NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De nieuwe compacte wielladers van Yanmar

De nieuwe compacte wielladers van Yanmar

Meer performantie, minder uitstoot

Yanmar Compact Equipment EMEA is een pionier in de ontwikkeling van compacte bouwmachines. Het bedrijf focust al vijftig jaar resoluut op innovatie. Dat blijkt uit de Yanmar V70S, V80 en V100: wielladers die een hogere performantie paren aan een lagere uitstoot. 

De compacte Yanmar V70S-, V80- en V100-wielladers zijn uitgerust met krachtige Yanmar-motoren van de nieuwste generatie, die voldoen aan de Stage V-normen. Deze motoren maken indruk met hun ecologische performantie: de uitstoot van vervuilende deeltjes is tot 90 % gereduceerd dankzij verbeterde verbrandings- en injectiesystemen, een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een dieselpartikelfilter. De compacte wielladers zijn makkelijk te bedienen in alle omstandigheden en halen op de weg snelheden tot 20 km/u (de extra snelle uitvoering zelfs 36 km/u). De hydrostatische aandrijving garandeert een verhoogd vermogen en een vlotte regeling, wat de machinist een verhoogde tractie biedt. Dit leidt dan weer tot een efficiënte stuwkracht en goede verplaatsingsprestaties, zelfs op fors hellend terrein. Tal van besturingselementen zijn ‘herdacht’ en geoptimaliseerd met het oog op een snelle werking en een beter beheer van de machines. 

Uiterst accurate manoeuvres

De vlotte besturing van de compacte wielladers garandeert ultieme precisie. De voor- en achterwielen volgen dezelfde lijn, dus de machines hebben een erg kleine draaicirkel. Met een draaihoek van 40° bieden ze een groot bedieningsgemak en laten ze de laadbak toe om zich rechtstreeks naar de lading te wenden, zelfs bij een maximale draaihoek. Dit biedt de machinist een grotere flexibiliteit bij het tillen van palletten of het verplaatsen van ladingen, wat een onmiskenbaar voordeel is bij omgevingswerken en landschapsinrichting. De oscillerende achteras heeft een brede zwenkhoek van 10°, waardoor de wielen te allen tijde in contact blijven met de grond, zelfs op oneffen terrein. Bij de Yanmar Compact Equipment EMEA-wielladers zwenkt enkel de achteras, waardoor het gewicht van de machine zich in dezelfde richting verplaatst als de laadbak. Dit verhindert dat de machinist grote dwarsbewegingen moet maken en verhoogt de druk op de grond tijdens het achteruitrijden. Alle machines zijn standaard uitgerust met een parallel kinematisch systeem. Ladingen kunnen snel en precies opgetild worden, zonder voortdurend de laadbakhoek te moeten bijregelen. Dat biedt de machinist de vrijheid om zich te concentreren op de plek waar hij de lading wil deponeren. Het parallelle kinematische systeem garandeert optimale werkcycli bij het laden en lossen van een vrachtwagen. Het verhindert eveneens dat de lader botst met de carrosserie van de vrachtwagen.

Intelligent en innovatie

Tal van accessoires dragen bij tot de precieze, comfortabele en productieve werking van de nieuwe wielladers: intelligente bediening via drukknoppen en een multifunctionele joystick, die de machinist toelaten om alles optimaal te laten functioneren. De cabine is ontworpen met het oog op het comfort en een maximale productiviteit van de machinist. Het panoramische zicht garandeert tevens meer veiligheid op de werf en biedt de gebruiker steevast een klare kijk. Het controlesysteem is ontwikkeld met behulp van innovatieve technologie, waardoor de machine zelfs in extreem veeleisende omstandigheden makkelijk in de hand te houden is. Dankzij snelle hydraulische koppelingen kan je – vanuit de cabine – eenvoudig en veilig van uitrusting wisselen. Het laadsysteem kan aan beide zijden voortdurend 90° zwenken, waardoor je in een rechte hoek en met een maximale zwenkhoek van 180° kan werken.

Ontegensprekelijke expertise

Sinds zijn oprichting in 1912 is Yanmar Compact Equipment EMEA pionier in de ontwikkeling van compacte bouwmachines. De compacte machines van de Japanse fabrikant dragen bij tot de reductie van de arbeidskosten en zijn uiterst geschikt voor stedelijke omgevingswerken en de inrichting van publieke groenzones. Zoals vanouds ontwikkelt het ervaren Yanmar Compact Equipment EMEA zijn producten op basis van innovatieve ideeën en doet het er alles aan om gebruikers een reële meerwaarde te bieden op het vlak van performantie, ergonomie en kwaliteit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details