NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De juiste hoogwerker, met een klik van de muis
Een hoogwerkerattest is noodzakelijk om met een hoogwerker te mogen werken. Ook Huurland organiseert hiervoor opleidingen.

De juiste hoogwerker, met een klik van de muis

Online verhuur zit in de lift

Het 100% Belgische verhuurbedrijf, met tien vestigingen verspreid over Vlaanderen, blijft daarom investeren om klanten steeds sneller en gepaster te bedienen.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld Huurland

“Voor tuinaannemers en groendiensten hebben we al jaren een uitgebreid gamma aan kwaliteitsmachines ter beschikking”, zegt Ameloot. “Dat vulden we onlangs verder aan met onder meer een compoststrooier, een viertakt palenrammer, minigravers tot 8 ton en verschillende minidumpers – zo hebben we nu een elektrische motorkruiwagen (300 kg) van Truxta, een hightip rupsdumper (550 kg) van Wacker Neuson en een Hinowa rupsdumper (2,5 ton) waarbij de cabine over de volle 180° gedraaid kan worden. Ook onze nieuwe manuele egalisatieschuiven blijken enorm populair, en afgaande op de hete zomer zullen ook de doorzaaiers dit najaar weer erg gegeerd zijn.”

Het aanbod spinhoogwerkers werd uitgebreid met modellen met werkhoogtes van 15, 20 en zelfs 26 meter.

Spinhoogwerkers tot 26 meter

De belangrijkste recente investering viel echter in het gamma hoogwerkers. Daar werd het aanbod spinhoogwerkers uitgebreid met modellen met werkhoogtes van 15, 20 en zelfs 26 meter. “Vooral met oog op de snoeiwerkzaamheden in het najaar bieden deze Hinowa Bi-energy machines enkele belangrijke voordelen”, verzekert Ameloot. “Het gaat om spinhoogwerkers op rupsen, die bovendien erg smal gemaakt kunnen worden. Je kan ze dus perfect over moeilijk terrein en doorheen smalle poortjes heen manoeuvreren.” Een doorgang van 1 meter breed volstaat voor het grootste model; bij kleinere modellen is 80 centimeter al voldoende.

Manuele egalisatieschuiven zijn een populaire toevoeging aan het verhuuraanbod.

Nog handig is het beperkte gewicht van de machines. “Met uitzondering van het grootste model, dat 4.365 kilogram weegt, ligt het gewicht van alle spinhoogwerkers onder de 3.000 kilogram. In vergelijking met andere hoogwerkers is dat een peulschil, en het laat toe om de hoogwerkers – mits een gepast voertuig, aanhangwagen en rijbewijs – ook zelf te vervoeren. Dat is handig wanneer je al je snoeiwerkzaamheden op verschillende locaties opeenvolgend wilt afhandelen.”

Online besteld

Een hoogwerker of andere machine reserveren, dat kan je tegenwoordig niet alleen telefonisch, maar ook rechtstreeks via de Huurland website. “Tijdens de coronaperiode zagen we het aantal internetreservaties aanzienlijk toenemen,” aldus Ameloot, “en ook na deze moeilijke periode zullen we sterk blijven inzetten op online verhuur. Het is immers doodeenvoudig en overzichtelijk: je kiest de machine, de huurperiode, het filiaal of de plaats van levering. Je kan direct betalen en wie op rekening werkt, bestelt zonder waarborg. Ook de korting voor onze Pro Pass klanten wordt automatisch verrekend. Vakmensen zijn zo niet langer aan onze openingsuren gebonden en kunnen hun verhuuraanvraag 24 op 24 en 7 op 7 indienen en afhandelen.”

Als gevolg van de hete zomer, zullen doorzaaimachines dit najaar geen overbodige luxe zijn.

Toekomstplannen

Tot slot licht Ameloot nog een tipje van de sluier inzake een toekomstige efficiëntieslag. “In 2021 bouwen we een nieuw hoofdkantoor in Deinze. Daar worden de centrale diensten en de grote machines verzameld, en we plannen fors uit te breiden in hoogwerkers, grondverzet en groepen. Door alle logistiek en onderhoud in Deinze te bundelen, zullen we onze klanten bovendien nog sneller kunnen bedienen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details