NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zwembad of vijver in de tuin zonder één spadesteek
Niet iedereen kan zich zomaar een beeld vormen van hoe een zwembad of zwemvijver in de tuin eruit zal zien.

Zwembad of vijver in de tuin zonder één spadesteek

App helpt klant vooraf realistisch beeld te vormen

Echter, niet iedereen kan zich zomaar een beeld vormen van het resultaat. Daarom lanceerde Sealtec onlangs een smartphone- en tablet-applicatie, die toelaat om een beeld te genereren waarin werkelijkheid en virtuele wereld verweven zijn.

Tekst Elise Noyez    |    Beeld Sealtec

Augmented reality

De basis van de nieuwe Sealtec app ligt in augmented reality of AR. Voor velen op het eerste gezicht wellicht een onbekende, maar vermeld je Pokémon Go, dan gaat misschien wél een belletje rinkelen. Enkele jaren geleden zag je overal in het straatbeeld horden tieners en jongvolwassenen, op jacht naar digitale diertjes met hun smartphone in de hand. De app slaagde er voor het eerst in om de werkelijkheid in real time te verrijken met digitale beelden, en zowel grootsteden als kleine agglomeraties gingen ervoor overstag.

Niet langer enkel voor de straat

Het grote succes van het spelletjes mag intussen wel al stevig geluwd zijn, de zichtbare (en onzichtbare) voordelen van de technologie blijven zich in diverse sectoren bewijzen, niet het minst voor decoratieve doeleinden in de huiselijke sfeer. Bij een foute keuze loert ontgoocheling om de hoek, wat met behulp van AR voortaan vermeden kan worden. Door foto’s of beelden digitaal te verrijken, kan men zich al een beeld vormen van hoe de eigen ruimte er zal komen uit te zien. Door het effect van een ingreep effectief in je eigen woning te visualiseren, wordt bovendien ook het sentiment bespeeld, wat dan weer de drempel tot de effectieve investering verlaagt.

Nadat de tuin gescand werd, maak je als gebruiker een keuze tussen zwembad en zwemvijver. | Met de app plaats je het zwembad op de gewenste locatie in je eigen tuin en pas je indien nodig de afmetingen aan. | Folies zijn beschikbaar in verschillende kleuren, telkens met een ander effect. Ook dat kan je in de Sealtec app perfect simuleren.

Ook de juiste keuzes in de tuin

Ook particulieren die dromen van een zwembad of zwemvijver, kunnen door deze technologie op hun wenken bediend worden. Waterdichtingsspecialist Sealtec lanceerde een eigen AR-app, waarmee de impact van een zwembad of -vijver in de tuin meteen duidelijk wordt, nog voor er enige graafwerken hebben plaatsgevonden. Veel meer nog dan met een klassiek plan of referentiefoto’s kan de klant zich zo een realistisch beeld vormen van het eindresultaat.

De Sealtec app is erg laagdrempelig: de gebruiker wordt bij de hand genomen en maakt in enkele eenvoudige stappen de belangrijkste keuzes in verband met zijn zwembad of -vijver. Zo kunnen de afmetingen aangepast worden totdat ze perfect in balans liggen met de omvang van de tuin, en wordt ook de visuele impact van een bepaalde foliekleur meteen duidelijk. Op die manier kan de klant perfect gefundeerde beslissingen nemen.

In enkele stappen

De Sealtec app is gratis beschikbaar voor iOS en Android en kan zowel op smartphone als op tablet gebruikt worden. In vijf eenvoudige stappen kan de gebruiker een beeld vormen van het nieuwe zwembad of de zwemvijver:

Stap 1: Via de camera van de smartphone of tablet wordt de tuin gescand. Alle afmetingen, afstanden en perspectieven worden zo automatisch bepaald.

Stap 2: Maak de keuze tussen een zwembad of een zwemvijver en positioneer deze virtueel op de gewenste locatie in de tuin.

Stap 3: Pas de afmetingen en verhoudingen van zwembad of -vijver indien nodig aan. Heb je voor een zwemvijver gekozen? Geef dan nog aan langs welke zijde je de filterzone wenst te plaatsen.

Stap 4: Kies een folie en ontdek het effect van de verschillende kleuren. Pas de kleur aan totdat je het gewenste resultaat bekomt.

Stap 5: Maak een screenshot om het project met vrienden, familie of je klant te delen, en neem eventueel rechtstreeks contact op met Sealtec voor verdere informatie en
technische ondersteuning.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details