NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Alleen maar tevredenheid bij organisatie, deelnemers en bezoekers
“Een constante doorheen de dag, waaruit we zelf veel voldoening haalden, was te horen dat iedereen die Floranid®Twin gebruikt er ook gewoon steeds enorm tevreden van is en blijft.”

Alleen maar tevredenheid bij organisatie, deelnemers en bezoekers

Reacties op Nationale Grasdag 2023

Organisatoren

ENVU

ENVU, uitgesproken als EN View, afgeleid van de woorden environment en vision. De naam weerspiegelt de visie van het bedrijf: ‘Het bevorderen van een gezonde omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en spelen’. ‘Doel en passie’ van de onderneming is het oplossen van enkele van ’s werelds ‘grootste uitdagingen’ op gebieden zoals duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. Als wereldwijd bedrijf, dat voorheen eigendom was van Bayer AG en voorgaande bedrijven, omvat ENVU’s erfenis op dit gebied meer dan vijftig jaar kennis en ervaring.

Stein De Meulemeester, businessmanager: “Grasspecifieke formuleringen zorgen ervoor dat de hoeveelheid actieve stof kan worden herleid naar een duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De Stressgard-formulatietechnologie realiseert een gezonder en beter bespeelbaar gazon, een geoptimaliseerde kleur, vermindering van droogtestress en uv-stress.”

COMPO EXPERT

COMPO EXPERT is al jarenlang actief op het vlak van bemesting en bodemverbetering van gazons, siertuinen en golf- en sportvelden. Dankzij een gamma sterke productmerken die zichzelf al ruim hebben bewezen, kan men de puzzel steeds doen kloppen en vertrouwen op klanttevredenheid.

Robin Van Havermaet, productmanager COMPO EXPERT Benelux: “Ook voor deze editie konden we rekenen op onze krachtpatsers Floranid®Twin, Karisol® en Vitanica®. De startpositie is in elk project evenwel anders en vraagt een bodemaanpak en bemesting op maat om te komen tot een resultaat waarmee iedereen gelukkig kan zijn. Dat bleek nog maar eens uit de verschillende verhalen en vragen van de bezoekers, of het nu ging om een nieuw of bestaand grasbestand. Een constante doorheen de dag, waaruit we zelf veel voldoening haalden, was te horen dat iedereen die Floranid®Twin gebruikt er ook gewoon steeds enorm tevreden van is en blijft. Daarvoor doen we het!”

ICL – Landscaper Pro

De innovatieve producten van Landscaper Pro worden gebruikt op bekende sportvelden, in professionele voetbalcompetities en bij toonaangevende golfclubs in heel Europa. Dankzij de speciale coatingtechnologie worden de meststoffen gecontroleerd vrijgegeven gedurende een langere periode. Dit resulteert in een efficiëntere, en dus goedkopere manier van bemesten! 

Paul Dupas, area sales manager: “ICL wil telkens oplossingen laten zien, in plaats van ‘producten’. Tijdens de Nationale Grasdag toonden we een oplossing als er larven van bijvoorbeeld de taxuskever in een gazon zijn. Bovendien toonden we ook een handleiding om graszoden snel en zeker te doen inwortelen. Zo kun je als professional bijna een garantie geven aan de klant. En dit door, naast het voorbereidend grondwerk, gebruik te maken van 2 kg New grass (mini-omhulde meststof met aangepaste werkingsduur en formule voor wortelgroei) en 2 kg H2pro granular (water-efficiëntie-verbeteraar) per are, te strooien voor het plaatsen van de graszoden. Soms kan het ook gemakkelijk zijn!”

TerraCottem

De marktleider in bodemverbeteringtechnologie helpt succesvolle aanplantingprojecten te realiseren, ondanks de uitdagende effecten van arme bodems en de klimaatveranderingen. Veel bodems moeten verbeterd of geconditioneerd worden. Met voedende, groeistimulerende en waterabsorberende componenten.

Frank Dewever, salesmanager TerraCottem: “De TerraCottem-bodemverbeteraars stimuleren niet alleen de groei en de weerstand tegen droogtestress, maar verhogen ook de overlevingskans van bomen en planten. TerraCottem staat dan ook voor: ‘Meer groei, minder water’.”

