NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Kleiklinkers: de duurzame keuze voor al uw projecten
Kleiklinkers van Wienerberger zijn uiterst vormvast en gaan gemakkelijk 125 jaar lang mee, zelfs onder extreme omstandigheden.

Kleiklinkers: de duurzame keuze voor al uw projecten

Kleiklinkers zijn en blijven een populaire bestratingsoplossing voor terrassen, opritten en tuinpaden. Dat zal u als groenprofessional niet verbazen. Door hun talloze kleuren, formaten, texturen en mogelijke legpatronen bieden ze een onevenaarbare creatieve vrijheid in het ontwerp. Zo liggen kleiklinkers in elk project stijlvol in lijn met de look & feel van de woning en tuin. Hun natuurlijke eigenschappen bieden bovendien tal van voordelen die uw klanten op esthetisch en praktisch vlak uiterst tevreden zullen stellen over deze materiaalkeuze.

Unieke uitstraling

Wist u dat? Elke kleiklinker is uniek! De kleur hangt af van de plaatsen waar de klei ontgonnen werd, van de kleisoorten, en van het bakproces. Daardoor is het kleurenpalet van kleiklinkers eindeloos en zijn ze hun met lichte nuances nooit identiek. De talrijke variaties in structuur zijn te danken aan de bakwijzen en afwerkingsmethodes. Zo worden kleiklinkers bijvoorbeeld getrommeld voor een uiterst authentieke look met een verweerd effect.

De waterpasserende kleiklinkers Passaqua bieden een extra ecologische troef.

Vaste kleur en vorm

Kleiklinkers verliezen hun kleur trouwens nooit. De tand des tijds zorgt er zelfs voor dat ze door de jaren heen nog mooier worden. De klinkers zijn immers van nature gekleurd in de massa, zonder kleurstoffen. Hun onveranderlijke vorm hebben ze dan weer te danken aan de natuurlijke eigenschappen van klei en aan het productieproces. Ze worden onder druk vormgegeven, gedroogd, en gebakken op zo’n 1.100 °C. Dat garandeert een uiterst hoge vormvastheid en hardheid. Zelfs na extreme vorst vertonen kleiklinkers geen barsten of scheuren.

Kleiklinkers zijn een gewaardeerde terrasbedekking door hun onderhoudsvriendelijkheid.

Mos en algen maken weinig kans

Datzelfde productieprocedé resulteert ook in een lage porositeit. Kleiklinkers zijn daardoor weinig gevoelig voor mos- en algenvorming, wat ze tot het gedroomde materiaal maakt qua onderhoud. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt onder hoge druk, met gelijk welk courant onderhoudsproduct, zien ze er telkens weer als nieuw uit.

Duurzaam op alle fronten

De basisgrondstof van kleiklinkers, klei dus, is hernieuwbaar. Ze is volkomen onschadelijk voor mens en milieu en komt overvloedig voor in onze omgeving. Ook het productieproces met vuur, water en klei is volledig natuurlijk. Dankzij hun samenstelling en het bakproces op hoge temperatuur zijn kleiklinkers bestand tegen extreme omstandigheden zoals vorst en hoge druk.  Ze gaan gemiddeld maar liefst 125 jaar lang mee zonder merkbare slijtage. Zijn ze afgeschreven? Dan kunnen ze gemakkelijk hergebruikt of gerecycleerd worden. Nagenoeg alle Wienerberger kleiklinkers kregen het DUBOkeur toegekend, wat bewijst dat het een milieuvriendelijke keuze is. 

Passaqua kleiklinkers bieden een bijkomend ecologisch voordeel. Hun zijdelingse afstandshouders maken de voegen groter, waardoor regenwater in de bodem kan infiltreren. Dat beperkt het risico op overstroming en verhoogt het grondwaterpeil. Door het 10% voegaandeel kunnen de Passaqua klinkers officieel als waterpasserende verharding dienen.  

Getrommelde kleiklinkers hebben een bijzonder authentieke uitstraling.

Met uw eigen ogen zien 

Op de website www.wienerberger.be kunt u bladeren door alle collecties kleiklinkers die de fabrikant u aanbiedt. Zo krijgt u alvast een goed idee van het ruim aanbod aan kleuren, formaten en texturen. In de Wienerberger showrooms in Kortrijk en Londerzeel kunt u het volledig gamma in het echt zien. Die gelegenheid hebt u ook op de beurs Green 2022, van 25 tot 27 september in Flanders Expo Gent.  

WIENERBERGER – Stand 1256
www.wienerberger.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details