NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Bij-Vriendelijk’ TVH Bouwt mega-insectenhotel

‘Bij-Vriendelijk’ TVH Bouwt mega-insectenhotel

Het Waregemse familiebedrijf TVH, dat bekend staat als one-stop shop voor heftrucks, industriële voertuigen en onderdelen voor die machines, legde tijdens de voorjaarsmaanden van 2019 een insectenhotel aan met aangrenzende bloem- en fruitvelden. Met een oppervlakte van 11,25 m² is dit insectenhotel een van de grootste van Vlaanderen. Op deze manier wil het bedrijf zich extra inzetten voor de biodiversiteit.

Afgelopen voorjaar sloegen TVH en Green & Clean, de groenafdeling van WAAK, de handen in elkaar voor de aanleg van een groots insectenhotel in TVH Park, de groenzone van de hoofdzetel in Waregem. Het insectenhotel biedt solitair levende insecten een onderkomen en nestgelegenheid. De omringende oppervlakte (500 m²) werd ingezaaid met 28 verschillende bloem- en plantensoorten en stond al snel in volle bloei. Naast deze ecologische geste legde TVH ook 120 m² aan fruitvelden aan, zodat TVH-medewerkers tijdens hun middagwandeling verse bessen en frambozen kunnen plukken.

MAKE BELGIUM GREAT AGAIN

“Met dit insectenhotel wil TVH mee een antwoord bieden op het uitsterven van de bijen, wat een ramp zou zijn voor de natuur en voedselindustrie”, aldus Marc Jonckheere, Technical Facility Operations Manager bij TVH. “Gelukkig gaat er steeds meer aandacht uit naar oplossingen. Zo werd de Vlaming op zondag nog opgeroepen om zijn omgeving ‘bij-vriendelijker’ te maken in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’. We hopen dat ons bijenhotel anderen op dezelfde manier inspireert.”

WELZIJNSPROGRAMMA TVH NUDGE

Het is intussen iets meer dan een jaar geleden sinds de officiële opening van TVH Park, een recreatiepark waar werknemers een actieve en ontspannende middagpauze kunnen nemen. Zo kun je er onder andere petanquen, kubben, basketballen, voetballen en joggen op de Finse piste. Sinds kort worden er ook fietsen ter beschikking gesteld. Dit alles kadert in één grootschalig gezondheidsproject genaamd ‘TVH Nudge’, oftewel een duwtje in de goede richting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details