NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
32ste editie GrootGroenPlus goed bezocht
Een must voor iedereen die betrokken is bij de boomteeltsector in Europa.

32ste editie GrootGroenPlus goed bezocht

Meer dan ooit dé internationale vakbeurs voor de groenbranche

De 32ste editie van vakbeurs GrootGroenPlus, die van 5 tot 7 oktober in Zundert plaatsvond, is goed bezocht. Bezoekers uit 27 landen liepen langs de 235 deelnemers, die verdeeld waren over drie routes, samen goed voor meer dan een kilometer. En buiten liep ook het techniek-terrein volledig vol.

Het thema dit jaar, Gegrond, kwam goed tot uiting in onder meer de programmaonderdelen en de aankleding van de stands. Daarnaast is GGP het begin van een nieuw seizoen. Op GrootGroenPlus treffen professionals elkaar op een informele en gemoedelijke wijze en wordt er belangrijke informatie uitgewisseld. Kortom, een must voor iedereen die betrokken is bij de boomteeltsector in Europa.

In totaal was 27 procent van de bezoekers afkomstig uit het buitenland.

Prijzen en medailles

Ook dit jaar werden er weer diverse prijzen en medailles toegekend. Tien medailles werden uitgereikt in het kader van de reguliere nieuwighedenkeuringen; acht zilveren en twee bronzen. Daarnaast werd er voor het eerst een Green Grand Prix gehouden, waarbij de planten via een keuring een A-, B- of C-classificatie kregen op basis van hun kweekprestatie. Ook werden er twee KVBC-awards uitgereikt voor de veldkeuringen. Voorts werden er winnaars aangewezen voor de standprijzen: de ‘Zunderts Groen Imago Prijs’, de ‘Jac Lodders Award’ en de ‘Jan van Dongen Award’.

Internationale bezoekers

Voor het eerst waren er dit jaar op vrijdag meer bezoekers dan op woensdag. In totaal was 27 procent van de bezoekers afkomstig uit het buitenland. De bezoekers kwamen uit 27 landen, in het bijzonder uit Engeland, Spanje, Polen, Italië, Ierland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk. 

Onder de bezoekers waren dit jaar veel producenten, handelaren en mensen uit de techniekbranche. Daarnaast steeg het aandeel Overheid en Tuincentra ten opzichte van eerdere jaren. Meer dan de helft van de bezoekers geeft bovendien aan eigenaar van een bedrijf te zijn, gevolgd door een grote groep inkopers.

GrootGroenPlus is en blijft een plezante beurs, met aangename contacten tussen standhouders en hun klanten, maar ook onderling.

Veel waardering

De vakbeurs mocht ook dit jaar weer rekenen op veel waardering. Qua invulling, maar ook qua timing. GGP heeft nog eens duidelijk gemaakt dat een beurs aan het begin van het seizoen van en voor boomkwekers belangrijk blijft. Het optimistische gevoel dat boomkwekers siert, komt hier mooi tot uiting. En het is en blijft een plezante beurs, met aangename contacten tussen standhouders en hun klanten, maar ook onderling. 

De vakbeurs mocht ook dit jaar weer rekenen op veel waardering.

#33 in 2023

Handig is dat het aanbod van de deelnemers nog een paar weken beschikbaar blijft in de beursapp. Ook kun je dit nog terugvinden op de website, naast het winkelwagentje onder ‘actueel aanbod’. Bovendien zijn de routes en de prijsuitreikingen volledig gefilmd en is terugkijken mogelijk. Tot slot zullen de uitgebreide deelnemersprofielen tot en met december toegankelijk blijven via de website en de app. Handig te gebruiken als telefoon- en informatieboekje.

Wie zeker wil zijn van een plaats op de 33ste editie, kan zich online al aanmelden voor GrootGroenPlus 2023. De vakbeurs zal van 4 tot en met 6 oktober gehouden worden, in Zundert (NL). De eerste aanmeldingen lopen al vlot binnen …  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details