Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

NIEUWE ‘WHEEL DRIVEN’ HOUTVERSNIPPERAARS VAN GTM PROFESSIONAL VERLICHTEN HET WERK VAN VELE BOOMVERZORGERS EN HOVENIERS.

De Wild uit Roosendaal introduceert twee nieuwe houtversnipperaars, speciaal voor de professionele gebruiker. Met de nieuwe GTS1300WD en GTS1800WD maakt de producent het verplaatsen van de machine wel erg eenvoudig.

GTS1800WDV1_action-double-output-machines-3_2020 kopiëren
Krachtige houtversnipperaars voor takdiameters tot 10 en 12 cm.

12 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De zelfrijdende houtversnipperaars zijn voorzien van een accu aangedreven onderstel waarmee een afstand tot ca. 9,5 km kan worden afgelegd. De bestuurder heeft keuze tussen twee snelheden vooruit en twee snelheden achteruit. De GTS1300WD is geschikt voor takdiameters tot 10 cm en de GTS1800WD kan takken tot wel 12 cm aan. Kijk op www.gtmchippers.nl voor meer informatie of het vinden van een dealer in de buurt.

De nieuwe ‘Wheel Driven’ houtversnipperaars zijn zeer eenvoudig te verplaatsen.

De houtversnipperaars van GTM Professional staan bekend om de compacte constructie waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn in een bus of trailer. Maar het in- en uitladen van zo’n machine blijft toch altijd een belasting voor je lichaam. Gelukkig is dat verleden tijd met de komst van deze Wheel Driven modellen. Het aandrijfsysteem is voorzien van twee 12V batterijen en trotseert hellingen tot 15°. Daarmee zijn de machines zeer geschikt om op moeilijk begaanbaar of heuvelachtig terrein te verplaatsen. Twee stevige luchtbanden aan de achterzijde en twee zwenkwielen aan de voorzijde zorgen samen voor optimale wendbaarheid. Sturen verloopt soepel met de stuurbeugel die onder de invoer is gemonteerd. Op de stuurbeugel is tevens de gewenste snelheid te bepalen en heb je goed zicht op de resterende batterijcapaciteit. 

GTM Professional maakt gebruik van een rotor versnippersysteem dat takken automatisch naar binnen trekt. Dit werkt snel en efficiënt. Hoewel de nieuwe machines er aan de buitenkant vrijwel hetzelfde uitzien, is het trommelsysteem van de GTS1800WD zwaarder uitgevoerd dan de GTS1300WD om moeiteloos die extra paar centimeters te verwerken. De GTS1800WD wordt aangedreven door een krachtige Honda GX630 motor met 21 pk en heeft drie V-riemen. Wat de GTS1300WD betreft is er keuze tussen een Mitsubishi motor van 13 pk of een Loncin motor van 15 pk, al dan niet elektrisch gestart.

Met de introductie van de Wheel Driven modellen lanceert GTM Professional ook direct een nieuwe instelbare uitvoer. Deze variant is maar liefst 270° draaibaar en met de deflector kan de uitvoerhoogte tot nog eens 100° worden aangepast. Daarmee blaas je de houtsnippers werkelijk in iedere gewenste richting. De houtsnippers hebben het perfecte formaat om te hergebruiken als opvulling van borders en tuinpaden. Bovendien kunnen houtsnippers bijdragen aan een betere bodemstructuur en bieden ze essentiële voedingsstoffen voor het bodemleven.

Uiteraard zijn ook deze nieuwe houtversnipperaars blootgesteld aan de zwaarste beproevingen en voldoen ze aan de laatste veiligheidsnormen. De machines zijn uitgerust met een veiligheidsbeugel rondom de invoer die de motor onderbreekt bij het indrukken. De veiligheidsschakelaars op zowel de invoer als de uitvoer blokkeren de werking van de machine tijdens onderhoudswerkzaamheden. Een urenteller wordt standaard bijgeleverd.

Kijk voor meer informatie op www.gtmchippers.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%