NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Bundeling tuinmachines voor nog betere veilingverkoop

Bundeling tuinmachines voor nog betere veilingverkoop

Eén van deze themaveilingen is toegespitst op tuin- en parkmachines. Door een  groter publiek te bereiken kan een betere prijs voor de verkopers bedongen worden.

Door tuin- en parkmachines thematisch aan te bieden, treken de veilingen van Troostwijk nog meer bezoekers.

“Door bundeling van machines uit één sector in maandelijkse themaveilingen, kunnen kopers ons makkelijker vinden, zij hoeven zo niet alle items afzonderlijk door te bladeren. Zo verzekeren wij dat de verkoop nog beter verloop”, aldus Peter Lechat, Sales Manager bij Troostwijk. Het grootste industriële online veilinghuis van Europa was vorig jaar al begonnen met het organiseren van maandelijkse themaveilingen voor agri- en grondverzetmachines.

Door het daverend succes van deze themaveilingen waar meer gericht publiek op afkomt, heeft Troostwijk het concept dit jaar ook naar andere sectoren uitgerold. Zo zijn naast tuin & park, ook intern transport & handling machines, compressoren en stroomgroepen aan de themalijsten toegevoegd.

87 tuin- en parkmachines in de verkoop

De veiling van tuin- en parkmachines zal vooraan elke laatste woensdag van de maand plaatsvinden. De komende veiling sluit op 28 april, waarbij twee dagen eerder een kijkdag wordt georganiseerd. Op de veiling gaan onder andere onder de hamer diverse New Holland en Kubota compact tractoren, gazon- en zitmaaiers van tal van grote merken, een John Deere gator, ecosteamers, klepelmaaiers, houthakselaars en bosmaaiers. In totaal zijn er 87 items opgenomen in de veiling.

Troostwijk houdt elke laatste woensdag van de maand de themaveiling tuin & park.

Met het concept speelt Troostwijk in op een groeiende vraag vanuit de markt. Machines worden steeds vaker na één à twee seizoenen van de hand gedaan. “We zien een duidelijke evolutie in de sectoren, met een hogere rotatiesnelheid in het aan- en verkoopproces”, vervolgt Lechat die eraan toevoegt dat ook de verkoop aan het Oostblok in de lift zit.

“We zien een duidelijke evolutie in de sectoren, met een hogere rotatiesnelheid in het aan- en verkoopproces.”

Troostwijk is actief in 167 landen

Het online veilinghuis maakte tijdens corona, waarbij de digitale handel explodeerde, een sterke groei door. “We merken dat onze veilingen heel goed blijven draaien, ondanks het huidige moeilijke economische klimaat”, zegt de salesmanager hierover.

Troostwijk verkoopt in 167 landen, trok het afgelopen jaar 28 miljoen bezoekers die 6,7 miljoen biedingen deden. In totaal verkocht het 657.000 kavels en de gemiddelde veiling trekt gemakkelijk 4.000 tot 5.000 deelnemers. Het  online veilinghuis, dat 350 man op de personeelslijst heeft staan en hoofdkantoor houdt in Nederland, heeft drie vaste locaties in Belgie waar de goederen uitgestald worden in Deinze, Melreux en Lummen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details