NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Elektrische RANGER XP Kinetic is de compagnon voor ruw terrein
Deze RANGER is ideaal voor off-road gebruik en als werkpaard. (Agri Technics)

Elektrische RANGER XP Kinetic is de compagnon voor ruw terrein

Groot nieuws in de wereld van quads: Polaris, wereldleider in powersports en off-road innovatie, heeft de eerste leveringen van de gloednieuwe elektrische RANGER XP Kinetic-voertuigen in Europa aangekondigd. Zijn ongeëvenaarde kracht, geruisloze elektromotor en actieradius tot 129 kilometer maken van de buggy de perfecte compagnon op ruw terrein.

Wie bij quads denkt aan lawaaierige, benzine slurpende machines, heeft nog geen kennisgemaakt met de nieuwste telg in de RANGER-familie van Polaris. Als wereldleider en pionier in powersports zet Polaris het plezier van buiten zijn al sinds 1954 centraal. Dat plezier spat eraf bij hun nieuwste model. Efficiënter, betrouwbaarder, krachtiger en stiller: de RANGER XP Kinetic is een side-by-side die klaar is voor de toekomst. Genieten van de natuur zonder daarbij CO2 uit te stoten wordt mogelijk nu de buggy ook in Europa verkrijgbaar is. 

De elektrische motor betekent geenszins dat de quad getemd is. Het vrijwel direct beschikbare koppel van 189 Nm van de nieuwe elektrische aandrijflijn garandeert een indrukwekkend acceleratievermogen en maakt een trekgewicht van meer dan 1.000 kilogram mogelijk.

De 29-inch Pro Armor X-Terrain achtlaags banden dragen bij aan de hoge bodemvrijheid. (Agri Technics)

Geruisloos op ruw terrein

Dit nieuwe model is ontwikkeld om nog meer klussen te klaren. Je kiest de actieradius die bij jouw noden past. De XP Kinetic Premium met een lithium-ion-accu heeft een actieradius van maximaal 72 kilometer. Met de Ultimate, voorzien van twee lithium-ion-accu’s, beschik je over een actieradius van maximaal 129 kilometer. 

Voor de elektrificatie van het gamma werkt Polaris samen met Zero Motorcycles. De prestatievoordelen van een elektrische aandrijflijn als die van het nieuwste RANGER-model zetten een nieuwe standaard voor elektrische side-by-side voertuigen. Met vierwielaandrijving kun je met de RANGER elk terrein aan. Ook de 29-inch Pro Armor X-Terrain achtlaags banden dragen bij aan die bodemvrijheid. 

Dat de elektrische buggy aanslaat, is een understatement. Zo verkocht Kripajet Racing uit Maldegem al de eerste Polaris RANGER XP Kinetic aan een fervent jager. Zaakvoerder Kristof Vanonckelen: “Onze klant keek er al twee jaar naar uit om zich te verplaatsen zonder het wild op te schrikken. Dit voertuig kan alle ruwe terreinen aan die normaal weggelegd zijn voor luidruchtige benzine- of dieselmotoren, maar dan met zero uitstoot. We hebben het demovoertuig zelf getest en ook onze klanten uit de landbouw, jacht, bosbouw en zelfs uit de industrie een rit laten maken. Iedereen is uitermate positief.”

Elektrisch werkpaard

Eenzelfde positief geluid is te horen bij A.T.T. Racing. Zaakvoerder Timo Audin valt vooral de combinatie van kracht en milieubewustzijn op. “De Kinetic is een opvallende keuze voor wie zowel prestaties als duurzaamheid zoekt. Het enorme koppel en de snelle reactie aan het gaspedaal maken de Kinetic een plezier om mee te rijden. Met geavanceerde technologieën en een robuust ontwerp is deze RANGER ideaal voor off-road gebruik en als werkpaard, terwijl het milieu ontzien wordt. De vorige generatie elektrische RANGER EV heeft haar doel en betrouwbaarheid jarenlang bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe Kinetic deze nog zal overtreffen.”

Ook de onderhoudsvriendelijke lithium-ion-batterij met genormeerde laadstekker en lage onderhoudskosten van de Polaris RANGER XP Kinetic worden geprezen. “Honderd procent elektrisch rijden biedt een aangenaam rijcomfort, zeker in combinatie met de ruime 3-zitscabine”, vertelt Stijn Bailleul van Agri Technics. “Deze machine is uiterst geschikt voor natuurdomeinen, land- en tuinbouw en bosbouwdoeleinden. Zijn instelbaar vermogen van 110pk, hoge bodemvrijheid, elektrische stuurbekrachtiging en grote wielen zijn daarbij een grote meerwaarde. Bovendien komt de Polaris RANGER XP Kinetic in aanmerking voor verschillende premies.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details