NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Alle ogen op machines en materiaal tijdens 16de editie van Demo Groen

Alle ogen op machines en materiaal tijdens 16de editie van Demo Groen

Voor de groensector is het eindelijk weer uitkijken naar de grootste Belgische openluchtdemonstratie van machines en materiaal voor tuin en groene zones, sportvelden en stadsreiniging. Op 8, 9 en 10 september biedt Demo Groen professionals een totaaloverzicht van wat de markt te bieden heeft.

De vakbeurs is dé ontmoetingsplek voor vakmensen actief in groenbeheer, stadsreiniging en sport- en recreatie-infrastructuur. Constructeurs, importeurs en verdelers van machines en werktuigen voor het beheer van groene zones, sportvelden en recreatieparken presenteren en demonstreren er de nieuwste machines, producten en diensten. Samen met organisator Fedagrim maken ze er een geweldig dynamisch trefpunt van.

Nieuwe locatie: festivalpark Werchter

”Na zes jaar – ja, die pandemie – is de belangstelling voor Demo Groen groter dan ooit”, vertelt beurscoördinator Alain Vander Cruys. “Opvallend en (hopelijk) een meerwaarde is de nieuwe locatie: festivalpark Werchter. Brede aanvoerroutes, ruim 10 ha open grasvlakte voor het groenmateriaal, en bijna 4.000 m² harde ondergrond voor de demo van stadsreinigingsmateriaal. Net daarom valt Demo Groen zo in de smaak bij exposanten en bezoekers uit zowel Vlaanderen als Wallonië: alles live in actie zien en uitproberen.” 

Wat die bezoekers betreft, zijn de cijfers van de vorige editie sprekend: bijna 4.700 aanwezigen. Voornamelijk tuinaannemers en tuinarchitecten, dealers en retailers, gemeenten, andere overheden, sportveldbeheerders en greenkeepers, scholen en opleidingsinstituten en andere. De noden liggen veelal binnen mechanisatie en dienstverlening, en het aanbod van de exposanten komt daaraan tegemoet. Demo Groen is voor standhouders een unieke kans om in een beperkte tijdspanne en voor een beperkt budget een gericht publiek te bereiken. 

Ook Demo Clean, de afdeling stadsreiniging, krijgt alle aandacht.

Tegelijkertijd met Demo Clean

Naast Demo Groen krijgt ook Demo Clean, de afdeling stadsreiniging, opnieuw alle aandacht. De link tussen groenbeheer en openbare netheid staat in de kijker en openbare besturen ontdekken de nieuwste technieken, passend materiaal en duurzame oplossingen. Demo Clean demonstreert op maandag en dinsdag met veegtoestellen, vuilniswagens, kolkenzuigers en materiaal voor de winterdienst. Aan inspiratie, innovatie en netwerking geen gebrek. 

“Naast live demo’s zetten we verder in op kennisdeling via korte studiesessies op het terrein. Denk aan veiligheid en juridische kwesties bij werken met geëlektrificeerde machines voor onder andere dealers of professionals die zelf onderhoud uitvoeren aan hun machines. Het programma is in volle ontwikkeling, hierover later meer”, aldus Alain Vander Cruys.

Demo Groen en Demo Clean zijn met andere woorden de ideale gelegenheid om de sectorontwikkelingen uit eerste hand te krijgen, demo’s te volgen en offertes aan te vragen. Mis dit hoogtepunt van het jaar niet. Bezoeken is gratis en kan binnenkort na registratie op de site. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details