NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hoe knowhow over korteafstandsvervoer wordt toegepast bij robotmaaiers
Met Segway’s functie die de rand kan voelen, worden de grenzen aangepast in elk deel van de tuin.

Hoe knowhow over korteafstandsvervoer wordt toegepast bij robotmaaiers

Sinds de lancering van de Navimow H-Serie in 2021, heeft Segway op de Europese markt opvallende mijlpalen bereikt. Niet alleen werden er in korte tijd 40.000 eenheden van de maairobot verkocht, maar ook won het merk snel aan populariteit. De tijd voor een budgetvriendelijk, simpel en handzaam model voor kleinere tuinen is aangebroken.

Navimow i-Serie biedt slimme functies voor een eenvoudige maar toch efficiënte grasmaaiervaring. Echt iets voor beginnende maaiers. In tegenstelling tot de meeste robotmaaiers die een willekeurige maairoute gebruiken, heeft de Navimow i-Serie een mooi en schoon zigzagmaaibeeld, en dat zorgt ervoor dat er geen vierkante centimeter van het gras ontsnapt. Het maaibeeld verandert ook zodra de eerste maaironde voor 100% is voltooid; zo wordt het gazon gelijkmatig behandeld vanuit een andere hoek.

Bewegende objecten zoals huisdieren, kinderen en zelfs ballen worden op intelligente wijze vermeden.

Systematische maaipatronen en zorg voor maaigrenzen

De randen van het grasveld zijn altijd een uitdaging voor zowel robotmaaiers als niet-robotmaaiers. Om dit aan te pakken, beschikt de Navimow i-Serie over een verbeterd Real Time Kinematic-systeem, waardoor visuele signalen de satellietsignalen aanvullen. Met Segway’s functie die de rand kan voelen, kunnen gebruikers de grenzen aanpassen aan elk deel van hun tuin en een heel nauwkeurig maaipatroon invoeren. In de standaardinstelling blijft de machine binnen de virtuele grens en dan ontstaat er een smalle grasstrook aan de zijkant. Maar wanneer de machine is ingesteld op de Ride-on Boundary modus, zal de maaier over de fysieke grens tussen gras en niet-gras gebieden rijden om nog dichter bij de rand te maaien.

Visuele signalen vullen de satellietsignalen aan voor ononderbroken navigatie.

Het verschil tussen de H-Serie en de i-Serie

De H-Serie is de premium productlijn die beschikt over de meest uitgebreide slimme functies om het maaiwerk zo gemakkelijk mogelijk te maken. De i-Serie werd bewust budgetvriendelijk, wendbaar en eenvoudig ontworpen en is bedoeld om beginners of traditionele gebruikers te helpen moeiteloos over te stappen op draadvrije robotmaaiers.

Uitgebreide slimme functies voor een vlekkeloos grasonderhoud.

George Ren aan het woord

Navimow i-Serie is beduidend goedkoper dan andere draadloze robotmaaiers. Maar toch lukt het om kwaliteit met concurrerende prijzen te rijmen.

George Ren, CEO Navimow – Segway: ”Na het succesvolle debuut van ons eerste-generatie product, zagen we een ontluikende markt voor draadloze robotgrasmaaiers. Er bleek een behoefte te bestaan aan een toegankelijk, gebruiksvriendelijk en kosteneffectief model om de marktpenetratie te versnellen en zo ontstond het idee om de Navimow i-Serie uit te brengen.”

“Daarbij hebben we heel goed geluisterd naar onze gebruikers. Ze gaven ons namelijk heel interessante feedback op het ontwerp en de kenmerken van de Navimow i-Serie. Onze aandacht werd daardoor gevestigd op een opmerkelijke uitdaging, namelijk de gevoeligheid van het op RTK gebaseerde navigatiesysteem voor hinder van bomen, hoge muren en struiken, vooral in kleinere tuinen. Om dit probleem aan te pakken, hebben we voor een verbeterd RTK-systeem gekozen, waardoor visuele signalen de satellietsignalen aanvullen, en dat zorgt voor ononderbroken navigatie. Bovendien verbeteren onze eigen AI-algoritmen de analyse van omgevingsgegevens, en dat garandeert dan weer een naadloze werking.”

“Tot slot houden we ook rekening met een duurzame en milieuvriendelijke aanpak. We hebben met Segway namelijk al jaren een strakke voorkeur voor intelligente en duurzame oplossingen. Dus zijn we van plan om onze robotmaaiers in de toekomst nóg efficiënter te maken, met een minimale geluidshinder. Om een lange levensduur van elk apparaat te garanderen, vermijden we overmatig gebruik van niet-afbreekbare onderdelen en materialen”, concludeert George Ren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details