NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Betrouwbare en efficiënte technieken voor alternatief beheer
Ripagreen Pack Easy+ onkruidbrander.

Betrouwbare en efficiënte technieken voor alternatief beheer

Sinds jaar en dag is bekend dat het gebruik van pesticiden schadelijk is voor de gezondheid van zowel mensen als fauna en flora. Pesticiden kunnen de lucht, bodem en het water vervuilen en maken planten en dieren ziek. Als ze in het milieu terechtkomen, zijn pesticiden moeilijk te verwijderen. Zeker voor het bestrijden van onkruid op openbaar domein bestaan er milieuvriendelijkere alternatieven die minstens even goed werken.

UB 6080 H onkruidborstel voor tractoren.

Onkruidborstels

Een van de meest efficiënte manieren om onkruid op verharding te lijf te gaan is de onkruidborstel. Deze is verkrijgbaar in alle soorten maten en vormen, gaande van een compacte zelf te duwen machine zoals de Nimos MUG, over een opbouwborstel voor tractoren, tot een compleet elektrische, zelfrijdende werktuigdrager met onkruidborstel.

HOAF Weedstar 120 L onkruidbrander.

Een onkruidborstel maakt niet alleen het onkruid los, ook een groot deel van de voedingsbodem wordt weggenomen. Hierdoor blijft het bewerkte oppervlak een tijd lang onkruidvrij.  Daarnaast is een onkruidborstel, door het grote aanbod, enorm veelzijdig en kan hij worden ingezet op vrijwel alle verhardingen.

Nimos MUG HA met dubbele onkruidborstel.

Schoffelen

In tegenstelling tot de onkruidborstel, is de schoffel wel geschikt om onkruid te verwijderen op onverharde ondergrond. De machine beschikt over een aantal rotoren die een set   verticale messen of beitels doen ronddraaien in de bovenste laag van de oppervlakte. Met deze beweging  woelt de schoffel de bovenste laag van de grond om. Op die manier wordt de oppervlakte zowel losgemaakt als genivelleerd, en wordt het onkruid losgemaakt. Achteraf kan het gewoon opdrogen of verwijderd worden.

Branders

Onkruidbranders winnen nog steeds aan populariteit omwille van de ruime inzetbaarheid, het gebruiksgemak en het zeer beperkte onderhoud.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt de plant niet verbrand, maar wel tot in de kern verhit. Op die manier stollen de eiwitten en barsten de cellen open.  De plant verliest haar vocht, waardoor ze verwelkt. De hoge temperatuur wordt bereikt door branderkoppen en eventueel een infraroodstralingsrooster. Door de hoge temperatuur onder de branderkap is een onkruidbrander nog steeds de meest efficiënte manier van onkruidbeheer door middel van hitte.

Vanwege de grote wendbaarheid van de machines kunnen deze vrijwel overal ingezet worden, zowel op verharde als onverharde terreinen. Bovendien is één passage voldoende.  Aangezien het onkruid niet onmiddellijk dient te worden opgeruimd, is geen vervolgwerkgang vereist. Het aantal passages per jaar hangt af van het type vegetatie, type ondergrond, klimatologische omstandigheden en het gewenste beeld.

Hetelucht

In tegenstelling tot onkruidbranders, wordt onkruid bij een heteluchtschroeier niet blootgesteld aan een open vlam. Deze machines zorgen ervoor dat ongewenste vegetatie wordt blootgesteld aan een heteluchtstroom. Net zoals bij een onkruidbrander stollen ook hier de eiwitten en barsten de cellen open. Dit heeft ook bij deze methode als resultaat dat de plant uiteindelijk zal verwelken.

Jarenlange ervaring

Al meer dan vijfentwintig jaar heeft Pivabo een uitgebreid gamma aan machines voor alternatief onkruidbeheer. Fabrikanten als Kersten, Hoaf, Nimos en Ripagreen hebben tonnen ervaring in het ontwikkelen van onkruidbestrijdingsmachines. De technische raadgevers van Pivabo overlopen met de gebruikers de diverse mogelijkheden, afhankelijk van de vegetatie en ondergrond. Samen met de klant of gebruiker wordt gezocht naar een goed werkende oplossing om op een budgetvriendelijke manier het onkruidprobleem aan te pakken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
nl_NLDutch

Kunnen we je helpen met zoeken?