NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
“3D-animatie toont je je toekomstige tuin”

“3D-animatie toont je je toekomstige tuin”

Een van de meest toonaangevende tuinbedrijven van Limburg? Die vindt u in Neerpelt. Sinds Gert Kwanten in 1996 zijn eigen tuinaanlegbedrijf startte, werd Tuinaanleg Gert Kwanten niet alleen meermaals bekroond tot Limburgse en Vlaamse tuinaannemer van het jaar, het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een fikse totaalspeler met maar liefst 75 werknemers. “Van ontwerp over bestrating tot onderhoud,” aldus Kristof Daniëls. “Van a tot z hebben we alles in eigen beheer. Voor de aanplanting bij onze projecten, kunnen we bovendien ook een beroep doen op onze eigen boomkwekerij.”

BV: Wie zijn jullie klanten?

Kristof Daniëls: “Zowel particulieren als bedrijven doen graag een beroep op onze groene vingers, en dat voor ontwerp, aanleg en onderhoud. Hoewel het particuliere segment het grootst is, merken we wel een sterke groei van dat professionele segment, waarbij we vaak worden ingeschakeld door grote bouwbedrijven, architecten of projectontwikkelaars voor woningbouwprojecten. Daarnaast zijn er ook bedrijven die hun buitenomgeving aan ons toevertrouwen. Grote troef voor zowel particulieren als bedrijven, is ons totaalconcept. Onze klanten bevinden zich over heel Vlaanderen, maar we zijn ook actief over de grens, in Nederland. Opvallend in de particuliere markt is bovendien, dat ook jongere mensen er steeds meer voor kiezen om hun tuin door een professional aan te leggen. Dat zag je vroeger minder.”

BV: Kunt u iets meer uitleg geven over die totaalaanpak?

“Voor onze klanten is het een geruststelling te weten dat ze het volledige project uit handen kunnen geven. Van de eerste schets door een van onze vier tuinarchitecten tot en met het installeren van hun zwembad met bijbehorend poolhouse, en eventueel later ook het onderhoud. Wij beschikken over eigen, gespecialiseerde teams én een uitgebreid machinepark voor iedere fase van hun project. Zo kunnen we hen maximaal ontzorgen. Nadat hun plan zeer gedetailleerd is uitgewerkt door een van onze architecten, neemt onze werfcoördinator het over. Vanaf dan is hij hét aanspreekpunt voor de klant. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over wat er wanneer moet gebeuren of wie ze nog moeten inschakelen. Die taak neemt de werfcoördinator over. Bovendien houdt hij de klant van iedere stap op de hoogte, van de eerste spadesteek tot en met de verlichting. Maar die transparantie merk je al vroeger, wanneer je je offerte ontvangt: die is tot in de allerkleinste details uitgewerkt. Daar hechten we ontzettend veel belang aan.”

BV: Net zoals jullie ook de kaart van de vernieuwing trekken.

“Dat klopt, ook zo proberen we het verschil te maken. Ik denk dan spontaan aan de 3D-animaties die we voor onze klanten kunnen maken als aanvulling op het klassieke tuinplan. Daardoor krijgen ze een prima beeld van hoe hun toekomstige tuin er zal uitzien. Hoewel we deze animaties nog niet zo lang aanbieden, merken we dat het een ontzettende meerwaarde is voor onze klanten. Sinds kort zijn we ook exclusieve dealer van de luxezwembaden van Starline, al kan je daarnaast natuurlijk ook voor bouwkundige zwembaden en zwemvijvers bij ons terecht.” 

Tekst | Hilde Neven  Beeld | Anne-Mie Driesen, ZIMA FOTOGRAFIE

Gert Kwanten, zaakvoerder van Tuinaanleg Gert Kwanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details