NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
15de Nationale Grasdag ‘on tour’

15de Nationale Grasdag ‘on tour’

Praktijkdag voor groenprofessionals

De 15de Nationale Grasdag staat in het teken van de klimaat- en andere uitdagingen. Groenprofessionals krijgen steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden. De wetgeving rond watergebruik, gewasbescherming, bemesting… verstrengt. De prijs van materialen, grondstoffen en lonen stijgt. En zelfs de wensen en verwachtingen van klanten liggen op een hoger niveau. Sommigen willen nog steeds een afgelijnd gazon, anderen streven naar meer biodiversiteit. Maar iedereen wil er zo weinig mogelijk werk aan hebben. One solution fits all, geldt al een tijdje niet meer.

“Een geslaagd gazon is een puzzel waaraan steeds nieuwe puzzelstukken worden toegevoegd. En waarin sommige vertrouwde puzzelstukken niet meer passen.”

Een gazon aanleggen en onderhouden wordt dus steeds complexer. Oplossingen van vroeger volstaan niet meer om de problematieken van vandaag nog tot ieders tevredenheid op te lossen. Toch verwachten klanten dat en zelfs nóg meer. Ze willen een gazon dat perfect voldoet aan al hun specifieke wensen én dat bestand is tegen extreme omstandigheden, het hele jaar door.

Vragen uit de praktijk

Met welke problemen worstelen groenprofessionals vandaag? Een greep uit slecht enkele van vele vragen die we tegenwoordig in onze mailbox vinden…

  • Moeten we vandaag zowel drainage als beregening voorzien? Hoe krijg ik dit aan mijn klanten uitgelegd?
  • Voeding is cruciaal. Maar sommige klanten willen niet bemesten. Dan groeit het gras sneller en moeten ze sneller maaien en dat kost tijd en geld. Wat moet ik doen?
  • Is grondbewerking noodzakelijk? Het verhoogt de kostprijs gevoelig en het is crisis voor iedereen…
  • Mijn klant wil een biodivers gazon. Maar wat met bemesting? En hoeveel keer moet ik maaien? 

Benieuwd naar de antwoorden? 
Heb je zelf ook vragen? 
Kom dan zeker naar de Nationale Grasdag

Aan jou om die perfecte puzzel te leggen. Maar hoe doe je dat best? Welke vaste waarden gelden nog steeds en welke innovaties moet je omarmen? Wat zijn de ‘best practices’ en nieuwste inzichten? Moeten we de grond anders bewerken om onkruid een stap voor te zijn? Starten we best met een bodemanalyse? Wat met aanleg en onderhoud van een grasmat? Met maaien? Hoe doen we aan gewasbescherming? Bemesting? Wat met watermanagement, drainage en beregening? Hoe verkrijg je op al die aspecten een beter en duurzamer resultaat? Op de Nationale Grasdag gaan we de antwoorden niet uit de weg. 

“Alle standhouders leggen samen de puzzel opnieuw en geven tal van tips & tricks mee, direct bruikbaar in de praktijk!”

We beseffen immers zeer goed dat we samen de puzzel opnieuw moeten leggen, willen we erin slagen om opnieuw het perfecte gazon aan te bieden. Zowel wat grondbewerking betreft, als op het vlak van bodemverbetering, bemesting, bewatering, de daarvoor nodige machines, graszaden, bloemzaden, maairegime… werden de afgelopen jaren heel wat innovatieve oplossingen bedacht waarmee je de huidige problematieken het hoofd kunt bieden. En dat constante streven naar vernieuwing én verbetering én verduurzaming zet zich steeds verder door. Op die manier zorgen we er samen voor dat je gewapend bent om duurzaam, ecologisch verantwoord te werken en te onderhouden.

“We weten wat werkt. Met welke mix van nieuwe innovaties en beproefde concepten je jouw klanten best helpt.”  

Praktijkdemodag met focus op beleving!

Op de Grasdag zijn alle specialisten ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en grondverbetering, machineproducenten, beroepsverenigingen… Met hun hulp krijg je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen onder de knie.

“Dit jaar zijn er heel wat nieuwe exposanten met een brede range aan innovatieve producten en machines (primeurs!). Denk aan nematoden, eWeeding, zwaardere accumachines… Het loont dus absoluut de moeite om (opnieuw) af te zakken naar deze hoogdag voor de groensector.”

Het wordt een echte belevingsdag waarop je kennis maakt met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen. Op het demoterrein zie je welke producten werden toegepast en met welk effect. En er is een zeer grote focus op het zelf uittesten en uitproberen. Zo kun je met de nieuwste machines aan de slag en ervaar je meteen hoe je alle mogelijke grondbewerkingen snel, makkelijk en correct uitvoert.  

Alles op maat van de groenprofessional 

De Nationale Grasdag gaat ook over meer dan gazon alleen. In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid werd bijvoorbeeld fel ingezet op het gebruik van veldbloemen. Een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels werden op het demoveld ingezaaid en ook rond dit aspect zijn er interessante praktijkdemo’s.

Verder is er ook uitgebreide aandacht voor veiligheid, ergonomie en gebruiksgemak. Naast aangepaste machines en producten leer je op de Grasdag ook hoe je best maait, aan de slag gaat met grondbewerkingen, correct en veilig sproeit… Het evenement is echt allesomvattend en mag je eigenlijk niet missen. De Nationale Grasdag is en blijft het grootste open platform voor alle gebundelde kennis rond het gazon.

Praktisch

De Nationale Grasdag is exclusief en gratis voor professionals en tuinaanleggers. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in een gemoedelijke sfeer.  

Waar? 
Bij graszodenteler Bart van Bael, Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout

Wanneer? 
Donderdag 14 september van 9 tot 18 uur

Voor wie? 
Tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals

Inschrijving? 
Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
nl_NLDutch

Kunnen we je helpen met zoeken?