Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Wheel driven houtversnipperaars voor alle terreinen. Geen tak nog veilig

Wie voor snoeiwerkzaamheden regelmatig wat dieper in het bos of nogal ver achterin een tuin of park moet zijn, wil natuurlijk op een lichte en eenvoudige manier met zijn machine tot op de werkplek geraken.

GTS1300WDV5_action-groundie_2020

Tekst | Elise Noyez

Beeld | GTM Professional

7 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Niemand kijkt er immers naar uit om te sleuren met takken of te ploeteren met zwaar materieel. Gelukkig hoeft dat niet langer.

De houtversnipperaars van GTM Professional, stuk voor stuk ontwikkeld en geproduceerd door De Wild uit Roosendaal, zijn inmiddels goed vertegenwoordigd onder tuinaannemers. Met twaalf modellen, geschikt voor takdiameters van 5 tot maximum 12 centimeter, heeft het Nederlandse familiebedrijf, dat in België vertegenwoordigd wordt door dochteronderneming Belgarde, dan ook oplossingen voor de meest gangbare professionele toepassingen. De introductie van twee nieuwe modellen moet het speelveld van de GTM Chippers dit jaar verder uitbreiden. En dat mag je gerust
letterlijk nemen. 

Met de 270° draaibare uitvoer en 100° kantelbare deflector wordt de uitstroom perfect naar wens gericht.

Accu-aangedreven onderstel

De GTS1300WD en GTS1800WD, daarover gaat het. WD staat hier voor Wheel Driven. Beide modellen zijn namelijk voorzien van een accu-aangedreven onderstel, waardoor de houtversnipperaars eenvoudig van de ene locatie naar de andere gereden kunnen worden. Gedaan dus met duwen, trekken en ploeteren wanneer het terrein even niet meevalt of de auto of bestelwagen niet dicht bij de werkplek kan komen. Dankzij de grote luchtbanden bewegen de machines zich moeiteloos over zand, modder en andere uitdagende ondergronden, terwijl de kleinere zwenkwielen vooraan een optimale wendbaarheid garanderen. Hellingen worden getrotseerd tot 15° en er is keuze tussen vooruit en achteruit, alsook twee snelheden: een langzamere en een snellere gang. Schakelen gebeurt eenvoudig aan de handgrepen. 

De twee batterijen leveren voldoende vermogen om maximaal 9,5 kilometer op vlakke bestrating af te leggen. Genoeg om de houtversnipperaars door de dag heen naar verschillende snoeilocaties te brengen of om meer afgelegen plekken te bereiken, zonder zware inspanning.

Gekende compactheid

De extra troef van het accu-aangedreven onderstel heeft geen noemenswaardige impact gehad op de omvang van de machines. Net als alle andere GTM Chippers zijn de GTS1300WD en GTS1800WD uitermate compact. Met een breedte van amper 73 centimeter laten ze zich bijvoorbeeld eenvoudig door tuinpoorten en smalle paadjes begeleiden, en ook in een bestelwagen passen ze mooi. De mogelijkheid om op hellingen tot 15° te rijden, maakt de machines bovendien des te eenvoudiger op de aanhanger of in de bestelwagen te laden.

Draaibare uitvoer

Wat het versnipperen zelf betreft, bouwen de nieuwe Wheel Driven modellen verder op de jarenlange expertise van GTM Professional. Dat betekent dat ze gebruikmaken van een uiterst efficiënt rotor versnippersysteem met twee PRO-messen en een brede invoer voor een hoge werksnelheid, maar ook dat ze voorzien zijn van alle hedendaagse veiligheidssystemen, waaronder een onafhankelijk noodstopsysteem. In lijn met de reeds gekende modellen is de GTS1300WD geschikt voor vers hout met een takdiameter tot 10 centimeter en de GTS1800WD, uitgerust met een extra krachtige tweecilinder Honda GX630 motor, voor vers hout met een diameter van maximum 12 centimeter.

Nieuw zijn de 270° draaibare uitvoer en de 100° kantelbare deflector. Zij laten toe om de uitvoerstroom perfect naar wens te richten, zodat de chips ook in eerder krappe omstandigheden op de gewenste locatie opgevangen en verzameld kunnen worden. Op meer dan één vlak bieden de WD modellen met andere woorden de gewenste flexibiliteit voor veeleisende snoeiwerkzaamheden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%