NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Comfortabel, efficiënt en veilig klimmateriaal voor elke boomverzorger
Een totaalpakket aan professioneel en hoogwaardig klimmateriaal.

Comfortabel, efficiënt en veilig klimmateriaal voor elke boomverzorger

Wie Husqvarna zegt, zegt hoogwaardige accu- en benzine-aangedreven kettingzagen, stokzagen, zaagbladen en kettingen. Maar wist je dat je bij Husqvarna nu ook terechtkunt voor een uitgebreid assortiment van klimmateriaal? Met dit aanbod zet de Zweedse fabrikant een belangrijke stap in de boomverzorgingsmarkt. We vroegen tekst en uitleg aan Wim van Veldhuizen, manager Husqvarna Professional Benelux. Hij licht de troeven van de boomklimmer- en boomverzorgeruitrusting graag toe.

“Boomverzorging en -onderhoud wint steeds meer aan belang”, zegt Wim van Veldhuizen. “Het aantal boomverzorgers in België en Nederland neemt elk jaar toe. Husqvarna-experts schatten het aantal professionals die zijn opgeleid om al klimmend of vanuit hoogtewerkers bomen te verzorgen, op zo’n 1.500 in Nederland en minstens het dubbele in België.”

“Elke boomverzorger is een specialist in het onderzoeken, beschermen en verzorgen van bomen in tuinen, parken en langs wegen. Hiervoor heeft hij of zij het juiste materiaal nodig, om op een veilige manier aan de slag te gaan en een boom niet of zo weinig mogelijk te beschadigen. Solide boomklimmer- en boomverzorgeruitrusting maakt onmiskenbaar deel uit van dit materiaal.”

Elke boomverzorger kan op een veilige en comfortabele manier zijn of haar werk uitvoeren.

Onmisbare levenslijn

Als je als boomverzorger op vijftien meter hoogte takken snoeit en urenlang in een klimlijn hangt, dan heb je nood aan ijzersterk en comfortabel klimmateriaal. “Dit materiaal – van klimlijnen, werpgewichten en karabijnhaken tot klimgordels – vormt voor een professional letterlijk zijn of haar levenslijn”, bevestigt Van Veldhuizen. “Compromissen op het vlak van kwaliteit, wettelijke certificeringsvereisten en onderhoud zijn hier uit den boze. Daarom werkt Husqvarna samen met de gerenommeerde klimuitrusting-expert Teufelberger, zodat we ons hoogwaardige kettingzaagaanbod kunnen aanvullen met comfortabel, efficiënt en veilig klimmateriaal.”

Met een compleet uitgeruste klimgordel heeft een professional alle nodige tools bij de hand.

Partnership met Teufelberger

De samenwerking met Teufelberger zorgt ervoor dat professionele boomverzorgers de keuze hebben uit een breed assortiment van klimmaterialen. Van Veldhuizen somt op: “Zij kunnen bij onze dealers terecht voor alle nodige tools, zoals een klimgordel, klimlijnen, wrijvingsbescherming en de zogenaamde multi sling. Dat is een lijn die voor meerdere toepassingen geschikt is als je in bomen klimt, zoals het aanleggen van een tijdelijk tweede ankerpunt en het verleggen ervan. En met een wrijvingsbescherming bescherm je niet alleen boomtakken als jouw klimlijn over een tak loopt, maar ook de klimlijn zelf.”

Ook zekeringslijnen en karabijnhaken maken deel uit van het nieuwe Husqvarna-klimmaterialenassortiment. “Karabijnhaken zijn er in alle mogelijke soorten, maten en vormen”, aldus Van Veldhuizen. “We hebben een aantal van de meest toegepaste soorten karabijnhaken in ons gamma opgenomen, zodat elke klant naar eigen smaak zijn of haar pakket kan samenstellen.”

De perfect combinatie van functionaliteit en vooruitstrevend design.

Uitgebreid assortiment

Wie gebruikmaakt van het boomverzorgingsmateriaal van Husqvarna, doet dat uiteraard het liefst in de bijbehorende werkkleding van de Zweedse fabrikant. “Onze Husqvarna technical extreme arbor-zaagbroek is een absolute bestseller”, geeft Van Veldhuizen aan. “Ook de persoonlijke beschermingsmiddelen met de grijs-oranje kleurinstelling zijn erg populair bij onze klanten. En met een ruime keuze aan klimhelmen kan elke boomverzorger een oplossing op maat samenstellen. Goed om weten is dat we bij de klimhelm ons aanbod hebben vernieuwd, onder de naam Husqvarna Spire Vent. We zijn best wel trots op deze kleine, lichte en geventileerde helm, met een gaasvizier. Dankzij een handig klemsysteem is het wisselen van vizier trouwens kinderspel.”

“Om de klimmaterialen veilig en goed op te bergen en te transporteren, heeft Husqvarna een assortiment aan lijn- en materiaal tassen opgenomen in haar klimgamma. Deze tassen zijn speciaal ontworpen op maat van met de gebruiker/boomverzorger. “

Husqvarna rekent op haar uitgebreide netwerk van dealers om deze nieuwe klimmaterialen aan de man te brengen. Van Veldhuizen besluit: “Bij Husqvarna gaan we voluit voor een compleet serviceaanbod voor boomverzorgers, met nieuwe geïntegreerde producten en oplossingen. We blijven dus investeren in nieuwe accu- en klimmaterialen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details