NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Nationale Grasdag gaat weer door!

De Nationale Grasdag gaat weer door!

15e Nationale Grasdag ‘on tour’ – Praktijkdag voor groenprofessionals – ‘Gras is een puzzel, elk stukje moet passen’

De Nationale Grasdag gaat weer door! Op donderdag 14 september nodigen we opnieuw honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals uit. Deze keer is het event te gast bij graszodenteler Bart van Bael in Meerhout.

Thema dit jaar is ‘Gras is een puzzel. Elke stukje moet passen!’. De groenvoorziener staat de komende jaren immers voor enorme uitdagingen. De klimaatextremen ondervinden we al een paar jaar aan den lijve, maar er zijn ook beperkingen rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, duurdere prijzen van materialen en grondstoffen, hogere loonkosten …

Groenprofessionals hebben hierdoor heel wat vragen. Moet je de grond anders bewerken? Wat met maaien? Aanleg en onderhoud van een grasmat? Start je best met een bodemanalyse? Wat leer je hieruit? Hoe omgaan met deze klimaatextremen ? Hoe gewasbescherming in de praktijk toepassen?

Op de Grasdag gaan we de antwoorden niet uit de weg. We leggen de puzzel opnieuw en geven tal van tips & tricks mee, direct bruikbaar in de praktijk!

Praktijkdemodag met focus op beleving!

Kom langs en maak kennis met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, advies en expertise in verschillende domeinen. Zie met eigen ogen hoe je met de nieuwste machines alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uitvoert. Kom kijken naar de nieuwste generatie grasmaaiers, grasrobots en machines op accu…

Alle deskundigen zijn ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen … Met hun hulp krijg je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen onder de knie. Dit jaar zijn er trouwens heel wat nieuwe exposanten met een brede waaier aan innovatieve machines (primeurs!). Een extra reden dus om ons te bezoeken.

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten we ook fel in op het gebruik van veldbloemen. Zo zaaiden we een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse in. Ook rond dit aspect zijn er interessante praktijkdemo’s.

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van vijf toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Compo Expert, ENVU, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefterrein in Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout is exclusief en gratis voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.00 u. tot 18.00 u. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in de gekende gemoedelijke sfeer.

Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details