NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De garantie van een volledig afgewerkt en performant gamma
FSI Power-Tech heeft in 2019 een gloednieuwe fabriek geopend in Midden-Jutland.

De garantie van een volledig afgewerkt en performant gamma

EVOGREEN, de specialist in de distributie van machines en gereedschappen bestemd voor professionals in het onderhoud van groenvoorzieningen en bossen, werkt samen met bekende fabrikanten die toonaangevend zijn op hun respectievelijke markten, waaronder de Deense fabrikant van stobbenfrezen FSI Power Tech. De introductie van nieuwe modellen is een gelegenheid om het gehele assortiment kort te bespreken, maar ook om een interessant nieuw product te noemen, de FSI D60 stobbefrees.  

De gloednieuwe FSI D60 stronkenfrees kan worden bediend met een radiografische besturing.

De kernactiviteit van het Deense bedrijf FSI Power-tech, dat in 2002 werd opgericht, is de ontwikkeling en fabricage van stronkenfrezen. En deze jaren van exclusieve specialisatie hebben de onderneming in staat gesteld een hoog niveau van knowhow en expertise te verwerven om de mechanische uitdagingen in verband met het frezen van boomstronken aan te gaan. Het gamma is onderverdeeld in drie categorieën van stronkenfrezen: zelfrijdende stronkenfrezen van 11 tot 74 pk op wielen of rupsbanden (7 modellen), stronkenfrezen met aftakasaandrijving voor tractoren vanaf 30 pk (3 modellen); en stronkenfrezen met hydraulische aandrijving voor miniladers of graafmachines van 2,5 tot 20 ton (zes modellen).

Gemeenschappelijke kenmerken zijn FSI power-cut, een freesschijf die  speciaal is ontworpen om de werking en de levensduur in verhouding tot de motorprestaties te optimaliseren; FSI power-sweep, een apparaat dat de freescapaciteit optimaliseert door twee krachtige cilinders te gebruiken voor de zwenkbeweging van de freesarm in combinatie met een systeem voor automatische besturing dat de zwenksnelheid regelt in overeenstemming met de motorbelasting; FSI power-clutch, een robuuste koppeling met geïntegreerde rem die automatisch in werking treedt bij het ontkoppelen; en FSI power-drive, een intelligent hydraulisch systeem met twee snelheden (snel in 2WD en langzaam in 4WD) voor werken op wegen  en op terrein. En  met het FSI-tandensysteem kan de ronde tand drie keer worden gedraaid voor een optimaal gebruik van het blad en worden de tanden op verspringende posities gemonteerd op de freesschijf.

De FSI D74 Track met een freesschijf van 720 millimeter, hier in actie te zien.

De FSI D60 en FSI D60 Track zijn de nieuwe hoogtepunten

De FSI D60 is een smalle stronkenfrees die wordt aangedreven door een krachtige dieselmotor van 60 pk. Deze nieuwkomer overwint alle obstakels. Hij is maar 80 centimeter breed. Uitgerust met FSI power-drive, FSI power-sweep en FSI power-cut, voegt hij een V-riemaandrijving, een hydraulisch bediende mechanische koppeling, led werkverlichting, flexibele bescherming, afsluitbare toegang tot de tank en hydraulische vulling toe, evenals een volledige radiografische besturing van Scanreco met lader, kabel en een extra accu.  De freesschijf heeft een diameter van 570 millimeter. De geschatte freestijd voor de FSI D60 is 4 minuten voor een stronk van 40 centimeter, 7 minuten voor een stobbe van 65 centimeter en 18 minuten voor een stronk van 105 centimeter (frezen van een 15 centimeter hoge stronk die nog 15 centimeter in de grond doorgaat.

De FSI D60 Track is de rupsversie, met hydraulische uitbouw, en een breedte van 115 cm, 2 werksnelheden (hoog/laag).  Beide versies kunnen worden uitgerust met een dozerblad met verlengstukken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details