NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
BreviAgri doet het goed op de Belgische markt
Met verschillende modellen – Jet, Turbo, Hurricane & Master – en specificaties kunnen gebruikers de hakselaar kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften.

BreviAgri doet het goed op de Belgische markt

DistriTECH importeert en verkoopt landbouwmachines van acht merken in heel België. Het bedrijf ontstond als dochteronderneming van Joskin, opgericht door Victor Joskin in 1968. Steven Driesen, technico-commercial DistriTECH: “We kunnen ondertussen natuurlijk putten uit decennialange ervaring, en dat zetten we elke dag in de praktijk om. Die ervaring spitst zich voornamelijk toe op het in de markt zetten van merken en machines. We kennen de markt en de evolutie ervan als geen ander.”

DistriTECH is traditioneel niet (tractor)merk-gebonden. Op die manier biedt het ambitieuze bedrijf een breed gamma aan van merken en werktuigen. “Wat we wel merken, is dat de techniciteit van de machines nog steeds een hoge vlucht neemt”, gaat Driesen verder. “Alles evolueert razendsnel naar hogere ‘precisie’, met gps, aangepaste machinesturing… Zelfs op subsidieniveau worden we gestimuleerd om steeds verder in die richting te gaan. De basismachines zijn gebleven, maar de klanten zijn uiteraard veel meer op de hoogte van de situatie en van de evolutie in de sector dan vroeger. De jongere generatie koopt echt puur op specificaties, niet meer op merk en/of ‘naam en faam’.”

De hakselaars worden aangedreven door een geïntegreerde aftakas die via een cardanas verbonden is met de tractor.

Acht gevestigde merken

In het gamma van DistriTECH zitten enkele gevestigde merken. Denk hierbij aan Monosem, Strautmann, Rauch, Quicke, Hardi, Bednar en Evrard. Ook het Italiaanse BreviAgri staat op het rooster. 

Moederbedrijf Breviglieri, opgericht in 1949 door Oreste Breviglieri, is ontstaan uit de visie van een inventieve jonge ondernemer. Door de jaren heen heeft Breviglieri zijn traditie van voortdurende productinnovatie voortgezet, wat heeft geresulteerd in talrijke internationale patenten. Het bedrijf bleef ook een brede klantenkring van veeleisende gebruikers aantrekken, die streven naar een optimale rendabiliteit van hun machine-investering. Deze sterke focus stelde Breviglieri in staat om zijn aanwezigheid uit te breiden en internationaal te groeien. Op dit moment wordt maar liefst 75% van de productie geëxporteerd naar diverse landen over de hele wereld.

De hakselaars bestaan uit een horizontale rotor, uitgerust met snijbladen van verschillende vormen, bijvoorbeeld hamer- of mesvormig.

Tijdbesparende bediening

Steven Driesen: “De hakselaars/mulchers van BreviAgri doen het heel goed op de Belgische markt. Ze bestaan uit een horizontale rotor, uitgerust met snijbladen van verschillende vormen, bijvoorbeeld hamer- of mesvormig. Ze worden aangedreven door een geïntegreerde aftakas die via een cardanas verbonden is met de tractor. Alle modellen van het assortiment mulchmaaiers voor volle grond kunnen achteraan de trekker worden gekoppeld en bepaalde versies kunnen vooraan worden gemonteerd.”

“De serie omvat ook een reeks verstek-mulchers voor het onderhoud van wegbermen en sloten. Alle modellen in het mulchgamma hebben dezelfde kenmerken: tijdbesparende bediening en lage vermogensopname van de trekker, evenals uitstekende prestaties die zorgen voor maximale efficiëntie en hoogwaardig, betrouwbaar versnipperen van planten- en gewasresten.”

BreviAgri-hakselaars zijn buitengewoon veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen.

Buitengewoon veelzijdig

“BreviAgri-hakselaars zijn buitengewoon veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het verwerken van takken uit snoeisessies, het verkleinen van bladeren voor compost, of het voorbereiden van tuinafval voor efficiënte verwijdering: deze machines kunnen het allemaal aan. Met verschillende modellen – Jet, Turbo, Hurricane & Master – en specificaties kunnen gebruikers de hakselaar kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften”, besluit Driesen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details