NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Hakselaars en versnipperaars op maat van het werk
TW 280FTR Hero op rupsbanden: krachtig en uiterst wendbaar.

Hakselaars en versnipperaars op maat van het werk

Het seizoen van snoeien en hakselen is volop aan de gang. Belangrijk hierbij is dat het juiste materiaal gebruikt wordt om snel en efficiënt te kunnen werken, aangepast aan het terrein en aan de moeilijkheidsgraad van het werk. De firma Thomas uit Merchtem, die reeds lange tijd de professionele houtversnipperaars en shredders van Timberwolf verdeelt, beschikt over een uitgebreid aanbod..

Compact en performant

Timberwolf is al ruim dertig jaar toonaangevend in de sector. Met zijn innovatieve onderzoeks- en ontwerpproces blijft het bedrijf nieuwe prestatieniveaus en kwaliteitsnormen stellen voor de hele sector. Timberwolf heeft zwaar geïnvesteerd in machines die voldoen aan de lage-emissienormen. Zo zijn de machines eveneens verkrijgbaar met milieuvriendelijke benzinemotoren.
Timberwolf houtversnipperaars zijn beschikbaar met een snelverkeer wielstel, met rupsbanden of met aandrijving op een aftakas. Het instapmodel, de TW 13/75 G, beschikt over een 13 pk benzinemotor, kan stammen aan tot 75 millimeter, is leverbaar met luchtbanden en beschikt over een positieve mesinvoer. Zijn gewicht bedraagt slechts 188 kilogram. 

TW 230HB Hero met dieselmotor.

Takken tot 150 millimeter

Het zwaarder model, de TW PTO/150H met aangedreven aftakas en hydraulische invoer, weegt slechts 400 kilogram en is daarmee ideaal inzetbaar door de groenprofessional die over een compacte tractor van minimum 35 pk beschikt. Deze versnipperaar is uitgerust met een eigen hydraulisch systeem en heeft geen enkele moeite met takken tot 150 millimeter diameter.
Nog krachtiger is de TW 230HB. Deze is voorzien van een benzine- of dieselmotor, een hydraulische invoer van 230 x 160 millimeter, en een geremd snelverkeer wielstel. Door zijn laag eigen gewicht (minder dan 750 kilogram) volstaat een rijbewijs B om ermee aan de slag te gaan. De mogelijke doorvoer bedraagt ruim 5 ton per uur. Hiermee is deze versnipperaar een betrouwbare en krachtige allrounder voor de veeleisende professional.

Werken op ‘moeilijk’ terrein

Wie ‘off road’ moet werken, kiest best voor een Timberwolf versnipperaar op rupsonderstel. Dit type is verkrijgbaar met twee doorvoeropeningen, een van 16 en een van 21 centimeter. Het rupsonderstel beschikt over twee snelheden. Dankzij de hydraulisch verstelbare rupsen kan het model TW230 VTR door openingen van slechts 80 centimeter. Daarmee is deze versie ideaal voor plekken die anders moeilijk te bereiken zijn.

TW 230VTR Hero op rupsbanden.

15.000 machines later

Het Britse Timberwolf is gespecialiseerd in het fabriceren van professionele houtversnipperaars. Met zijn innovatieve onderzoeks- en ontwerpproces blijft het nieuwe prestatieniveaus en kwaliteitsnormen stellen voor de hele sector. Het bedrijf heeft alvast een lange weg afgelegd sinds zijn eerste houtversnipperaar op de markt kwam.

Op vandaag, ruim 15.000 machines later, is Timberwolf erin geslaagd om uit te groeien tot de grootste producent en aanbieder van commerciële houtversnipperaars in het Verenigd Koninkrijk. Ook buiten de eigen landsgrenzen neemt het bedrijf een steeds dominanter positie in. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Timberwolf het voorkeurmerk geworden is van talloze groenprofessionals wereldwijd, voor het versnipperen van takken en snoeisel.

Familiesaga

De firma Thomas uit Merchtem werd opgericht in 1931, als smidse voor de herstelling van landbouwvoertuigen. Het bedrijf groeide intussen uit tot een gerenommeerde distributeur van nieuwe en tweedehandse land- en tuinbouwmachines. Op vandaag wordt het bedrijf geleid door de kleinzonen van de oprichter, Frank en Johan Thomas. Met het aantreden van de derde generatie werden enkele nieuwe accenten gelegd, met als specialisatie machines voor tuin en park. Hun klantenbestand bestaat, naast de landbouwsector, vooral uit tuinaannemers, openbare groendiensten, de paardensector en verantwoordelijken voor sportcentra
en golfterreinen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details