NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Compacte wielladers en verreikers op maat van 2021
De T4512 geniet vierwielaandrijving met laag zwaartepunt voor een optimale wendbaarheid.

Compacte wielladers en verreikers op maat van 2021

Herhaaldelijk hebben we ons, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, in bochten moeten wringen. Wie in tuin of park aan de slag gaat, weet echter al langer hoe belangrijk die eigenschap is. Ook voor de machines is het een wezenlijke kwaliteit die werk en leven gemakkelijker maakt.

De Duitse machinebouwer Weidemann, sinds 2005 een dochteronderneming van Wacker Neuson SE, stelt in de productie van machines en componenten verschillende eigenschappen voorop. Naast kracht, veiligheid en flexibiliteit, is zo ook wendbaarheid een centrale pijler. De compacte afmetingen van zowel wiel- en knikladers als verreikers, in combinatie met vierwielaandrijving en een beperkte draaicirkel, zorgt ervoor dat de machines ook in nauwe omstandigheden eenvoudig te bedienen en manoeuvreren zijn. Dat betekent meteen ook efficiënter en, bijgevolg, kostenefficiënter werken.

T staat voor telescoop, 45 voor 4500 millimeter hefhoogte, 12 voor 1200 kilogram laadvermogen.

Hoftrac 1280

Een compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen kenmerken al jaren de Weidemann Hoftrac-series. Dat is bij de 1280, een van de zwaardere modellen in de reeks, niet anders. De wiellader is standaard uitgerust met een 3 cilinder Perkins Stage V motor, dubbele hefcilinders en 40-tons assen met inschakelbaar sperdifferentieel, en heeft een binnendraaicirkel van 726 mm. Een knik-pendel-scharnier, waarmee voor- en achterwagen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, zorgt er verder voor dat de machine zich probleemloos naar elke oneffenheid in het terrein schikt, en dankzij de combinatie van de hydrostatische vierwielaandrijving met een rem-inchpedaal kan in kruipgang bij volledig toerental langzaam en tot op de millimeter nauwkeurig gereden worden, ook tijdens het heffen van ladingen.

Een knik-pendel-scharnier zorgt ervoor dat de Hoftrac 1280 zich probleemloos naar elke oneffenheid in het terrein schikt.

Hoftrac 1390

Ook de 13-reeks is al jarenlang een vaste waarde onder de Hoftracs, en met de 1390 kreeg ze er onlangs een nieuw en verbeterd model bij. Niet alleen werd het volledig afgestemd op de Stage V emissienormen, maar ook op andere vlakken kreeg de kniklader een fundamentele upgrade. Zo is de 1390 uitgerust met de elektronisch gestuurde rijaandrijving ecDrive (Electronic Controlled Drive), waarmee de machine eenvoudig volgens de behoeften bestuurd kan worden. Naast de standaard auto- en eco-modus is er optioneel ook nog de keuze tussen een rijmodus voor een geoptimaliseerde uitvoering van de Y-laadcyclus (M-Drive-modus) of een rijmodus voor het gebruik van hydraulisch bediende aanbouwdelen. Die laatste laat toe om rijsnelheden vanaf 0,10 km/uur heel fijn in te stellen én garandeert een constante aandrijving voor het aanbouwdeel. Wordt de belasting te hoog, dan zal de machine bijvoorbeeld automatisch de snelheid verlagen opdat het aanbouwdeel de hoogst mogelijke prestaties kan leveren. 

De Hoftrac 1390 is volledig afgestemd op de Stage V normen.

Verreiker T4512

Ook de compacte verreiker T4512 — T staat voor telescoop, 45 voor 4500 millimeter hefhoogte, 12 voor 1200 kilogram laadvermogen — werd in het kader van de Stage V normen volledig vernieuwd. Niet alleen de beperkte afmetingen van de machine, maar ook de vierwielaandrijving met laag zwaartepunt zorgen hier voor een optimale wendbaarheid met een binnendraaicirkel van 821 millimeter. Daarenboven is er telkens de keuze uit drie besturingstypes: naast de standaard vierwielbesturing voor volledige kracht en wendbaarheid, kan je ook opteren voor de snellere voorwielbesturing of de uiterst precieze hondengangbesturing. Die maakt het mogelijk om zijwaarts te rijden en zo ook in de meeste krappe ruimtes nauwkeurig te manoeuvreren. Ook het gepatenteerde assistentiesysteem VLS (Vertical Lift System) vereenvoudigt trouwens het werk in complexe gebruiksomgevingen. De deels geautomatiseerde telescoopbeweging en bijna verticale hef- en zakbeweging zorgen namelijk voor een verhoogde stabiliteit, veiligheid en wendbaarheid.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details