NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
ALUMAC construct lanceert de MAC-ROLLER 165Z met unieke voordelen voor de bosbouw
MAC-ROLLER 165Z.

ALUMAC construct lanceert de MAC-ROLLER 165Z met unieke voordelen voor de bosbouw

Dat ALUMAC construct als COP erkend carrosseriebedrijf focust op maatwerk is al langer bekend. Dat ze hierbij uitdagingen niet uit de weg gaan bewijst het project dat ze recent opleverden voor transporteur Bjorn Vindevogel uit Waregem. 

Productiviteitsboost dankzij rollende constructie

Het bedrijf van Bjorn Vindevogel legt zich voornamelijk toe op houttransport. Bjorn zit bijna 20 jaar in het vak. Toen hij 3 jaar geleden de business van zijn toenmalige werkgever overnam, hoorde daar ook het bestaand materieel bij. Dat was echter snel aan vervanging toe. Bjorn deed beroep op een trailerbouwer voor de constructie van een nieuwe oplegger. 

Bjorn Vindevogel licht toe: “Het chassis moest sterk genoeg zijn voor een zwaarder type kraan want doorheen de jaren is het werk enorm geëvolueerd en dus moet het materieel waarmee ik werk hier maximaal op afgestemd zijn. Mijn vorige kraan was ook een HIAB Loglift, onderdeel van de CARGOTEC groep, maar minder performant dan mijn nieuwe. Ik was ze goed gewoon en werkte er graag mee. Voor de service ging ik al naar ALUMAC omdat de constructeur die ze opbouwde er enkele jaren geleden mee gekapt is. Ik merkte direct dat er bij ALUMAC heel specifieke kennis aanwezig is. Altijd opnieuw hielpen ze mij snel en vakkundig uit de nood wanneer er aan mijn oude kraan moest gewerkt worden. Ook bij problemen met de verouderde elektronica van de motor kon ALUMAC dit steeds weer fixen. En dat geeft vertrouwen.” 

Cedric Carette, verkoper bij ALUMAC construct, pikt in: “We zijn al jaren officieel HIAB verdeler, wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen. Een kraan is voor onze klanten vaak essentieel in hun job. Meestal kunnen ze zonder kraan niet of niet optimaal werken. Ook voor Bjorn maakt de kraan een fundamenteel verschil. De HIAB Loglift F 165Z 93 waarvoor we in dit geval kozen, is een zeer performant inklapbaar Z-model dat uiterst geschikt is voor het laden en lossen van lang en kort hout. Maar het is een model dat normaal vast gemonteerd wordt. Voor Bjorn was het echter belangrijk dat de kraan rollend kon gebruikt worden zodat ze kan verplaatst worden van achter naar voor op de oplegger en omgekeerd. En dit is niet standaard verkrijgbaar. Daar wrong het schoentje voor Bjorn maar ALUMAC ging graag in op zijn specifieke vraag, ook al gaat dit over een complexe constructie.” 

Bjorn vult aan: “Klopt. Mijn nieuwe oplegger is 13,5 meter. Ik kan tot 4 pakken met een lengte van 3 meter achter elkaar opladen en transporteren. Efficiëntie is immers cruciaal in onze sector. Hoe meer je in één keer kan transporteren hoe beter. Maximaliseren van de productiviteit is iets waar ik veel mee bezig ben. Maar om die lading efficiënt te kunnen laden en lossen, wou ik net zoals bij mijn vorig voertuig dat de kraan op een rollend systeem staat zodat ik vooruit en achteruit kan rollen over de volledige lengte van mijn oplegger en op die manier autonoom, snel en effectief kan werken zonder ander materiaal of mankracht. Ik werk immers altijd alleen, vaak diep in de Ardennen. En dan wil je jouw plan kunnen trekken.” (lacht) 

“De ervaring van ALUMAC met maatwerk was een groot voordeel in dit geval. Terwijl ik bij andere constructeurs die ik over mijn noden aansprak voelde dat ze eerder weigerachtig waren, merkte ik bij ALUMAC heel snel de goesting en wil om dit project te realiseren. Al vanaf het tweede gesprek zaten we op dezelfde golflengte en zag ik in ALUMAC mijn ideale partner in crime. Hun ingenieur was enorm betrokken en gemotiveerd. Er werd geluisterd naar mijn specifieke noden en wensen. Alles werd grondig bekeken, verschillende mogelijkheden werden overwogen en onderzocht. In nauw overleg kwamen we tot een geschikte constructie. Ook bij de aanvang van de werken was ik altijd welkom en stond de deur van hun atelier open. Bovendien werd er tijdens de productie flexibel bijgestuurd waar nodig, altijd in overleg met mij.” vertelt Bjorn.

Inzetten op commercialisatie met de MAC-ROLLER 165Z

ALUMAC construct gaf de realisatie een eigen naam: de MAC-ROLLER 165Z. Het is de bedoeling om meer op dit type constructies in te zetten aangezien er niet veel spelers zijn die dit soort projecten aankunnen en ALUMAC construct merkt dat de nood in de sector van de bosbouw hoog is. 

De HIAB Loglift 165Z is enorm duurzaam en daardoor waardevast. Ze heeft een hydraulische reikwijdte van 9,3 meter en is twee maal uitschuifbaar. Op 9 meter bedraagt het hefvermogen 1.480 kg. Het grote voordeel van de MAC-ROLLER 165Z is dat ze dus kan rollen over de volledige lengte van de oplegger aangezien de reikwijdte van 9 meter vaak niet volstaat om bvb de voorste stammen te kunnen lossen. De kraan is voorzien van flapdown steunpoten die verre van breed uitvallen. Hun smalle eigenschap heeft als pluspunt dat de rollende constructie met kraan kan passeren tussen de steunpilaren die aan beide zijkanten van de oplegger de lading, zoals boomstammen, tegenhouden.

“Het was een intensief traject en ik ben enorm blij dat ik eindelijk met mijn nieuwe kraan aan de slag kan gaan. Uit ervaring weet ik dat het even tijd vraagt om er 100% intuïtief mee te kunnen werken, maar ik voel nu al dat het goed zit. Het prestatievermogen van de nieuwe kraan ligt een stuk hoger dan mijn vorige. Samen met de vakmannen van ALUMAC sturen we bovendien nog continu bij waar nodig om alles volledig op punt te krijgen. Hun naservice is top!” besluit Bjorn Vindevogel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details