NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Advanta op de Nationale Grasdag
Met meer dan 60 – met zorg samengestelde – door ecologen ontwikkelde mengsels heeft Advanta naast graszaden ook het grootste aanbod veldbloemen in huis.

Advanta op de Nationale Grasdag

Kies voor gazons die antwoord bieden op alle nieuwe uitdagingen

Door de klimaatswijziging wijzigt er meer dan alleen het klimaat. Groenprofessionals en hun klanten krijgen niet alleen af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Ook de wetgeving verstrengt. Particulieren, ondernemingen en overheden willen hun steentje bijdragen op het vlak van duurzaamheid, ecologie en biodiversiteit. Het strak afgelijnde gazon is niet langer voor iedereen het ideaalbeeld. Er mag meer leven in de tuin, meer bloemen en kruiden… Zolang het mooi oogt én – nog belangrijker – weinig tot geen onderhoud vergt. Hoe ga je als groenprofessional om met deze nieuwe realiteit én de uiteenlopende verwachtingen van klanten?

Via uitgebreid onderzoek en ontwikkeling selecteert Advanta enkel grassoorten en variëteiten met de grootste wortelmassa.

Advanta is daarvoor al jaren het huis van vertrouwen voor professionals in de sector. Dankzij een doorgedreven R&D én een sterke voeling met de sector ontwikkelt de zadenspecialist droogteresistente gazons die beter bestand zijn tegen hittegolven, biodiverse bloemengazons die kleur en leven in de tuin brengen, bloemenmengsels en tal van andere innovatieve en kwalitatieve producten. Zodat groenprofessionals met vertrouwen een gazon kunnen aanleggen en onderhouden dat bestand is tegen extremen, én naadloos aansluit bij de wensen en verwachtingen van hun klanten.

Forza Tetra: klimaatrobuust graszaadmengsel van bij ons

Erik Truyers, sales- & productmanager Belgium: “Een gazon dat de schouders ophaalt bij extreme droogte en hitte én bestand is tegen uv-straling bestaat niet. Maar met het gazonmengsel Forza Tetra ontwikkelde Advanta wel de beste kans op een mooi, groen grasplein, het hele jaar door. Zonder dat je daarvoor moet inboeten op de hoge gazonkwaliteit die we hier in België gewoon zijn.”

Forza Tetra is maximaal stressbestendig. Het mengsel bestaat uit veldbeemd, roodzwenk, Engels raaigras en tetraploïd Engels raaigras. Een unieke cocktail die zorgt voor een buitengewoon diepe wortelstructuur, waardoor een gazon beter bestand is tegen droogte, hitte en uv-straling. Het gras kiemt ook vroeger – zelfs bij lagere bodemtemperaturen – en in het najaar groeit het langer door. Qua uitzicht leunt Forza Tetra aan tegen de topgazons in het Advanta-gamma. Wel is het gras iets breder en heeft het een iets donkerder kleur.

Op alle mogelijke ondergronden en voor ieder specifieke doelstelling krijg je een kleurrijke en gevarieerde bloemenzee.

Bloemengazons: biodivers & kleurrijk

Als antwoord op de vraag naar meer biodiversiteit introduceerde Advanta recent ook de ‘bloemengazons’. Een nieuw gamma dat het beste van twee werelden combineert: de look & feel van een gazon én de rijke biodiversiteit en kleurenpracht van bloemen en kruiden. 

Erik Truyers: “Bloemengazons zijn een duurzame oplossing die de natuur een handje helpt. Naast graszaden zitten in het mengsel ook zaden van inheemse bloemen en kruiden zoals brunel, madeliefjes, klavertjes in verschillende kleuren, akkerviooltjes, duizendblad… Bloemen en kruiden die in onze natuur veelvuldig voorkomen en een absolute meerwaarde bieden qua biodiversiteit. En die maaien goed verdragen.”  

“Met de bloemengazons bepalen gazoneigenaars zelf het maairitme en de hoogte van hun gazon. Wensen ze een hogere en prachtige bloei? Kan perfect. Dan hoef je op die plaatsen niet te maaien. Willen ze toch maaien, graspaden creëren, sommige delen getrimd houden? Ook goed. Een paar dagen na een maaibeurt komen er bloemen door het gras piepen en krijg je ook daar een kleurrijk resultaat dat mooi is om naar te kijken – én perfect milieubewust is.”

Biodiverse bloemengazons brengen kleur en leven in de tuin.

Graszaden van topkwaliteit, met de innovatieve graszaadcoating ‘Headstart Advance’

Advanta biedt groenprofessionals een uitgebalanceerde reeks graszaadmengsels aan voor de meest uiteenlopende projecten. Voor particulier gebruik, in openbaar groen, voor sportvelden, golfterreinen…: telkens is er een oplossing op maat.

Erik Truyers: “Via uitgebreid onderzoek en ontwikkeling selecteert Advanta enkel grassoorten en variëteiten met de grootste wortelmassa. Dit versterken we verder door elk graszaadje te behandelen met de innovatieve coating Headstart Advance, die garant staat voor een snellere kieming en vestiging van de graszode, een nóg grotere wortelmassa, betere opname van vocht en voeding, en een stevige beworteling in alle richtingen. Zo geniet een gazon van een dubbele voorsprong.”

Veldbloemenmengsels: ontdek de kracht van kleur

Erik Truyers: “Met meer dan 60 – met zorg samengestelde – door ecologen ontwikkelde mengsels heeft Advanta naast graszaden ook het grootste aanbod veldbloemen in huis. Op alle mogelijke ondergronden en voor ieder specifieke doelstelling krijg je een kleurrijke en gevarieerde bloemenzee. Zowel in openbaar groen als in privétuinen.”

Op de Nationale Grasdag is Advanta als organisator en drijvende kracht uiteraard aanwezig.

Advies en begeleiding

Erik Truyers: “Maar we beseffen zeer goed dat het beste graszaad- of bloemenmengsel alleen geen garantie is op succes. De uitgebreide kennis en jarenlange praktijkervaring van onze grasspecialisten bundelden we daarom in een Kenniscentrum. Via lezingen, opleidingen, website, een demo- en proefgazon, en gespecialiseerd advies van onze experts ter plaatse informeren en adviseren we onze klanten graag over de beste oplossingen en meest geschikte alternatieven voor elk specifiek project.”

“Ook op de Nationale Grasdag zijn we als organisator en drijvende kracht uiteraard aanwezig. Steeds welkom op onze stand om kennis te maken met de innovaties, maar ook om antwoorden te krijgen op al je vragen. Hoe specifiek ook. We helpen je graag met advies en oplossingen over hoe je best een gazon aanlegt, renoveert of onderhoudt. Zodat jij de beste kans hebt op een geslaagd project.”

Alle praktische info en inschrijving via www.nationalegrasdag.be  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details