Advanta

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zet Advanta sterk in op het gebruik van veldbloemen. Zo werden ter plaatse een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels gezaaid. Met verbluffend resultaat…

Karel Vercruysse, sales en marketing Advanta: “We merken toch dat er steeds meer vragen komen van openbare besturen om harder in te zetten op meer diverse beplanting, en dan vooral veldbloemen en aanverwanten. Dat heeft uiteraard, naast de overduidelijke kleurrijke pracht, enkel maar voordelen qua biodiversiteit. Bijen hebben meer plaats om ‘hun ding’ te doen, bijvoorbeeld. Maar vergeet ook niet dat, eens de bloemen er zijn, er eigenlijk veel minder onderhoud mee gepaard gaat dan als je elke week een grasplein moet millimeteren.”

“Het was, niet alleen qua weer, een prachtige dag. We hadden meer exposanten die wilden meewerken en kregen meer bezoekaanvragen dan ooit. De Nationale Grasdag zit duidelijk in de lift en we hopen er nog veel te mogen organiseren. Het zal wel altijd relatief kleinschalig en zeer praktijkgericht blijven, zoals nu.”

Erik Truyers, sales- en productmanager Advanta: “De Nationale Grasdag was een dag om te ontspannen. We wilden een kennisplatform creëren dat familiaal aanvoelde. Het was een ontmoeting die ongedwongen en gezellig was, waar mensen met een gedeelde passie voor groen elkaar konden vinden. En we hadden het weer mee. De puzzel van deze dag klopte eigenlijk perfect!”

“Wat het meest opviel, waren de alleen maar positieve reacties die deze bijeenkomst teweegbracht. Het was een dag die liet zien hoe belangrijk en verbindend een gedeelde interesse kan zijn.

De Nationale Grasdag was niet alleen een viering van het groene tapijt, maar ook een viering van gemeenschap en passie. Volgend jaar opnieuw!”

“Tijdens de Nationale Grasdag toonden we een oplossing als er larven van bijvoorbeeld de taxuskever in een gazon zijn.”

Exposanten 

Eurogarden

EuroGarden verdeelt een volledig assortiment tuinmachines, onderdelen en accessoires exclusief voor de professionele vakhandel in heel Europa. Het had onder andere de zero-turn zitmaaier van Cramer in de spotlights gezet.

Wilbert Borgers, Borgers Tuintechniek/dealer EuroGarden: “Deze geruisloze zitmaaiers zijn echt wel het neusje van de zalm voor de tuinprofessional. Ze zijn zeer comfortabel en nagenoeg trillingsvrij. Ze zijn uitgevoerd in dik staal, hebben drie messen onder het maaidek en zijn uitgerust met een variabel toerental. Dit laatste is vooral belangrijk voor de mulch-resultaten. Is dit niet voldoende, dan pas je gewoon het toerental aan. Ideaal voor een perfect schone grasmat!”

“Deze Cramer heeft ook een vast accu-pakket zitten. Daarmee doe ik persoonlijk ongeveer 20.000 m², met één enkele accu-vulling. Maar dan moet je je wel keurig aan de voorwaarden van het mulch-proces houden. En dat is per maaibeurt een derde van de hoogte van je gras afsnijden.”

Jo Beau

Jo Beau voorziet professionele tuinaanleggers, verhuurbedrijven, boomverzorgers, groendiensten, particulieren, overheidsinstanties én Defensie van kwalitatieve tuinmachines. Naast het obligate gamma – in die typische gele kleur – van grasmachines, in alle vormen en maten, werd ook de M400 hakselaar Highway voorgesteld.

Christophe Beauprez, zaakvoerder Jo Beau: “De M400 Highway™ pro-chipper is uitgerust met een krachtige 20 pk 2-cilinder Honda GX-motor, die is voorzien van een elektrische start. Dankzij het opvallende aanhanger-wielonderstel kun je de M400 Highway™ moeiteloos achter vrijwel elk voertuig trekken. Hierdoor volstaat een gewoon B-rijbewijs om deze houthakselaar veilig te transporteren op de openbare weg.”

“De M400 haalt een diameter van 10 à 12 cm, naargelang de houtsoort. Binnenkort komen we met een echte krachtpatser op de markt, de M600 Gorilla. Die krachtige hakselaar kan, met een totale wijdte van 80 cm, nog steeds door een deuropening, maar haalt qua hakselbreedte niet minder dan 16 cm. Geen kleine jongen meer!”

