NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Betoninnovaties: van tuinafsluitingen tot containerveldsystemen
Nieuwe palen met liggers in acaciahout.

Betoninnovaties: van tuinafsluitingen tot containerveldsystemen

Van Hessche is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in betonproducten voor verschillende sectoren, waaronder de tuinbouw. Het bedrijf biedt een ruim gamma aan betonnen afsluitingsmateriaal, betonplaten, borduren, tussenpalen, weidepalen, keerwanden, en containerveldsystemen voor de tuinbouwsector.

Een van de meest populaire producten bij Van Hessche zijn de betonplaten en betonpalen voor afsluitingen. Deze platen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende afmetingen, zowel in lengte als in hoogte. Naast een hoge betonkwaliteit zijn de platen steeds gewapend met een stalen wapeningsnet om de sterkte en duurzaamheid te verhogen. De betonplaten kunnen gebruikt worden om een afscheidingsmuur te maken, terwijl de betonpalen geschikt zijn voor het plaatsen van houten schermen. Ideaal voor het creëren van een mooie en veilige tuinafsluiting, kortom.

Ruimte voor zonnepanelen, afgeboord met rechte afgeschuinde borduren en de nieuwe plooibare afgeschuinde borduren.

Tuinafscheiding: vervormbare betonborduur

Van Hessche Beton heeft bovendien een innovatieve vervormbare versie van zijn gewapende afgeschuinde betonborduur op de markt gebracht. Deze nieuwe variant, verdeeld in secties van 20 centimeter, maakt het mogelijk om de borduur handmatig te plooien naar de gewenste vorm, wat een aanzienlijke besparing op werkuren oplevert doordat zagen overbodig wordt. 

Annelies Van Hessche: “Deze borduren zijn ideaal voor het afwerken van gazons en het creëren van afscheidingen tussen gazon en bloembedden. We blijven innoveren in ons productgamma en hebben onlangs ook een nieuwe  betonpaal – om liggers in acaciahout in te plaatsen – ontwikkeld. Deze innovaties zijn een aanvulling op ons productassortiment.”

Voor de weideafsluiting heeft het bedrijf uit Pittem ook een gamma betonnen weidepalen in verschillende uitvoeringen. Deze weidepalen zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Ze worden gebruikt om ursusdraad, schrikdraad of lint te spannen en zo een weide veilig af te bakenen.

Slim containerveldsysteem

Een ander innovatief product dat Van Hessche ontwikkeld heeft, in samenwerking met Laurica Plants Jabbeke, is het containerveldsysteem Devisch. Dit systeem bestaat uit een reeks prefabstukken en modellen om een niet-berijdbaar containerveld te vormen. Het systeem is bedoeld voor de teelt van laurierplanten in containers. Het systeem zorgt voor een optimale benutting van de ruimte, een goede waterafvoer en een gemakkelijke verplaatsing van de planten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details