NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
185 jaar knowhow en ervaring in het kweken van bomen, struiken en rozen

185 jaar knowhow en ervaring in het kweken van bomen, struiken en rozen

Boom- en rozenkwekerijen Van Pelt uit Putte is een familiebedrijf met benijdenswaardige stamboom. Oorspronkelijk opgestart in 1832 door Amandus Op De Beeck werd het bedrijf in 1953 overgenomen door Antoon van Pelt, waardoor het zijn huidige naam verkreeg. Na zijn vroegtijdig overlijden kwam zoon Paul aan het roer te staan. Op vandaag staat Philip van Pelt, derde generatie van Pelt, samen met zijn vader, aan het hoofd van de familiale KMO.

Hier telen meer dan vijftien vaklui laan- en parkbomen, rozelaars, sierstruiken, coniferen en containerplanten volgens de modernste teelttechnieken op 45 hectare vruchtbare cultuurgrond.

Grote verscheidenheid

De vruchtbare zandleemgronden in de streek van Putte zijn de ideale voedingsbodem voor de vele soorten en variëteiten. Op het teeltprogramma staan onder andere azalea, bamboe, coniferen, fruitbomen, bos- en haagplanten, klimplanten, kruiden, loofhout, Rhododendron, rozen, siergrassen, varens, vaste planten, vormbomen… Meer dan genoeg om de veeleisende groenprofessional in zijn dagelijkse noden te voorzien. Van Pelt vult graag de beplantingslijst van de tuinarchitecten, tuinaannemers en gemeenten in met plantensoorten voor elke toepassing, van bodembedekkers tot laanbomen en van onderhoudsarme tot zoutresistente planten. Van de jaarlijkse productie gaat ruimschoots een derde naar het buitenland, met name naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In volle plantseizoen vertrekken ook wekelijks belangrijke zendingen naar Zwitserse klanten.

Milieuvriendelijke teelt

Van Pelt zet zich actief in om de impact van zijn activiteiten op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Door gebruik te maken van mechanische systemen en grasstroken wordt de toepassing van onkruidverdelgers alvast sterk ingedijkt. Sinds 2007 is Van Pelt ook aangesloten bij het MPS, het Milieu Plan Sierteelt. Door het A logo certificaat van het MPS zorgt Van Pelt voor een milieuvriendelijke teelt.

Aandacht voor het wortelgestel

Een gezond en goed ontwikkeld wortelgestel is essentieel voor het snel aanpakken van de vers verplante bomen en struiken. De plaatselijke bodem zorgt alvast voor een gezond en goed vertakt wortelgestel. Verplanten vanuit zandleem naar een zwaardere bodem geeft immers een betere herneming dan andersom. Regelmatig verplanten leidt op zijn beurt tot een compacte wortelkluit met veel fijne wortelharen.

Solitaire bomen en struiken

Het opkweken van solitaire bomen en struiken maakt een belangrijk deel van de activiteiten uit. Dankzij het aanbod aan karaktervolle volwassen exemplaren krijgt een nieuw aangelegde tuin meteen een volgroeid uitzicht. En dat maakt het werk van de tuinarchitect en tuinaanlegger een stuk dankbaarder. Door de goed ontwikkelde wortelkluiten voelen deze volwassen exemplaren zich vanaf dag één in hun element.

Planten in pot

Naast een uitgebreid assortiment standaardpotmaten is er bij Van Pelt ook een ruime keuze aan solitaire struiken, meerstammigen en bomen in pot. Dit levert een groot voordeel op voor de professionele klant, die zo in zijn nieuwe tuinen een totaalproject kan realiseren, ook buiten het normale plantseizoen. Dit voorjaar werd er nog een extra containerveld voor het kweken van bomen en vormbomen in pot volgens de laatste nieuwe methodes aangelegd.

Rozen als tijdloze blikvangers

Het kweken van rozen is een andere specialiteit bij Van Pelt. Meer dan tweehonderd rozensoorten worden aangeboden, van miniatuurrozen tot heesterrozen, van nostalgische grootbloemige variëteiten tot landschapsrozen. Rozen blijven geliefd en zorgen voor een aparte en tijdloze, bijna etherische sfeer, niet enkel in klassieke borders maar ook in hedendaagse tuinen.

Efficiënt en prijsbewust

Van Pelt slaagt erin de prijs van zijn kwaliteitsplanten op een competitief niveau te houden en dit dankzij het toepassen van moderne teelttechnieken. Het rooien bijvoorbeeld, traditioneel een arbeidsintensieve bezigheid, gebeurt hier volledig machinaal. Dat is resulteert in een hoger rendement. Verder leidt de optimalisatie van de groeiomstandigheden tot een hoge en constante kwaliteit. Om het zowel de particulier als de professional nog makkelijker te maken, kan vrijwel het hele aanbod ook online besteld worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details