MyGrin

Dankzij het gepatenteerde Grin-maaisysteem is het niet langer nodig om het gras op te vangen in een opvangbak die later moet worden geleegd. Grin verwerkt het gras efficiënt in het maaiplatform en vermaalt het tot zeer kleine deeltjes, die dienen als uitstekende voeding voor het gazon.

Çakti Aswan, business developer Grin: “Zelfs met lang en nat gras kom je met ons systeem tot een brandschoon maairesultaat. Zonder opvang. We bieden dit zowel aan particulieren als aan professionals aan.Voor de professionals kwamen we net met een nieuwe machine op de markt. Met een heel breed formaat spreken we nu over vele hectaren onderhouden, zoals uiteraard sportvelden en aanverwanten. Ook zonder opvang én met hetzelfde brandschoon maairesultaat. Dat is zonder meer uniek op de markt.”

“We laten overigens altijd de mensen ons systeem uitproberen. Want ze ervaren dit als ‘too good te be true’.Dus dan gaan ze zelf aan de slag en zien ze dat, hoe de situatie van het te behandelen grasveld ook is, het Grin-systeem zorgt voor een perfect resultaat, zonder afval.”  

MDS

MDS (Machines De Schutter), gevestigd in Reet, heeft al meer dan honderd jaar een goede reputatie als dé bestemming voor professionals die hoogwaardige machines en accessoires zoeken voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en ‘ander groen’.

Marco Luyten, accountmanager: “Naast enkele machines hebben we ook nog iets heel speciaals in de kijker gezet, voor deze editie. We merkten namelijk dat er regelmatig uitdagingen zijn met een (defecte) machine, die soms heel moeilijk te vervoeren is. Laat staan als die in een camionette of een aanhangwagen moet worden geduwd. Daar verzonnen we iets nieuws op. We maakten een laadbrug die heel simpel in elke camionette te monteren is en bediend wordt met… een boormachine.”

“We ankeren een vast punt in de camionette, waaraan we dan rails monteren. Op die rails ‘loopt’ de laadbrug. Die laatste kan – met een machine erop of zonder – binnengetrokken of uitgehaald worden, door in het daarvoor voorziene gaatje een boormachine te laten draaien. Wijzer- of tegenwijzerzin, naargelang de gewenste richting van de laadbrug. Zo simpel is het, je moet het gezien hebben om te geloven. We nodigen zeker iedereen uit om eens een demonstratie te zien in onze showroom.”

De TerraCottem-bodemverbeteraars stimuleren niet alleen de groei en de weerstand tegen droogtestress, maar verhogen ook de overlevingskans van bomen en planten.

Bezoekers

Groendienst stad Beringen

Aan de truitjes en T-shirts te zien, was zowat elke Vlaamse provincie vertegenwoordigd, qua groendienst. Er waren dan ook heel wat tips & tricks te verzamelen voor de gepassioneerde professionals. Zo was ook de dienst van de stad Beringen aanwezig. En die had héél specifieke vragen…

Bert: “Er worden in Beringen enkele duidelijke stappen gezet naar meer flora, in de vorm van groen, maar vooral ook (veld)bloemen. Zo willen ze kinderen – door middel van educatieve workshops – meer betrekken bij de natuur én gaan er stemmen op om op de publieke begraafplaatsen heel wat gras te vervangen door veldbloemen. Er is heel wat minder – soms luidruchtig – onderhoud aan, en de bezoekers komen beter tot rust, middenin die kleurenpracht. We maakten hier dus enkele afspraken en leerden op hetzelfde moment heel wat bij over onze job.”

Rob: “Ook hadden we enkele pertinente vragen over de elektrificatie van ons machinepark. We hebben heel wat jaren geleden daarvoor de eerste stappen gezet, en dat was eerlijk gezegd geen onverdeeld succes. Ondertussen is de technologie uiteraard heel wat geëvolueerd, dus zijn we eens gaan luisteren naar verschillende leveranciers en producenten die hier hun nieuwste machines kwamen voorstellen. De eerste afspraken zijn intussen vastgelegd.”  

De Stressgard-formulatietechnologie realiseert een gezonder en beter bespeelbaar gazon, een geoptimaliseerde kleur, vermindering van droogtestress en uv-stress.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details