NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
40vmax platform geeft accumachines een boost
De nieuwe 40Vmax grasmaaiers zijn bijzonder krachtig en efficiënt

40vmax platform geeft accumachines een boost

Sinds vorig jaar produceert Makita geen machines met benzinemotoren meer. De Japanse fabrikant trekt resoluut de kaart van de accutechnologie, waardoor hij zijn voortrekkersrol in deze transitie bevestigt. Wat zijn de voordelen van accumachines? Waarom is de trend naar elektrisch niet meer te stuiten? En hoe maakt het nieuwe XGT 40Vmax-accuplatform van Makita hier het verschil?

Dat Makita voluit gaat voor accutechnologie, is geen verrassing. Steeds meer klanten – zowel particulieren als professionals – raken overtuigd van de vele troeven die accumachines hen kunnen bieden. Nieuwe technologische ontwikkelingen versnellen de omslag naar elektrische toepassingen alleen maar.

Een brede waaier van voordelen

Accumachines combineren de mobiliteit van een machine met verbrandingsmotor met het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van een elektrische motor. Niet alleen maken accumachines minder lawaai en produceren ze geen uitlaatgassen, ze kennen ook geen startproblemen en vergen duidelijk minder onderhoud. 

Daarnaast leidt het groeiend milieubewustzijn bij bedrijven en klanten tot meer aandacht voor gezondheid en veiligheid. De wetgeving en normen op dit vlak worden ook steeds strenger.

De krachtige motor met buitenrotor werd speciaal ontwikkeld voor de 40Vmax grasmaaiers

Aanzienlijke kostenbesparing

Maar accumachines hebben nog andere troeven. Door de elektronische sturing kun je als gebruiker genieten van extra functionaliteiten, zoals een automatische snelheidsregeling in functie van de belasting, en het automatisch stoppen bij overbelasting of bij een terugslag. Deze features verhogen het gebruikerscomfort en de veiligheid aanzienlijk. 

Last but not least profiteer je ook van een lagere energiekost. Zeker in vergelijking met alkylaatbenzine – die vaak gebruikt wordt om de schadelijke uitstoot van tweetakt-benzinemotoren te beperken – realiseer je een aanzienlijke kostenbesparing.

Ongeëvenaarde kracht van 40Vmax

Met het nieuwste XGT 40Vmax-accuplatform tilt Makita de kracht en de autonomie van accumachines opnieuw naar een hoger niveau. Dat maakt dat ook bijvoorbeeld bladblazers, kettingzagen, bosmaaiers en grasmaaiers uit het professionele segment voortaan perfect op accu kunnen werken.

Door de combinatie van een geoptimaliseerde 40Vmax-accutechnologie en geavanceerde brushless motoren levert de nieuwe generatie machines een vermogen tot 1,9 kW en bijna het dubbele voor modellen die twee 40Vmax-accu’s in serie gebruiken. Door het gebruik van accu’s met grote capaciteit, zoals de 40Vmax 5,0 Ah (180 Wh) of 40Vmax 8,0 Ah (288 Wh), behaal je een zeer behoorlijke autonomie. Dankzij de uiterst snelle laadtijden kun je in vele gevallen continu doorwerken via het afwisselen van accu’s.

Dankzij de voeding met 2x 40Vmax accu’s wordt een zeer hoog vermogen bereikt

Nieuw gamma grasmaaiers voor XGT 40Vmax-accuplatform 

Recent introduceerde Makita de zelftrekkende grasmaaiers LM001G en LM002G, met een maaibreedte van respectievelijk 48 en 53 cm. Ze beschikken over een speciaal ontwikkelde 36 V motor die tot 1,9 kW uitgangsvermogen levert. In het batterijcompartiment passen twee 40Vmax-accu’s. Wanneer de ene accu leeg is, wordt er automatisch overgeschakeld op de andere.

Het in staal uitgevoerde maaidek werd hertekend, voor een nog betere grasopvang en een zo laag mogelijk energieverbruik. Je kan de rotatiesnelheid van het maaiblad naar keuze laag, hoog of automatisch regelen. Een afzonderlijke motor zorgt voor de aandrijving, waarbij je hem traploos kan regelen van 1,5 tot 5,0 km/u. Dit verhoogt het gebruikscomfort en de efficiëntie enorm.

Deze grasmaaiers worden standaard geleverd met een plug voor mulching en een plug voor achteruitworp. Op vraag van professionele gebruikers kunnen deze machines ook uitgerust worden met een maaiblad specifiek voor het opvangen van gras, voor mulching en zelfs een ‘swing back’ maaiblad met scharnierende messen voor het maaien van terreinen waar obstakels als kleine boomstronken, stenen of zwerfvuil het maaiwerk kunnen bemoeilijken. En een niet onbelangrijk detail: de duwhendel kun je zonder gereedschap verstellen en opvouwen, en daardoor je de machine in een handomdraai verticaal kan opbergen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details