NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Husqvarna lanceert draadloze robotmaaier voor privétuinen

Husqvarna lanceert draadloze robotmaaier voor privétuinen

Begin volgend jaar lanceert Husqvarna de eerste Automower® robotmaaier die grensdraadloos maaien ondersteunt voor particuliere tuinen. Deze nieuwe serie, genaamd NERA, ondersteunt het EPOS satellietnavigatiesysteem, waarmee de gebruiker virtuele maaizones kan instellen met behulp van een mobiele telefoon. Dit biedt de gebruiker de flexibiliteit om te beslissen waar, wanneer en op welke hoogte er wordt gemaaid. De NERA-serie garandeert een nog betere Automower® ervaring. De maaier kan namelijk overweg met complexere terreinen en steile hellingen, en blijft weg van ongewenste voorwerpen op het gazon. Husqvarna Automower® NERA is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, voor gazons van 2200 m² tot 5000 m². 

Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Husqvarna ’s werelds eerste robotmaaier. Een baanbrekende vernieuwing die het grasmaaien voor altijd zou veranderen. Met Husqvarna’s nieuwste Automower® start voor de consument een nieuw hoofdstuk op het vlak van grasmaaien, waarbij fysieke grensdraden kunnen worden vervangen door het satellietnavigatiesysteem van Husqvarna, dat luistert naar de naam EPOS. Husqvarna EPOS is een beproefde technologie die twee jaar geleden al werd gelanceerd voor het professionele segment. Husqvarna Automower® NERA werkt met een precisie van 2-3 cm en is geschikt voor ruw terrein en hellingen tot 50%. Om de NERA-serie zonder fysieke begrenzingskabels te laten werken, moet deze worden aangevuld met een EPOS plug-in kit, die als apart accessoire wordt verkocht. 

“We zijn verheugd de grensdraadloze oplossing nu ook te kunnen aanbieden voor particuliere tuinbezitters. Want we weten dat veel mensen hierop zaten te wachten sinds we deze technologie voor het eerst introduceerden op de professionele markt. NERA staat echt voor de volgende generatie van slimme gazonverzorging, met nog minder eigen inspanning en een grotere maaiprecisie”, zegt Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux. 

NERA is verkrijgbaar in drie modellen, die alle de grensdraadloze technologie ondersteunen. De Husqvarna Automower® 430X NERA en 450X NERA gazonmaaiers zijn geschikt voor terreinen tot respectievelijk 3200 m² en 5000 m², terwijl de 320 NERA ideaal is voor gazons tot 2200 m². Beide modellen van de 400-serie zijn uitgerust met een objectdetectiesysteem op basis van op radartechnologie, waarmee de maaier voorwerpen zoals speelgoed van kinderen en achtergebleven tuingereedschap kan detecteren en vermijden. Dit neemt de stress weg om het gazon altijd keurig opgeruimd te houden en vermindert het aantal ongewenste stops. Alle modellen bieden een verbeterde terreinbehandeling, waardoor het gazon minder onderhevig is aan slijtage, en kunnen ook gemakkelijk met de slang worden schoongespoeld. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details