NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Rollmops RM 50 E van Gebroeders Geens: robuust, duurzaam en wendbaar
Met een batterijcapaciteit van 9 kWh kunt u vlot een volledige dag met de Rollmops RM 50 E aan de slag gaan.

De Rollmops RM 50 E van Gebroeders Geens: robuust, duurzaam en wendbaar

In 2020 lanceerde Gebroeders Geens een elektrische Knikmops op de markt. De machinefabrikant uit Hoogstraten bood zijn klanten hiermee een compacte en multifunctionele kniklader zonder uitstoot aan. Op vraag van Vangeel Wegenbouw uit Turnhout – die de ambitie heeft om zijn wagenpark zoveel mogelijk te elektrificeren en dus maximaal zero-emissie te gaan – startte Gebroeders Geens met de ontwikkeling van een elektrische Rollmops RM 50. Het resultaat mag gezien worden.

Een wendbare en betrouwbare machine voor elke stratenmaker.

Al sinds 1989 ontwerpt, ontwikkelt en produceert Gebroeders Geens de wendbare Rollmops en de multifunctionele Knikmops. Kwalitatief, robuust, veelzijdig en gebruiksvriendelijk: dat zijn de troeven van elke machine die in Hoogstraten bedacht en vervaardigd wordt.

De Rollmops is een vertrouwde metgezel geworden voor tal van stratenmakers. Met de lancering van de Rollmops RM 50 E voegt het Kempense familiebedrijf een duurzaam broertje toe aan het gamma van elektrische machines. Zo zijn er naast de Rollmops ook de Knikmops KM 140 E en de Knikmops KM 180 E.

Met 550 kilogram weegt de Rollmops RM 50 E iets meer dan de dieselversie, maar blijft hij licht genoeg om over pas gelegde klinkers te rijden.

Uitdagend ontwikkelingsproces

Net als bij een Knikmops heeft het Rollmopschassis beperkte afmetingen. De grootste uitdaging voor Gebroeders Geens zat echter in het gewicht van de machine.

De oorspronkelijke Rollmops is ontwikkeld om over pas gelegde klinkers te rijden en weegt geen 500 kilogram. De aandrijving op de voorste wielen en de zwenkwielen maken deze transportmachine uiterst wendbaar. Omdat de bestuurder in het midden van de machine plaatsneemt, blijft de druk goed gespreid en kan de Rollmops netjes over vers aangelegde klinkers rijden zonder het harde werk teniet te doen.

Dit mocht bij de elektrische versie niet anders zijn. Tijdens het ontwikkelings- en productieproces van de elektrische Rollmops werd volop gezocht naar de ideale batterijen, inclusief het experimenteren met de plaatsing hiervan. Het resultaat? Ook de nieuwe elektrische Rollmops kan feilloos over nieuwe klinkers manoeuvreren. De machine werd dit jaar op Matexpo tentoongesteld, maar reed daarvoor al, als ultieme praktijktest, een aantal uren mee op de werf bij Vangeel. De Rollmops RM 50 E doorstond de vuurdoop.

Maak kennis met een robuuste én duurzame krachtpatser.

Indrukwekkende technische specificaties

Benieuwd naar de technische specificaties? Met 550 kilogram weegt de Rollmops RM 50 E iets meer dan de dieselversie, maar blijft hij licht genoeg om wendbaar over pas gelegde klinkers te rijden. De stuurhendels in combinatie met de zwenkwielen achteraan staan garant voor een vlotte besturing van deze ecologisch vriendelijke machine. Met een maximale snelheid van 16 kilometer per uur verloopt het werk vlot en efficiënt.

Als stratenmaker kunt u de Rollmops RM 50 E uitrusten met een grondbak of stenentransportklem waarin ook een inveegborstel past. Zo bent u in staat om met één machine verschillende werkzaamheden uit te voeren zonder de rug verder te belasten. Die ergonomische aanpak zorgt voor comfortabel en gezond werken.

Met een batterijcapaciteit van 9 kWh kunt u vlot een volledige dag met de Rollmops RM 50 E aan de slag gaan. De hydraulische werking is volledig overgenomen van de dieselversie, waardoor de omschakeling naar zero-emissie weinig verandert voor de bestuurder. En dankzij de Lithium-ion batterij is het mogelijk om op elk vrij moment bij te laden, zonder dat de batterij helemaal leeg moet zijn. Hiermee is de Rollmops RM 50 E de ideale machine voor de stratenmaker die duurzaamheid hoog op de agenda plaatst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details