NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Clippeleir zet in op maatwerk, flexibiliteit en compacte overhead
De DC 12/15 is ontworpen om ook te kunnen werken met de lichtste tractoren.

De Clippeleir zet in op maatwerk, flexibiliteit en compacte overhead

De Clippeleir is een constructeur van professionele spitmachines, houtversnipperaars, overtopfrezen en gazonzaaimachines. Het bedrijf uit Hamme is ook importeur van Italiaanse land- en tuinbouwmachines. Het vertegenwoordigt in de Benelux Sicma, CM, COMEB, Agrator en Pneusej. Alles wordt uitsluitend via landbouw-mechanisatiebedrijven aangeleverd.

Door de combinatie van import en eigen constructie kan De Clippeleir enerzijds een breed gamma aanbieden en anderzijds klant-specifieke oplossingen aanreiken. Dit kan gaan van een machine op maat tot een kleine aanpassing aan bestaande types, of de aanbouw van een gewenste rol aan rotoreg of frees. Doordat het bedrijf lokaal een grote voorraad aan zowel nieuwe machines als onderdelen heeft, slaagt het erin de levertermijnen kort te houden. Verder heeft het ook een uitstekende service in naverkoop. Als klanten problemen hebben met een machine, stopt De Clippeleir niet voordat het euvel verholpen en de klant tevreden is. Wisselstukken? Geen probleem, 45 jaar machinebouw en import zorgt voor een serieuze voorraad aan machineonderdelen, die zo goed als onmiddellijk geleverd kunnen worden.

De invoerrollen van de 17/26M komen elk met eigen Danfoss-hydromotor.

Naar klanten luisteren

Vooral de hakselaars van De Clippeleir zijn op relatief korte termijn razend populair geworden. Zaakvoerder Hans De Clippeleir legt uit: “Hier waren we begonnen met het model DC 16/26, een houtversnipperaar met invoeropening van 16 centimeter hoog en 26 centimeter breed. Door de brede invoeropening en twee agressieve invoerrollen is deze zeer geschikt om vertakt hout in te trekken. Op vraag van klanten hebben we hiervoor diverse opties ontwikkeld, gaande van een opklapbare trechter tot een wielstel en uitvoering met draaikrans.”

“Het succes van dit model en de vraag van enkele klanten naar een grotere machine hebben geleid tot de ontwikkeling van ons – op heden – grootste model: de DC 23/30 heeft een invoeropening van 23 centimeter hoog en 30 centimeter breed”, gaat De Clippeleir verder. “Dit model wordt eveneens gekenmerkt door een ongezien koppel van de invoerrollen. Deze machine is dit jaar vernieuwd met een bredere robuustere invoertrechter en nieuw no-stress-systeem dat volledig instelbaar is. Dit model is eveneens optioneel verkrijgbaar met draaikrans.”

Hakselaar met draaibare bovenbouw.

Concurrentie uit China…

Net zoals in zowat alle sectoren, speelt ook hier de toenemende concurrentie uit China een steeds belangrijker rol. Nochtans zijn de Chinese machines overduidelijk kwalitatief minder en voldoen ze regelmatig helemaal niet aan de CE-veiligheidseisen. Voeg daarbij dat de prijzen van vele West-Europese constructeurs de pan uit swingen, en er kan een probleem ontstaan. 

Het nieuwe no-stress-systeem is volledig en gemakkelijk instelbaar.

…en het antwoord van De Clippeleir

Hans De Clippeleir: “Als kleinere gedreven firma met een compacte overhead, proberen we flexibel in te spelen op wijzigingen in de markt en de verkoopprijs betaalbaar te houden voor de eindklant. Mede daarom lanceren we dit jaar een kleiner model, de DC 12/15. Dit model is ontworpen om ook te kunnen werken met de lichtste tractoren. De klanten mogen hier een compacte machine verwachten met de bouwkwaliteit van een topmodel. Met een trechter van 1 meter breed, centraal op de machine, past hij door de meeste tuinpoorten maar kan hij wel rondhout van 12 centimeter met zijtakken versnipperen. De trechter is standaard opklapbaar, waardoor de lengte beperkt blijft tot 1,75 meter. Deze machine voldoet ook volledig aan de nieuwe CE-norm EN 13525:2020.” 

“In de toekomst wensen we ons gamma hakselaars verder uit te breiden om onze aanwezigheid in het buitenland te versterken”, besluit de zaakvoerder.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details