Platform voor de tuin- en groenprofessional
Thema's en specials

Compacter bouwen dankzij compactere bouwmachines

De trend naar compacter wonen en bouwen zet zich verder door. Dat gebeurt op kleinere bouwpercelen en vergt dus flexibiliteit...

img_20200128_155202-kopieren

23 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De trend naar compacter wonen en bouwen zet zich verder door. Dat gebeurt op kleinere bouwpercelen en vergt dus flexibiliteit qua gebruik van machines. In dat marktsegment maakt CEBEKO uit Torhout al ruim 35 jaar het verschil. Enerzijds door verkoop van compacte bouw- en grondverzetmachines, nieuw en tweedehands, anderzijds door verhuur of herstelling van machines en levering van wisselstukken. Zo evolueerde CEBEKO van een klein familiebedrijf tot een uit de kluiten gewassen KMO met twintig vaste medewerkers.

De juiste machine voor elke klus en elke werf

De groei van CEBEKO werd in de hand gewerkt door de keuze om enkel performante machines van gerenommeerde merken aan te bieden. Momenteel omvat hun verkoopaanbod minigravers, wielladers en dumpers op banden en rupsen. In verhuur worden bovendien hoogwerkers, schaarliften, verreikers en walsrollen aangeboden. De meeste machines werken op verbrandingsmotoren, maar de elektrisch aangedreven versies winnen steeds meer aan belang. Alle machines kunnen uitgerust worden met hulpstukken en accessoires, aangepast aan de aard van de klus en van de werf.

Betrouwbare merken

Tot voor kort had CEBEKO drie uiterst betrouwbare topmerken in zijn gamma: YANMAR,
Cormidi en MultiOne. Onlangs is Thwaites daaraan toegevoegd. Dit Britse merk is een van de marktleiders in bandendumpers van diverse tonnages. Het geavanceerde ontwerp zorgt voor kracht en betrouwbaarheid, telkens met uitzonderlijke aandacht voor veiligheid en ergonomie.

De verhuurmarkt zit in de lift

Steeds meer professionals in het grondverzet kiezen ervoor om machines te huren in functie van een specifieke opdracht. Ook hierin speelt CEBEKO een belangrijke rol. Zo hoeven de klanten hun eigen of externe financiële middelen niet vast te zetten in de aankoop van een dure machine. En kunnen ze altijd voordelig gebruikmaken van de meest recente machines die voor een specifieke taak geschikt zijn. De huurprijs kan helder en duidelijk ingecalculeerd en doorgerekend worden in de totale kostprijs van elk project.

Tweedehands? Een aantrekkelijke optie

Regelmatig neemt CEBEKO machines van klanten over bij een vernieuwing van hun machinepark. In de meeste gevallen gaat het om recente machines, die dan na een grondige revisie tweedehands worden aangeboden. CEBEKO beschikt ook over tweedehands machines uit het eigen verhuuraanbod. Voor kleinere aannemers vormt dit een financieel zeer gunstig en betrouwbaar alternatief, waarbij CEBEKO instaat voor de passende garanties

Service met een ‘plus’

Dankzij een goed uitgebouwde service- en reparatiedienst kunnen de klanten ook voor onderhoud en herstellingen bij CEBEKO terecht. Dringende interventies worden uitgevoerd op de werf, om zo een minimale stilstand van de machine te garanderen. Als de machine niet ter plaatse kan gerepareerd worden, wordt er een evenwaardige vervangmachine voorzien. Om de klanten nog beter van dienst te zijn, is CEBEKO gestart met de productie van een eigen reeks attachments, ook op maat. Het assortiment bestaat uit diverse soorten bakken, zoals graafbakken en puinbakken, maar ook uit grondboren, rippers, grijpers en koppelplaten voor breekhamers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%