NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De vijf grootste voordelen van kleiklinkers
De Kwadrata collectie combineert de sterkte van kleiklinkers met de afmetingen van tegels. (Ontwerp: Tuinarchitectuur Gert Kwanten)

De vijf grootste voordelen van kleiklinkers

Kleiklinkers bestaan in een brede waaier aan kleurschakeringen, formaten en texturen. Met hun unieke vormgeving en esthetiek geven ze ieder project een persoonlijke uitstraling. Ze vormen de ideale keuze voor tuin en terras dankzij hun uitstekende technische prestaties en onderhoudsgemak. Kleiklinkers zijn bijzonder duurzaam, en doorheen de tijd worden ze er alleen maar mooier op. Niets dan voordelen, dus. We lichten graag de vijf belangrijkste voor u toe.

Afstandshouders creëren bredere voegen tussen de Passaqua. (Ontwerp Watelle tuinen & landschappen)

1. Ruimte voor creativiteit 

Met kleiklinkers realiseert u elk droomproject. Dankzij het uitgebreid aanbod aan kleuren, formaten en texturen passen ze bij elke stijl, van rustiek tot strak hedendaags. Bovendien kunt u naar hartenlust spelen met legpatronen en vormen. Kleiklinkers geven u alle ruimte voor personalisatie en creatieve vrijheid.

2. Weinig en eenvoudig onderhoud

Kleiklinkers vragen nauwelijks onderhoud. Het volstaat ze een keer per jaar te reinigen met een hogedrukreiniger of borstelmachine. Omdat gebakken klei bijzonder resistent is, mogen hardnekkige vlekken op kleiklinkers met alle soorten reinigingsproduct aangepakt worden. Zelfs olie, teer of benzine zijn gemakkelijk verwijderbaar zonder veranderingen in de natuurlijke kleur of textuur van de klinkers.

De kleiklinkers Oud Hollands stralen authenticiteit en gezelligheid uit. (Ontwerp GC-Architecten)

3. Vast in kleur en vorm gebakken

De combinatie van verschillende soorten klei geeft kleiklinkers hun unieke kleur. Ze zijn vrij van kleurstoffen, in de massa gekleurd, en 100% kleurvast. Omdat ze onder druk vormgegeven, gedroogd en gebakken worden, zijn ze ook buitengewoon vormvast. Ze hebben een lage porositeit en een extreme hardheid, waardoor ze zelfs bij vorst niet scheuren of barsten, en weinig gevoelig zijn voor mos- en algenvorming. Zelfs na tientallen jaren blijven kleiklinkers hun origineel uiterlijk behouden. 

4. Gehard voor een langdurig bestaan

Dankzij hun specifieke kleisamenstelling en bakproces op hoge temperatuur vertonen kleiklinkers zelfs na vele jaren geen merkbare slijtage. Ze zijn bestand tegen uitzonderlijke omstandigheden zoals felle vorst en hoge druk. Door hun slijtvastheid gaan ze gemiddeld maar liefst 125 jaar mee! Ze zijn bovendien gemakkelijk op te breken en weer aan te leggen. Erg handig als er nog werken uitgevoerd worden nadat ze zijn gelegd.

5. Waterpasserende functie

Passaqua kleiklinkers combineren natuurlijke esthetiek met intrinsieke duurzaamheid en een ecologische troef. Door zijdelingse afstandshouders te plaatsen, kunt u een grotere voeg creëren tussen deze speciale klinkers. Daardoor kan regenwater langzaam in de bodem dringen. Het systeem beperkt het watervolume dat naar de riolering gaat, en dus het risico op overstroming. Tegelijkertijd bevordert het de stabiliteit van het grondwaterpeil. Last but not least verlaagt het ook de kans dat algen, mossen en onkruid groeien in de voegen. 

Getrommelde kleiklinkers zoals de Trendline Eros hebben een verweerde retro-uitstraling. (Ontwerp Gardenova)

Kom ze zelf ontdekken

U kunt het volledige gamma Wienerberger kleiklinkers bekijken in de showrooms en buitentoonparken in Londerzeel en Kortrijk. Ga er snel kennismaken met de vele mogelijkheden en creatieve toepassingen die kleiklinkers bieden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details