrager uit de Solidor Comfort reeks geklikt worden. Het bovenste deel, met een bolvormige onderzijde, wordt in de kuip geplaatst en zal zo de juiste helling aannemen.

De aluminium dragers van Structusol, amper 16 millimeter dik, laten toe om de opbouwhoogte van houten terrassen aanzienlijk te beperken.

Klevende bovenplaat

Om het soms onstabiele gevoel van een zwevend terras en klepperende tegels tegen te gaan, heeft Solidor sinds dit jaar ook de klevende bovenplaat Sticksol in zijn gamma. Deze toepassing is geschikt voor alle terrasdragers van het merk. In tegenstelling tot de lijmen die op de werf soms gebruikt worden om tegels aan een terrasdrager te bevestigen, die vaak onvoldoende aan de kunststof terrasdrager hechten, is de bitumen kleefplaat hier machinaal op de bovenplaat van de terrasdrager bevestigd en verzekert ze zo een uiterst stevige verbinding tussen tegel en drager. Het product werd daartoe zelfs in een windtunnel getest, met ook bij windsnelheden van tien Beaufort nog ijzersterke resultaten.

Sticksol kan over de volledige oppervlakte van het terras toegepast worden, maar is vooral aangewezen ter hoogte van de tegels die veel verloop kennen. Ook door de buitenzijde van het terras met de klevende bovenplaat te fixeren, worden de stevigheid en stabiliteit van het geheel al enorm verbeterd.

Structusol vereenvoudigt ook de plaatsing van grote tegels in geschrankte legpatronen.

Modulair draagsysteem

Ook het modulair aluminium draagsysteem Structusol werd vorig jaar al gelanceerd, als oplossing voor een verhoogd installatiegemak bij grote tegels, speciale legpatronen en imitatie parkettegels met uitzonderlijke afmetingen. Intussen heeft het systeem zijn meerwaarde echter al voor zowat alle afwerkingen bewezen, inclusief hout. 

De aluminium dragers, vervaardigd uit het minst CO2 uitstotende aluminium van Europa, zorgen immers voor een gegarandeerd rechte plaatsing over de volledige breedte of lengte van het terras, terwijl ze met hun dikte van 16 millimeter slechts een minimale invloed hebben op de opbouwhoogte. Wordt het systeem gecombineerd met een houten afwerking, dan betekent die 16 millimeter zelfs een enorme winst ten opzichte van de traditionele kepers van 40 millimeter. Geïntegreerde thermoplastische rubbers zorgen dan weer voor een betere grip en beperking van het contactgeluid. Allemaal troeven voor een perfect recht, stabiel en aangenaam resultaat, dat indien nodig opnieuw gedemonteerd, gehermonteerd of gerecycleerd kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details