NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
​Agribex rolt rode loper uit voor landbouw- en tuinprofessional
Met ruim 270 exposanten en bijna 100.000 bezoekers is Agribex uitgegroeid tot dé vakbeurs voor de landbouw- en tuinprofessional.

​Agribex rolt rode loper uit voor landbouw- en tuinprofessional

Van 6 tot en met 10 december vindt in Brussels Expo de 72ste editie plaats van Agribex, de grootste professionele vakbeurs voor akkerbouw, veelteelt en groenvoorziening in België. Nadat in 2021 de covidpandemie roet in het eten gooide, rolt beursorganisator Fedagrim de rode loper uit voor 272 exposanten en bijna honderdduizend bezoekers. Zij krijgen vijf dagen lang de kans om te netwerken, inspirerende zakelijke ideeën uit te wisselen en businessdeals te sluiten.

“Doorheen de jaren is het duidelijk geworden dat Agribex uitgegroeid is tot dé ontmoetingsplaats voor professionals die actief zijn in landbouw, tuinaanleg en groenvoorziening”, zegt Alain Vander Cruys, beurscoördinator bij de beroepsfederatie Fedagrim. “Omdat de landbouwsector momenteel in zwaar weer zit, is onze vakbeurs voor zowel exposanten als bezoekers een dankbaar platform om in discussie te gaan over actuele thema’s, bekommernissen en ideeën te delen en mooie businessdeals te sluiten. Door in hal 3 van Brussels Expo een ontmoetingsruimte in te richten, waarbij we bezoekers boeiende presentaties en informatieve persmomenten aanbieden, spelen we extra in op deze behoefte tot kennisdeling.”

Een vakevent boordevol leerrijke demo’s en boeiende innovatieve producten.

Hospitality day

“De eerste dag van Agribex blijft de professionele dag”, aldus Vander Cruys. “Tijdens deze ‘hospitality day’ bieden we onze bezoekers een ontvangst op maat aan, met gratis parking, onthaal met koffie, gratis vestiaire en lunch. Deze startdag heeft tijdens vorige beursedities zijn succes bewezen: bezoekers en exposanten krijgen alle tijd en ruimte om met elkaar in dialoog te gaan. Onze afdeling Tuin en Groene Zones maakt graag gebruik van deze professionele dag om overheden en groendiensten van gemeentebesturen uit te nodigen, zodat ook zij maximaal kunnen netwerken, zonder praktische beslommeringen.”

Inspirerende thema-eilanden

Ook de thema-eilanden blijven een vaste waarde tijdens Agribex. Vander Cruys legt uit waarom dit zo is: “Naast een netwerkevent is onze vakbeurs ook een belangrijk platform om nieuwe technologieën aan te kondigen en te demonstreren. Voor akkerbouw, de grootste sector op onze beurs, zijn er twee specifieke thema-eilanden gewijd aan nieuwe energievormen en robotisering. Wat het eerste thema betreft, focussen we zowel op de aanbod- als op de vraagzijde bij landbouwbedrijven: onze exposanten laten zien hoe ze – bijvoorbeeld door te investeren in een biogasinstallatie, zonnepanelen of een windturbines – uitgegroeid zijn tot een lucratieve stroomboerderij. Ook het thema robotisering staat volop in de actualiteit, met onder meer de opmars van robots in precisielandbouw en de zogenaamde ‘mecatronica’, ofwel (landbouw)machines die hun werking rechtstreeks aansturen via actuele waarnemingen op het veld. Robotisering is trouwens ook een thema dat bij tuinprofessionals en groendiensten alsmaar meer aandacht krijgt.”

Van veeteelt tot tuinsector: in tien hallen van Brussels Expo voorziet organisator Fedagrim tal van activiteiten.

Laureaten voor Zilveren Buxus

De sector van tuin en groene zones is anno 2023 in volle groei. Dit weerspiegelt zich in een uitgebreid aanbod van innovatieve producten en technologieën op Agribex. “Alle grote merken van tuinmateriaal voor de professional zijn op onze beurs van de partij”, bevestigt Vander Cruys. “Ook dit jaar presenteren onze exposanten tal van nieuwigheden. En net zoals tijdens de vorige beursedities organiseren we ook dit jaar een wedstrijd waarbij de grootste innovaties in de tuinsector worden bekroond. Twee laureaten strijden om de Zilveren Buxus: enerzijds is er de exposant Steeno nv, die de GreenTec Spider-armmaaierserie voorstelt, waarmee een gebruiker een werkgebied van 270 graden rondom zijn trekker kan afwerken. Anderzijds stelt de firma Eliet Europe nv zijn ELIET Jetzer voor, een machine waarmee je in een bestaand gazon hydrofiele polymeren injecteert die als waterkristallen het regenwater kunnen vasthouden. Dit zorgt voor een duurzame manier om een gazon droogteresistenter te maken.”

Grootste vakbeurs in Benelux

Vander Cruys is ervan overtuigd dat de editie 2023 van Agribex opnieuw een schot in de roos wordt. “Gedurende vijf dagen bezetten we tien hallen van Brussels Expo, goed voor een oppervlakte van bijna 94.000 vierkante meter. Met 272 exposanten uit binnen- en buitenland, bijna honderdduizend bezoekers en een ruime mediadekking in de vakpers mogen we onszelf terecht de grootste overdekte land- en tuinbouwvakbeurs in de Benelux noemen.”   ​

Studenten van de Thomas More Hogeschool herstellen machines en toestellen voor de professional.

Agribex – INFO & CONTACT

Registreer je online op www.agribex.be
6, 7, 8, 9 en 10 december 2023
Openingsuren: van 10 tot 18 uur
Brussels Expo
Belgiëplein 1, 1020 Laken (Brussel)
www.agribex.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details