NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Aluminium tuinafsluitingen spelen volop in op duurzaamheid, design en onderhoudsgemak

Aluminium tuinafsluitingen spelen volop in op duurzaamheid, design en onderhoudsgemak

Veiligheid en privacy zijn twee belangrijke aandachtspunten van elke tuinbezitter. Het aanbod aan tuinafsluitingen is dan ook vrij ruim. Welk materiaal kiezen, welke afwerking, welke stijl, welke kleur? Dit zijn slechts enkele vragen die de uiteindelijke keuze bepalen. De meeste klassieke tuinafsluitingen zijn nog steeds gemaakt van hout. Mooi op het eerste gezicht, maar vergeet niet dat deze sterk onderhevig zijn aan de weersinvloeden en regelmatig geolied of geverfd moeten worden. Formino uit Kuurne trok resoluut een andere kaart en zet volop in op design, duurzaamheid én onderhoudsvriendelijkheid door het gebruik van aluminium.

Waarom aluminium?

Formino ontwerpt en fabriceert innovatieve producten voor de tuin. Daarbij wordt een fijne afwerking gecombineerd met een doordachte keuze aan duurzame, kwalitatieve grondstoffen tot een tijdloos design. Zo zijn alle Formino tuinafsluitingen en bloembakken gemaakt uit aluminium. Deze grondstof biedt tal van opmerkelijke voordelen naar gebruik in de tuin toe. Aluminium verandert immers niet van uitzicht in de loop der jaren en blijft er steeds als nieuw uitzien. Ons wisselvallig klimaat krijgt er hoegenaamd geen vat op. De gepatenteerde aluminium panelen zijn vormvast en haken makkelijk en stevig in elkaar voor een strakke, hedendaagse uitstraling en een gesloten, winddicht resultaat. Bovendien is aluminium een duurzaam materiaal dat volledig recycleerbaar is. Door het beperkte gewicht is een tuinafsluiting in aluminium ook makkelijker en sneller te plaatsen.

Levensduur en onderhoudsgemak

Zorgen omtrent houtrot, verkleuring, vochtschade en oliën of schilderen zijn met aluminium definitief van de baan. Aluminium is als het ware gemaakt voor ons wisselvallig klimaat. De techniek van het poederlakken zorgt bovendien voor een vuilafstotend effect. Een snelle en occasionele wasbeurt of even afspuiten met de tuinslang volstaan als onderhoud.

Topdesign, ook in maatwerk

Om aan de smaak van elke tuinbezitter te kunnen voldoen, heeft Formino zijn aanbod gebundeld in vier stijlen, met collecties die luisteren naar de namen ‘Minimal’, ‘Urban’, ‘Fusion’ en ‘Classic’. Elke collectie is standaard verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zandkleur en grijsbruin. Door het poederlakprocedé is op aanvraag ook elke andere kleur beschikbaar. Alle panelen meten 1,8 op 1,8 m, maar zijn tevens op aanvraag als maatwerk in andere afmetingen verkrijgbaar. De onderlinge steekafstand bedraagt 1,85 m.

Urban bloembak sand.

 

‘Minimal’ is een hedendaagse afsluiting met strak, doch enigszins speels design, die de voordelen van aluminium combineert met het uitzicht van horizontaal geplaatste houten latten. De collectie ‘Urban’ maakt dan weer gebruik van vlakke panelen. Bij de ‘Fusion’ versie wordt een speelser en natuurlijker effect bereikt door de combinatie van aluminium met latten in padoek, een houtsoort uit de hoogste duurzaamheidsklasse die bovendien mooi vergrijst met de tijd. Voor een extra variatie zorgen de profielen in een andere kleur. Nieuw in het gamma is de ‘Classic’ uitvoering met gevlochten aluminiumstroken. Goed voor een tijdloos effect dat perfect past bij diverse architectuurstijlen.

Compleet systeem

Alle Formino tuinafsluitingen maken deel uit van een compleet systeem en zijn voorzien van de benodigde montagetoebehoren zoals palen, hoekpalen, muurpalen en bevestigingsstukken. De aluminium panelen zitten gevat in de palen waardoor er geen ruimte tussen de paal en het paneel ontstaat. Verder zijn er voor alle collecties ook bijpassende deuren bschikbaar, die eveneens geen enkele doorkijk toelaten. Absolute privacy gegarandeerd!

Extra sfeerscheppers

Bij elke uitvoering of collectie zijn ook bijpassende modulaire bloembakken in diverse formaten verkrijgbaar. Als leuke extra kunnen die op aanvraag onderaan voorzien worden van een 3.000 K ledstrip rondom de sokkel en zo een sfeervol licht werpen op de grond. Zo kunt u niet enkel overdag genieten van de bloemenpracht, maar ook ’s avonds nog lang nagenieten van een bijzonder stemmingsvolle tuinverlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details