- Algemeen
- Productinformatie
- Tuinbeheer
- Land- & tuinbouwmachines
- Sport- & golfterreinen
- Zwemvijvers & -baden
Op 1 juli 2016 breidde Dekempeneer – specialist in wegenwerken en rioleringswerken – zijn activiteitenaanbod uit met de oprichting van DK Mineralux. Deze nieuwe afdeling binnen Dekempeneer nv fungeert als onafhankelijke en exclusieve invoerder van verschillende soorten siergrind voor de Belgische markt. Zo leverde DK Mineralux onlangs ruim 1.000 ton parkgoud Dolomiet voor het park rond het Africa Museum in Tervuren.
DK Mineralux realiseert vandaag een jaarlijkse omzet van ongeveer 40.000 ton. Thierry De Greef, afdelingshoofd DK Mineralux: “We zijn erg opgetogen over de evolutie die deze afdeling doormaakt en we hebben er alle vertrouwen in dat het marktaandeel de komende jaren nog verder zal stijgen. Voor alle duidelijkheid: Dekempeneer en DK Mineralux opereren los van elkaar. Op een aantal gemeenten – waar DK Mineralux siergrind levert voor begraafplaatsen, parken… – na hebben beiden bedrijven een totaal verschillend klantenbestand. Belangrijk voor ons is dat de klanten terugkeren en daarom zetten we sterk in op persoonlijk en face to face contact. Op regelmatige basis bezoek ik de klanten om te luisteren wat er leeft in de markt en zo de vinger aan de pols te kunnen houden.”
De oprichting van DK Mineralux blijkt een goeie zet in de verdere diversifiëring van onze activiteiten. Siergrind wint aan populariteit op de Belgische markt en DK Mineralux kan aan die vraag beantwoorden. “Momenteel verdelen we diverse types siergrind met verschillende kleuren vanuit twee groeven in Frankrijk en één in Luxemburg. Het gamma is ruim met onder andere Parkgoud, Kasteelwit, Provence, Clairette de Champagne en Blanc de Bourgogne,” verduidelijkt Thierry De Greef. “Onze klanten – voornamelijk Bouwpunten, zandhandels, tuincentra en betoncentrales zijn verspreid over heel België, met een overwicht in Vlaanderen. DK Mineralux importeert en levert het siergrind, terwijl we voor de uitvoering samenwerken met verschillende aannemers. Het leveren kan zowel via wegtransport als over water, wat zeker voor de zandhandels zeer interessant is. We richten ons bewust niet op de particulierenmarkt, maar particulieren kunnen wel bij ons terecht voor advies over kleuren of kaliber. We adviseren en sturen de klant vervolgens door naar de dichtstbijzijnde verdeler.”
De gestage groei die deze afdeling doormaakt ,leverde ook al enkele mooie projecten op, zoals Vordenstein, een mooi park in Schoten waar DK Mineralux het siergrind leverde. En in de buitenruimtes en op de wandelpaden rond het Afrika Museum ligt ruim 1.000 ton parkgoud Dolomiet, geleverd door DK Mineralux. “Dit project werd door Regie der Gebouwen als aanbesteding in de markt gezet,” verduidelijkt Thierry De Greef. “Verschillende aannemers kozen ervoor om een beroep te doen op DK Mineralux voor het leveren van het siergrind. Het Afrika Museum is voor ons zeker een referentieproject en een erkenning van onze kennis, kwaliteit en ervaring in siergrind. En dat is een opsteker, zeker omdat we net specifiek op die decoratieve markt mikken. Er wordt zelfs nog een verlengstuk gebreid aan dit project. Voor de paden rond de vijvers leveren we nog eens 300 ton siergrind.
Door een nauw contact met de klanten en de markt blijft DK Mineralux op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. “Het is erg belangrijk om mee te zijn met de tendensen. Zo presenteren we sinds kort een nieuw product, Rivage, een siergrind afkomstig uit de regio Meurthe-et-Moselle in Frankrijk. Dit materiaal is in tegenstelling tot onze andere producten niet afkomstig van een klassieke steengroeve, maar wordt onder water ontgonnen. Rivage is dan ook een veel hardere steen met veel meer silicium. En harder betekent in dit geval dus ook duurzamer. We zetten momenteel dan ook sterk in op de promotie van Rivage.
We houden steeds onze oren en ogen open voor nieuwe opportuniteiten. En, niet onbelangrijk, we luisteren naar en beantwoorden aan de wensen van de klant bij specifieke vragen rond kleur en kaliber. Ons gamma is niet limitatief,” besluit Thierry De Greef.