NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Boomkwekerij op Friese zandgrond

Boomkwekerij op Friese zandgrond

Met de voeten in de Friese grond: daar staan de nuchtere kwekers van Kwekerij Deinum. Pieter Weerman en Rien Torn Broers geven eerlijk en gedegen advies aan hun klanten. Ze kweken op 12 hectare zandgrond een totaalassortiment laanbomen en kluitplanten. Redelijk uniek, omdat zandgrond schaars is in hun noordelijke regio.

“We hebben een ruim aanbod jonge en volwassen laanbomen in de maat 12-14 tot 30-35,” vertelt Weerman. “Gedurende de groei streven we naar een uniform eindbeeld. We leveren honderdvijftig soorten laanbomen, maar ook laurier, taxus en coniferen. Onze klanten komen bij ons voor een uitgebreid aanbod in combinatie met de kwaliteit van de bomen én de snelle levering.” Rien Torn Broers vult aan: “Klanten vinden het prettig dat ze bij één kwekerij al hun laanbomen en heesters kunnen kopen. Maar ze kiezen ook voor ons, omdat we gedegen en proactief adviseren. We overleggen in alle eerlijkheid met klanten wat de beste keuze is. Waar nodig adviseren we een volwaardig alternatief, want niet elke boom gedijt op dezelfde grondslag of omstandigheden. Vanwege ons assortiment, onze kennis en onze snelle levering zijn we een gewaardeerde leverancier bij lokale overheden.”

Duurzaamheid

Kwekerij Deinum houdt terdege rekening met duurzaamheid, bijvoorbeeld door groenstroken tussen de bomen aan te leggen. Weerman licht toe: “Hiermee reduceer je de inzet van bestrijdingsmiddelen en stimuleer je het bodemleven. Door bomen met een maatje meer te adviseren, verkleinen we het risico op vandalisme. We leveren veelal inheemse soorten die goed in ons klimaat gedijen. Bij ons advies aan klanten hebben we altijd oog voor biodiversiteit. Dat komt de gezondheid, en daarmee de duurzaamheid, van onze bomen ten goede. We willen simpelweg dat onze klanten jarenlang van onze bomen en heesters kunnen genieten.”

Om klanten een nog beter beeld te geven van de kwekerij wordt binnenkort de nieuwe website www.kwekerijdeinum.nl gelanceerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details