NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe “PROFI” uitvoering van de Bednar FENIX FO cultivator

Nieuwe “PROFI” uitvoering van de Bednar FENIX FO cultivator

De Bednar FENIX FO bewerkt de grond in de diepte of aan de oppervlakte. Om in alle omstandigheden sneller te kunnen werken, krijgt de nieuwe “PROFI” uitvoering niet alleen een 4de rij van tanden, maar ook een nieuwe Non-Stop variant en enkele originele kenmerken.

“Ondiepe en diepe” cultivator

Cultivators met tanden zijn veelzijdig. Sommigen gebruiken deze machines voor een diepe omwerking van de grond om een bebouwbare bodemlaag voor te bereiden waarvan de structuur en het watergehalte de ontwikkeling van een krachtig wortelstelsel bevorderen dat de toevoer van water en voedingsstoffen garandeert. Anderen gebruiken ze voor een ondiepe stoppelbewerking om de onkruidgroei te stoppen, de oogstresten te begraven, de verdamping van de bodemvocht te verminderen en de groei van de planten op gang te brengen. Bednar FENIX FO kan beide!

Afhankelijk van de aard van de te bewerken grond of het seizoen zijn 4 soorten tanden van 40, 60 of 80 mm breed verkrijgbaar, waarvan sommige in versterkte uitvoering met hardmetalen platen. De tanden kunnen worden voorzien van kleine vleugels.

4 rijen voor een deskundige omwerking van de grond

Op de FENIX FO cultivator is de V-vormige opstelling van de tandarmen een belangrijke factor: deze vermindert de trekkracht aanzienlijk. Door de armen te verdelen over 4 rijen in plaats van 3, verbetert de FENIX FO verder zijn flexibiliteit voor een uitstekend resultaat bij de omwerking van de grond bij hoge snelheid. De tanden en walsbanden blijven over hetzelfde spoor bewegen: het bodemoppervlak wordt dus precies op de door de tanden bewerkte lijn verdicht, wat een snellere opkomst van de planten bevordert.

Om een voorbeeldige stabiliteit te behouden, is de 4de rij achter de beroemde geïntegreerde transportas geplaatst, een origineel concept dat BEDNAR al meer dan 10 jaar ontwikkelt. Door het verkleinen van de draaicirkel biedt dit concept een onmiskenbaar voordeel qua wendbaarheid op de weg en de kopakkers. Ook kan de intensiteit van de aanaarding aan de achterzijde hydraulisch worden aangepast, met name om te voorkomen dat de grond in natte omstandigheden opnieuw wordt verdicht. De werkdiepte van de cultivator wordt standaard hydraulisch geregeld, en optioneel elektrohydraulisch vanaf een terminal in de cabine.

Nieuwe Non-Stop variant

Naast de overbelastingsbeveiliging door middel van een breekschroef, aanbevolen voor lichte gronden, of een onderhoudsvrije horizontale veer met een breekkracht van 480 kg, wat ideaal is voor steenachtige bodems, kan de FENIX FO PROFI cultivator worden uitgerust met de nieuwe hydraulische bescherming met een breekkracht van 550 kg aan de punt voor middelzware tot zware bodems.

Alle omstandigheden op een bepaald moment behandelen

De FENIX FO 6004 PROFI cultivator is uitgerust met een inrichting voor de aanpassing aan de werkomstandigheden. Hij kan worden gemoduleerd door middel van een set inklapbare zijsecties om van 6,7 tot 7,9 meter werkbreedte te gaan. Hierdoor kan de gebruiker de omstandigheden van de dag of de plaatselijke bodemgesteldheid gemakkelijk behandelen in relatie tot het beschikbare trekvermogen.

De nieuwe generatie BEDNAR FENIX FO PROFI universele cultivatoren bestaat uit vier modellen die de grond bewerken tot een diepte van 35 cm over een werkbreedte van 4 tot 7,9 m. De FENIX FO PROFI cultivator, evenals het hele BEDNAR gamma, wordt in België verdeeld door JOSKIN DistriTECH. Vanaf september 2023 zijn openbare demonstraties van het BEDNAR gamma gepland in Wallonië en Vlaanderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details