NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
“Het groen blijft groeien”
Het jubileumevent lokte heel wat volk naar Zedelgem.

“Het groen blijft groeien”

Europese landschapsaannemer viert jubileum in Zedelgem

Op 27 oktober was het verzamelen geblazen in Zedelgem ter ere van het jubileumfeest van Krinkels. De toonaangevende landschapsaannemer vierde het 55-jarige bestaan van de organisatie in  België en het vijfjarige bestaan van de vestiging in Zedelgem. Met sprekers als burgemeester van Zedelgem Annick Vermeulen, directeur van Krinkels Noord Dieter Lannoo, algemeen directeur van Krinkels Peter Loyens en gouverneur van de provincie West-Vlaanderen Carl Decaluwé trok het event heel wat enthousiaste groenliefhebbers.

Het depot van Krinkels in Zedelgem was het decor voor een informatief event. Met 55 jaar ervaring in het verfraaien van openbare en particuliere ruimtes in België, weet de organisatie goed welke uitdagingen er op ons af komen. Klimaatverandering was dan ook een hot topic. De organisatie wil gemeenten en intercommunales laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzamere leefomgeving voor hun inwoners. Ook voor scholen was het een gelegenheid om op een interactieve manier kennis te maken met Krinkels’ expertise en diensten. Verschillende stands werden opgezet om de vaardigheden en mogelijkheden van het bedrijf te demonstreren.

Krinkels pakt uit met zijn expertise in ontharding en stormwaterbeheer.

Een belangrijke rol in de groene toekomst

Vandaag zetten 750 werknemers van Krinkels zich in voor het groen in België, waarvan 70 medewerkers in West-Vlaanderen. Regiomanager Jonas Van Poelvoorde speelde een sleutelrol bij de opstart van Krinkels in Zedelgem. “We hebben een boeiende periode achter de rug. Ondanks de coronaperiode en de vele droogte blijft het groen groeien. We zien de voorbije jaren zelfs een prachtige evolutie van meer vergroening en ontharding door bijvoorbeeld te gaan tegelwippen.” 

De extremen in de natuur komen dichter, dus moet het openbaar domein daarop voorbereid worden. Zo zet Krinkels bijvoorbeeld erg in op stormwaterbeheer. “Krinkels is meer dan enkel de groenarbeider die je ziet in de straat. We zijn specialisten die de juiste omstandigheden creëren waarin bomen kunnen groeien, regenwater opgevangen wordt en groen het ook in droogteperiodes goed doet. We zijn een pionier in duurzaam groenbeleid en staan klaar om de natuur in ons openbaar domein ook groen te houden”, besluit Jonas Van Poelvoorde.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details