NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Dakbestrating maakt groendak helemaal af. Afspraak op hoog niveau

Dakbestrating maakt groendak helemaal af. Afspraak op hoog niveau

Wie de beschikbare dakoppervlakte écht optimaal wil benutten, voegt daar bij voorkeur echter ook nog het adjectief functioneel aan toe. Zoals de Stad Hasselt, bijvoorbeeld, waar de combinatie van groenzones en terrassen het dak van het vernieuwde stadhuis tot een aangename, beloopbare en dus functionele verblijfsplek maakt.

Niet zomaar een terrastegel

Het was de firma Zoontjens, onderdeel van de Ierse CRH groep, die de terrastegels voor dit project mocht leveren en plaatsen. In overleg met de architect werd gekozen voor langwerpige Dreen®Ceramica tegels in Brave Grey, die in volsteensverband op het gepatenteerde DNS® draagsysteem geplaatst werden.

Tegels en tegeldragers voor een zwevende bestrating op het dak: betrouwbaar en circulair.

“Net als onze andere producten zijn deze tegels en tegeldragers speciaal ontwikkeld om een perfect egaal dakterras te creëren, mét optimale waterafvoer”, zegt Paulien Servaes van Zoontjens België. “We produceren bijvoorbeeld ook betontegels voorzien van speciale afvoersleuven, en bij eigen plaatsing wordt het DNS® systeem telkens ter plaatse op maat verzaagd. Dat was in Hasselt alvast geen overbodige luxe, want de dakterrassen moesten vanwege de combinatie met de beplanting soms behoorlijk opgehoogd worden.” 

Plaatsing

In Hasselt stond Zoontjens in voor zowel de levering van de dakbestrating als de plaatsing. “In kleinere projecten kan de groenaannemer echter perfect zelf met onze producten aan de slag”, benadrukt Servaes. “Zo hebben we diverse verstelbare tegeldragers beschikbaar en bieden we ondersteuning in de vorm van advies of zelfs een mini-training.”

Complete oplossing

Door de dakoppervlakte functioneel in te vullen, wordt de leefkwaliteit verhoogd en open ruimte optimaal benut. De keuze voor zwevende bestrating, eenvoudig te vervangen en repareren, draagt bij aan een circulaire oplossing. “Dankzij onze nieuwe moderne productiefaciliteit in Dordrecht, is ook ons productieproces bovendien duurzamer dan ooit”, maakt Servaes het plaatje af.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details