Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Verlichting

De veiligste, snelste en simpelste tuinverlichting

Lightpro-2019_13
Zo sfeervol kan een tuin met Lightpro-verlichting zijn. De verschillende elementen worden perfect uitgelicht.

Tekst | Marc Koopmans

Beeld | Techmar

24 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De firma Techmar uit het Nederlandse Hengelo is de fabrikant achter het 12V-tuinverlichtingsmerk Lightpro. Ze zijn recent een samenwerking aangegaan met Lodewijk Hoekstra, de groenste tuinman van Nederland en drijvende kracht achter tv-programma’s zoals ‘Lodewijks Groene Geluk’ en ‘Lodewijks Droomtuinen’. Waarom Lightpro 12V-lampen zo geschikt zijn als tuinverlichting kwam naar voren in een project bij een kinderdagverblijf: veiligheid boven alles.

Het Lightpro-systeem van Techmar werk snel en simpel en is door iedere professional te integreren in zijn project. Aangezien alles op 12V werkt, hoeft er immers geen elektricien meer ingehuurd te worden. Uiteraard zijn er heel veel verschillende armaturen verkrijgbaar, van spots tot wandlampen en van staande armaturen tot decklights en uplights. Met de award-winning female connector sluit je de lampen aan en met de male connector maak je eventuele aftakkingen.

Veiligheid

Bij een kinderdagverblijf is veiligheid erg belangrijk, zo niet het belangrijkste. Met het 12V-systeem van Lightpro werk je met laagspanning en daarmee per definitie veilig.

De medewerkers van het kinderdagverblijf wilden een prettige, sfeervolle en veilige buitenruimte voor hun kinderen creëren. Lodewijk Hoekstra is voor ze aan de slag gegaan en heeft in de ontwerpfase contact gezocht met de Lightpro-specialisten voor een uitgekiend lichtplan. Het eindresultaat is veilig voor mens en dier en zorgt ervoor dat de kinderen, ook als de dagen weer gaan korten, in een sfeervolle tuin kunnen spelen.

De Oberon Lo is, mede door zijn dimfunctie, een hardloper binnen het Lightpro-assortiment.

Kwaliteit en duurzaamheid

Lightpro timmert niet alleen aan de weg door deze samenwerking aan te gaan met Lodewijk Hoekstra, ze ontwikkelen hun producten steeds verder door en breiden hun assortiment continu uit. Kwaliteit staat daarbij voorop. Zo kijkt de fabrikant steeds hoe het net weer beter, slimmer en handiger kan.

 Ook op het gebied van duurzaamheid is 12V overigens een goed keuze. Door het lage vermogen zijn de lampen energiezuinig. Bovendien is het Lightpro-systeem simpel uit te breiden en zijn de lampen eenvoudig te verplaatsen.

Intelligente tuinverlichting

Dat ze bij Lightpro het juiste pad bewandelen blijkt onder andere uit de stormachtige groei die ze doormaken. Ze luisteren naar de markt en dat werpt zijn vruchten af. Zo groeit de vraag naar intelligente tuinverlichting en het is dus ook geen toeval dat het bedrijf Lightpro NXT heeft ontwikkeld. Daarmee wordt elk Lightpro- systeem smart gemaakt.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details