NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional

De tijdloze charme van groenblijvende lei- en vormbomen

Landscape Supply uit Evergem legt zich toe op het kweken van groenblijvende leibomen, vormbomen, meerstammigen en diverse bolvormen. Stuk voor stuk creëren ze boeiende blikvangers in elk type van tuin, zowel landelijk als modern. Leibomen bijvoorbeeld vervullen ook een praktische functie als bescherming tegen de wind en de zon. Of ze doen dienst als scherm tegen ongewenste inkijk. De overgrote meerderheid van de planten en bomen gaat naar tuinaanleggers, groothandelaars en tuincentra in België en Nederland.

Stijgende vraag naar meerstammigen

Meerstammige lei- en dakvormen hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Deze zijn bijzonder geschikt om als solitair uit te laten groeien als karaktervolle blikvangers in de tuin. Hierbij wordt steeds de meest vertakte stam behouden en de rest wordt weggesnoeid. Meerstammige bomen hebben ook sinds lang hun plaats verworven in landschapstuinen omwille van hun karaktervolle, grillige vorm. Vormen en toepassingen zijn nagenoeg onbeperkt, denken we maar aan parasolbomen of klimbomen, maar ook als stijlvolle afboording langs een dreef. In struikvorm lenen ze zich perfect tot het creëren van massieven. Veel gebruikte soorten zijn de quercus in diverse variëteiten, de prunus cerasifera nigra, de liquidambar, en de carpinus.

Aandacht voor kwaliteit

Landscape Supply werkt vooral met planten die initieel in volle grond opgekweekt werden, waardoor ze over een sterk en gezond wortelgestel beschikken. Nadien worden ze verpot in containers met als voordeel dat ze het hele jaar door geplant kunnen worden. Naast de exemplaren in container levert Landscape Supply ook planten met blote wortel of kluit. Alle structuren voor de leibomen worden bij Landscape Supply zelf gemaakt, waardoor uniformiteit in vorm en uitzicht gegarandeerd wordt. Ook groenblijvende vormen zoals quercus ilex of prunus lusitanica en bladverliezende soorten komen bij Landscape Supply uitgebreid aan bod. Op vraag van de klant kan afgeweken worden van standaardafmetingen in lei- en dakvormen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details